9 prirodnih mamurnih lekova koje stvarno rade - vjerujte nam | BA.GlobalScienceCollaboration.org

9 prirodnih mamurnih lekova koje stvarno rade - vjerujte nam

9 prirodnih mamurnih lekova koje stvarno rade - vjerujte nam

Hoće li dijeta koks, sirovo jaje i treninga leči glavobolja, suha usta i opće mamurluk zakonitost? Imamo odgovor.

Nema ništa gore nego pokušava zaspati nakon velika noć, glavu vrti i već zamišljam kako sranje ćeš osjećati sljedećeg dana.

Ali, prije nego što krenete ravno natrag u pub ili prose lokalne poneti da vam naručiti u 11 sati, se clued gore na dos za i protiv onoga što se zapravo događa da vam pomogne da ublaži taj mamurluk za dobro.

Cheers!

1 vode - da li

U osnovi, osećate grubo, jer alkohol je diuretik i dehidrira vas. "To može utjecati na sposobnost mozga da funkcionira", objašnjava registrovani nutricionista Charlotte Stirling-Reed. "Sip na tečnosti tokom dana zamijeniti bilo prije nego što je izgubio noći." Pinta beforebed neće ni boli. To je, ako možete napraviti ga u kuhinju.

load...

2 Rehidratacija kesice - Do

Oporavak je sve o zamjeni energiju, tekućine i elektrolita ste napustili u kafani. "Voća i povrća su puni od njih, ali vrećicu je dobra zamjena ako se bori da zadrži hranu dole", kaže Charlotte. "To će također zamijeniti ono što izgubiti kroz izlučivanje." Idealno ako vam je alkohol dao Dicky trbuh. Kokosova voda je također solidan izvor elektrolita, tako pije.

3 dlake psa - ne

Brza pinta na ručku? Dobar pokušaj. "Šanse su da je to visok kalorija i šećera unos koje će vam pomoći osjetiti trenutak bolje", predlaže Charlotte. "Opet, zamjena tekućine, elektrolita i energije će imati isti učinak, ali biti održiv i manje šanse da vas ostaviti s drugom mamurluka." Žao mi je, stavio Bloody Mary dole.

load...

4 Coffee - do... Nekako

Kofein može vam dehidrira, ali će i vas probudio, ako vam je potrebno da funkcionira na mamurluk. "Osobno, ja bih preporučio kafu i sipanjem vrhnje", kaže lični trener Si Tate. "Mješavina ubija ugljikohidrata žudnje, koji zaustavlja vas lopatom opterećenja u usta nakon teške noći."

5 Ugljikohid - do... Do tačke

Želeći ugljenih hidrata je oko potrebe energije gorivo svoje tijelo i mozak. "Ovo je posebno slučaj jer alkohol ima ogroman utjecaj na san, koji vam ostavlja pospani", objašnjava Charlotte. Ali, ne govorimo pizza kako branik ovdje. "Dry krekeri, tost i orašasti plodovi su dobri izvori energije i teško da će vas muka jer su običan."

6 gazirana pića - ne... Uglavnom

To može biti ono što si žudnja, ali to baš i nije lijek, iako Fizz može pomoći smiriti delikatan stomak. "Želeći njima je samo o energiji i postoje bolji načini za gorivo vaše tijelo", kaže Charlotte.

7 Vježba - do... Nježno

Kada vam je potreban pick-me-up, razrada će to učiniti. Ali ne polude. "Ostvarivanje stimuliše oslobađanje endorfina nakon piće usporava ovaj proces dole, što može povećati vaše raspoloženje i stanje uma", objašnjava lični trener Giulia Gold. "Reći da, ide sve od sebe mogao učiniti ako se osjećate još gore, tako da se drži nešto slabijeg intenziteta poput plivanja, joge, šetnje ili neke težine." Ostanite hidrirani i zaustaviti, ako se osjećate crappier.

8 A Prairie Oyster - možda

AKA koktel sirovog jajeta, Worcestershire umak, ljuti sos, so i mlevenog crnog bibera. "Energetski osjećat ćete se bolje i začina može kick vaše tijelo natrag u brzinu, ali to je, ako možete upravljati da jedete sirove jaje kad već ne osjećate najbolje... Sigurno nije moj lijek izbora!", Kaže Charlotte. Svako ima svoje.

9 Sleeping kroz njega - do... Pametno

Prigrliti dugmetu, sa pauzama između. "Potrebno je da se na vodi, a ako spavate, ne pije", kaže Si. "Mislim da je najbolje da se probudi, jede i pije, da se vratim u krevet i spavati malo duže, zatim ponavljaju ovaj postupak sve dok ne osjećam tako krhka." Zvuči dobro.

Povezane vijesti


Post Ishrana

Zašto vam je mamurluk zapravo nešto drugo

Post Ishrana

5 savjeta kako biste izbjegli previše pijenja

Post Ishrana

Šta da jedeš nakon bujnog vikenda

Post Ishrana

Da li jedete veganska jaja od algi?

Post Ishrana

Da li morate da izbacite alkohol u gubljenje težine?

Post Ishrana

5 recepta sok od povrća koje su u stvari ukusne

Post Ishrana

8 povrća upakovanih u protein

Post Ishrana

Pijte ove 5 dnevnih sokova, umesto da čistite

Post Ishrana

5 vrućih (tijela) toddies da biste bili topli i zdravi tokom cele sezone

Post Ishrana

Prestao sam jesti ugljene hidrate noću dve nedelje - evo šta se dogodilo

Post Ishrana

3 zlatna pravila dijete sirt

Post Ishrana

Kako napraviti najnovije najnovije napitke za sagorevanje masti, koje pune masti