9 zdravstvenih problema za koje nisi shvatio da je rezanje pice moguće popraviti | BA.GlobalScienceCollaboration.org

9 zdravstvenih problema za koje nisi shvatio da je rezanje pice moguće popraviti

9 zdravstvenih problema za koje nisi shvatio da je rezanje pice moguće popraviti

Možda bi bilo vrijeme da smanji na koktele.

Shvatili smo.

Gledajući Blue Planet 2 uz čašu (ili dva) vina nekako čini ptica jedenja ribe izgledati malo manje zastrašujuće. Ne možete dočekati u svečanoj sezoni bez kuhano vino i Baileys. I stvarno, šta je na plaži odmor bez nekoliko smrznute margarite?

Međutim, iako uvijek postoje tona mogućnosti da uživaju u tipple, previše alcoholcan negativno utjecati vaš um i tijelo-a ima dosta zdravstvenih pozitivnih koje dolaze od rezanja ga u potpunosti.

Nastavite sa čitanjem otkriti devet zdravstvenih problema ćete izbjeći ako si dao otkaz u potpunosti svoj happy hour navika.

load...

1. Vašeg treninga biti bolje

Nedjelju ujutro 5km da poništi ste pića bacio natrag noć prije? Razmisli ponovo.

Konzumacija alkohola je štetan na bilo koji fitness aktivnosti i može utjecati na vaše tijelo i mozak za nekoliko dana. Imajući alkohola u vaš sistem može usporiti oporavak i dovesti do izdržljivosti uništavaju dehidracije. Pretjerano konzumiranje alkohola može razbiti mišiće u određenim područjima, posebno svojim gluteuse i bedra. Plus, upale izazvane Vježba će samo gomilaju na upalu već uzrokovani alkoholom.

Suština: Ako preskočimo mimoze prije vašeg nedelju popodne biciklizam klase, vi ćete svakako bolje rade.

2. DNK će ostati neoštećeni

load...

Studija objavljena ove godine u časopisu Alcoholfound da čak i umjereni piće tokom vikenda može dovesti do oksidativnog stresa i oštećenja DNK.

Istraživači su dvije grupe studenata dobi, od kojih je jedan popio tri krigle piva tjedno (manje od Nacionalnog instituta za zloupotrebe alkohola i alkoholizam definicija pijanke), a drugi nije pio na sve.

Grupa za piće je pokazala dvostruko više oštećenje ćelija kao grupa ne pije, dokazujući da je zaustavljanje pije čak samo nekoliko koktela nedeljno može utjecati na vaše tijelo.

3. Pojedite ĆE postaje sve manje-I tako će vaše struk

Studije pokazuju alkohol može učiniti gladni potiskivanjem leptina, hormona gladi regulira, koji postaje recept za dijetu-uništavanje noćne noshing u kombinaciji sa alkoholom efekt inhibicije sniženje. I bez obzira koliko je osvježavajuće lagan da čašu vina ili margarita mogu probati, oni često prepuna šećera i praznih kalorija.

Osim toga, jedna nedavna anketa je pokazala da je vikend ispunjen pijanke može izazvati većina ljudi konzumiraju u prosjeku 6.300 dodatnih kalorija. Ako ste ikada smješten tanjir naćosi (sami), nakon nekoliko previše pića, znate šta govorimo. Tako ditching alkohol sasvim je vjerovatno značiti ditching onih dodatnih nepotrebnih kalorija.

4. Ćete imati više ENERGY 

Previše cuge mogu vam oštećuju od nutrijenata B12, što može dovesti do umora i, u ekstremnim slučajevima, ošamućenost i konfuzije. Prekini i vaša jetra će prestati da plače ujak.

5. Primijetit ćete POVEĆANJE BRAIN POWER

Prema iz 2012. Studija iz Rutgers University, konzumiranje alkohola može smanjiti stvaranje odraslih stanica mozga za čak 40%. Alkohol utječe na sposobnost organizma za regeneraciju, što znači da ubija korisne ćelija i sprečava vaše tijelo od popravku oštećene. Dok je pio jedan ili dva dana u tjednu možda neće biti super štetan, ako si dao otkaz tu naviku ćete zaustaviti gubi mnogo neurona koji pomažu mozgu moć velika vremena.

6. Krvni pritisak NEĆE SPIKE

Možda već znate da je upravo dere na margarite može podići krvni pritisak, ali da li ste znali su žene pod većim rizikom od muškaraca?

Studija objavljena u časopisu American Journal of Hypertensionfound da je nivo krvnog pritiska kod žena koje su pile više od deset pića tjedno je 12 poena više nego što je uobičajeno. Ovo spike je dvostruko veća nego da vidi kod muškaraca koji su pili u istom iznosu. Dok je potrebno više istraživanja o utjecaju alkohola na krvni pritisak, žene bi trebalo da znate o ovom rizično Rodna podjela.

7. Primijetit ćete sretniji RASPOLOŽENJE

Alkohol je depresivno, tako da vino gorivo jecaji nisu rijetki. Osim toga, alkohol djeluje kao lupa, davi se u sive zone i ostavljajući samo crne i bijele. Dakle, ako se osećate nešto negativno, to može postati vrlo intenzivirala kada pijete, povećava rizik od punom cvijetu borba. Preskočite alkohol i izbjeći potpuno drame.

8. Zaspaćeš BOLJE 

Znamo da zvuči nelogično, jer čašu vina ima tendenciju da vam chill out dovoljno da padne pravo da spava, ali ne će zapravo dobiti kvalitetan odmor sa alkoholom. Alkohol smanjuje REM faze sna, koja je odgovorna za upali vaše tijelo. Bez cuge, osjećat ćete se puno bolje počivala upravo dere na ovom optimalnu kvalitetu sna.

9. ĆETE SMANJITE rizik smrtnosti

Ako prethodni alkoholnih efekti nisu napravili ste preispitati koliko pijete na svoj sljedeći party, razmislite o ovome: Pretjerana upotreba alkohola računa za 10% smrtnih slučajeva za odrasle u dobi između 20 i 64, navodi se u novom izvještaju Centra za kontrolu i prevenciju bolesti. To je 2,5 miliona godina potencijalnih izgubljenog života svake godine. Mi ne treba da te opet reći: Pijte odgovorno i razmotriti rezanje kroz piće.

Ovaj članak izvorno pojavio na žensko zdravlje SAD-a.

Dating? Su Parovi koji piju zajedno srećniji nego Parovi koji ne? I tako Long Većina Parovi Pričekajte da imaju seks po prvi put.

Fancy razrada kao poklopac zvijezda?

load...

Povezane vijesti


Post Ishrana

Ova hrana je pakirana u proteinima, ukus je kao bombay mix i može spasiti svet

Post Ishrana

Svakog dana sam pio limunsku vodu 2 nedelje - evo šta se desilo

Post Ishrana

Sočni utorak: d.n.a. popravi tonik od sokova

Post Ishrana

Nutricionistička presuda na najnovijem lečenju mamurluka

Post Ishrana

Nećete vjerovati koji alkohol polovina rizik od dijabetesa - i koji ga povećava

Post Ishrana

Superpower doručak

Post Ishrana

5 recepta sok od povrća koje su u stvari ukusne

Post Ishrana

U sastavu koji se topi u stomaku, trebalo bi da počnete da dodate u svoje kondicije odmah

Post Ishrana

5 koktela za povrće da smanjite kalorije zagrevanja

Post Ishrana

4 koktela sa niskim kalorijama sa skrivenim zdravstvenim prednostima

Post Ishrana

Hoće li mi uštedjeti moje kalorije za alkohol i pomoći mi da izgubim težinu?

Post Ishrana

Da li je srebro igle čaj sledeći zeleni čaj?