Da li postoje hrana za depresiju? Naš rezidentni doktor donosi presudu | BA.GlobalScienceCollaboration.org

Da li postoje hrana za depresiju? Naš rezidentni doktor donosi presudu

Da li postoje hrana za depresiju? Naš rezidentni doktor donosi presudu

Iako ne postoji hrana može depresije 'lijek' jede dobar-za-vaš-gut dijeta je dobrodošao samopomoći.

Thosebutterflies u stomaku, ili stvarno jaka 'osećaj u stomaku "ne možete ignorirati-to je znak da vaše tijelo i mozak pričaju jedni drugima. 

U medicinskoj smislu, ova veza je poznat kao "Brain-Gut osi i to je jedan od područja istraživanja najbrže raste, kako u medicini tako i ishrane. Vjerovatno zato što, ne samo da mozak imaju uticaj na stomaku zdravlje, ali stomaku, a hrana koju jedete, utječe na mozak.

Razmisli o tome na ovaj način: mozak, poput automobila, zahtijeva nabavku hrane goriva svoju funkciju. I bolji kvalitet goriva staviš in-hranu sa veću prehrambenu vrijednost - bolje ćete obavljati.

Isto tako, loša ishrana ima suprotan efekat. Researchpublished Harvard Medical School otkrili da ishrana bogata rafiniranim šećerima može oslabiti funkcije mozga. Osim toga, ova dijeta promovira upale u organizmu i može pogoršati uvjete za mentalno zdravlje.

load...

Da bismo razumjeli vezu između hrane za depresije, prvo treba da se uhvate u koštac sa svojim gut zdravlje.

Prvo i najvažnije, vaš stomak vari hranu. Međutim, to je također odgovorna za proizvodnju više od 90% svog feel-good hormona serotonina koji je u velikoj mjeri zbog bakterija u našim crevima. To ima smisla onda, da je sretan gut je povezan sa dobrobiti. Postoje određene namirnice za depresiju jer postoje određene namirnice koje će povećati vaše dobrobiti. I, da bi sve procese otkucava zajedno lijepo vam je potrebno "dobro" gut bakterija.

Ovo je na vrhu kroz svakodnevnu ishranu. 

Jesti pravu hranu, naime neprerađene i fermentiranih one koje su bogate prirodne probiotike, pomaže u održavanju vaše dobre bakterije pod kontrolom i da su jedan od najboljih namirnica za depresiju i sa niskim raspoloženja. Iako ću naglasiti, nema dokaza da hrana treba u potpunosti zamijeniti lijekove u liječenju poremećaja mentalnog zdravlja, ali ja čvrsto vjerujem da ishrana bogata hrana za mozak je koristan za bilo kakav plan liječenja.

load...

Ali, to se može lakše reći nego učiniti: kad si u depresiji, ili prolazi kroz težak period u privatnom životu, i jedu je često zadnja stvar na pameti. Hrana postaje druge stavke na ogromnom to-do listu stvari koje mora obaviti, ili izvor kratkotrajne udobnost. Možda vi nemate apetit i boriti da zadrži težinu na, dok su drugi suprotno i smatraju da su povećani apetit i udobnost jesti, što dovodi do debljanja.

Bookmark ove stranice će vam pomoći da naprave pozitivne nutritivne izbore. Mali, dnevnim promjenama može pomoći da se osećate bolje na duge staze.

Notonthehighstreet.com

Dobro raspoloženje hranu uključiti u svoju ishranu

HRANA za depresiju NO. 1:

Zdrave masti OMEGA 5 I OMEGA 6

Da li je vaša mama ikada rekao da je riba bila dobra "hrana za mozak"? Pa, ona je u pravu, a ideja da su zdrave masti zapravo može povećati snagu i performanse mozga se više ne smatra priča stara žena.

Sama mozak se sastoji od 60% masti i zahtijeva dobru ravnotežu omega 3 i omega 6 polinezasićenih masnih kiselina (PUFA) da funkcionira u svom najboljem izdanju. Masti igraju važnu ulogu u sastavu nervnih ćelija, ali researchshows da unos masnih kiselina ima ulogu u performansama mozga i prevencije poremećaja mentalnog zdravlja, kao što su depresija i demencije.

Na žalost za ljude, ove masne kiseline se ne može napraviti u organizmu i mora se probio kroz zdrave ishrane.

U principu, omega 6 masne kiseline su pro-upalni, dok omega-3 masne kiseline su protuupalno, i iako su oba masne kiseline su važne moramo pronaći ravnotežu.

Omega 6 se nalazi u povrća i sjemena ulja, a ovdje u zapadnom svijetu, izgleda da ne možemo dobiti dovoljno. U prosjeku konzumirate 10 do 20 puta više od toga u odnosu na omega 3. Siguran sam da misliš da sigurno mora biti dobra stvar?

Pa, sve to višak omega 6 stavlja tijelo u upaljene države, koja researchhas prikazan povećava rizik od tzv upalnih "bolesti kao što su upalne bolesti crijeva, autoimune bolesti i Alzheimerove bolesti. Dakle, iako omega 6 je esencijalnih masnih kiselina, trebate mnogo manje nego što je potrebno omega 3. Najboljih izvora omega-3 sadrže masne ribe kao što su losos i skuša, laneno, i orasima.

Kuhati moj losos riba cakespitta džepove recept za povećanje svakodnevnoj ishrani.

 

HRANA za depresiju NO. 2:

Vitamin B12 I FOLAT

Vitamin B12 donosi ravnotežu u organizmu. Koristi u metabolizmu svih ćelija i radi sa folata da DNK i crvenih krvnih zrnaca, to suštinski vitamin čuva vaš sistem radi glatko. Ona također igra važnu ulogu u nervni sistem i pomaže proizvoditi masne izolaciju koja obavija oko živce, pomažući da prenesu poruke iz jednog dijela vašeg tijela na drugo. Sve vitamina B, posebno B12, su neophodni za formiranje kemikalija u mozgu, pod nazivom neurotransmitera, koji utiču na raspoloženje i podržavaju zdravo funkcionisanje nervnog sistema.

Trudnice se preporučuje uzimanje folata dodatke, na vrhu svoje dijete, kao što je od suštinskog značaja za razvoj mozga bebe i kičmene moždine. Međutim, ovaj vitamin je važni ne samo za vrijeme fetalnog perioda, ali i do kraja života. Vitamina B12, a nedostatak folata je obično samo pokupio kada ljudi postaju anemične, odnosno imaju manje crvena krvna zrnca nego što je normalno ili da imaju premalo hemoglobina u svakoj crvenih krvnih zrnaca. Anemija se obično predstavlja sa kao umor ili nedostatak energije, ali teža, hronični nedostatak vitamina B12 može dovesti do afte, slabost mišića, iglama, i neuroloških problema.

Vitamin B12 se nalazi samo u životinjskim namirnicama kao što su crveno meso, jaja i školjke, ili biljne namirnice koje su utvrđene. Vegani mogu postati manjak ovog vitamina vrlo lako tako da je važno da se odluče za utvrđeni proizvode ili vitamina B12 suplementacija ako isključiti životinjskih proizvoda iz ishrane. Folne kiseline se nalazi u sočivo i lisnato zeleno povrće - mislim folata = lišće = zelene biljne hrane.

 

HRANA za depresiju NO. 3:

PROBIOTIKA I prebiotici

Kao što je pomenuto, kada postoji neravnoteža između korisnih bakterija u crevima i bakterije uzrokuju bolesti, vaše fizičko zdravlje može biti ugroženo dovodi do probavnih tegoba. Međutim, researchhas dobio poremećaj u flore je također bio povezan s uvjetima za mentalno zdravlje, kao što su anksioznost i depresija.

Postoje mnoge stvari koje možete baciti vaše dobre bakterije iz ludo, kao što je dugoročna upotreba antibiotika, alkohol, stres i loša ishrana. Međutim, dobra vijest je da možete izliječiti stomaka i vratiti gut harmoniju strane dobro jesti. 

Nedavne evidencesuggests da probiotik suplementacija može pomoći smanjiti stres i poboljšati raspoloženje, djelujući kao koristan bočni udarac lijekova u liječenju depresije. Iako su rezultati uzbudljivo, potrebno nam je više robustan studija da potvrdi rezultate prije nego što počnu da koriste probiotik suplementacije kao opcija tretman. Međutim, to ne znači da ne možete konzumirati probiotik i prebiotik hranu bogatu kroz našu ishranu.

Probiotici su živi korisnih bakterija koje su prirodno hrane u nekim fermentirane namirnice kao što su kefir (fermentirani mlečni napitak), kombucha (fermentirani slatki čaj), kimchi (fermentirani kineski kupus), hleb i jogurt koji sadrže aktivne, žive kulture. Možete fermentira skoro sve, i iako je proces je malo vremena, krajnji proizvod je toliko isplati.

Prebiotici su izvor hrane za probiotika da rastu, razmnožavaju, prežive i napreduju u stomak. Oni u suštini djeluje kao gnojivo za stomak vrt od mikroba. Prebiotici su rastvorljivi vlakna koja se nalaze u namirnicama kao što su; artičoke, luk, češnjak, cikorija, šparoge, i praziluk.

Osjećaj pod vremenskim? Neka nam pomogne. Ja depresivno ili A Little Blue? i 7 namirnica koje će povećati vaše raspoloženje.

Fitnes poput Michelle Keegan:

load...

Povezane vijesti


Post Ishrana

Ovo su najbolja vina za piće ako pokušavate da izgubite težinu

Post Ishrana

6 najboljih zdravih grickalica, kao što su odobrili nutricionisti

Post Ishrana

6 vegetarijanskih kompletnih proteina koji nisu tofu

Post Ishrana

11 hrana koja bi mogla da vas spasi od božićnih mamurlukanja

Post Ishrana

Koja je tvoja tačka?

Post Ishrana

Delimično je jedna pravila za svaki obrok koji kuva

Post Ishrana

5 stvari koje su se dogodile kada sam jao kao moj dečko nedelju dana

Post Ishrana

6 doručak koji sadrži pakovanje proteina možete uživati u pokretu

Post Ishrana

7 vikend zdravstvenih grešaka koje će ozbiljno uticati na vašu nedelju

Post Ishrana

Cvjetna voda Beet-o-tini moktail

Post Ishrana

9 prirodnih mamurnih lekova koje stvarno rade - vjerujte nam

Post Ishrana

9 najboljih proteina za žene