Da se ohladi ili ne hladi, to je pitanje | BA.GlobalScienceCollaboration.org

Da se ohladi ili ne hladi, to je pitanje

Da se ohladi ili ne hladi, to je pitanje

Prema novom istraživanju, prosječno domaćinstvo baci £ 572 u vrijednosti hrane svake godine. Popričali smo s dr Sue Bailey, hrana naučnik u Londonu Met Univerziteta shvatiti što mi treba i ne treba da potopim u frižideru

Zvuči očigledno, ali ovo je važno - čak i napuštanje mesa u stražnjem dijelu automobila dok ste završili shopping može biti dovoljno vremena za bakterije koja uzrokuje trovanje hranom da se razvije. "Držite sirovo meso na dnu police frižidera tako da ne kaplje na nešto drugo i uverite se da je odvojen od kuvanog mesa da bi se izbjegla unakrsna kontaminacija", kaže hrane naučnik dr Sue Bailey.

Džem

"Pogledajte sadržaj šećera vašeg džema. Ako je nešto ispod 60%, to treba da ide u frižideru jer nema dovoljno šećera za zaštitu od plijesni. "

Jaja

Smart čitaoci će primijetiti da jaja pojavljuju u obje kategorije - i evo zašto. "Zajednica hrane je uvijek bio podijeljen na ovom. Držite ih u frižideru, ako ih ne jedu svaki dan, a potrebno ih je da traju duže. Samo ih drži u kutiji. Jaje školjke su porozne tako jak miris kao sir ili luk mogu dobiti putem i utiču na ukus doručku. "
 

load...

Iz frižidera

Banane

Pomislili biste da bi im trajati duže, ali stavljajući svoj banane u frižider je najbrži način da se ostavi sa gomilom suha, smeđa, smežurano voće. "U fenola u banane je ono što im daje žute boje, ali to je to da reagira na niskim temperaturama da ih okrenuti smeđe brže", objašnjava Bailey.

Jaja

Da, znamo da su u obje kategorije, ali čuje nas. Jaja treba čuvati u frižideru exceptif vi ih koristite za pečenje. "Jaja-beli zamka zrak bolje kada su na sobnoj temperaturi, pa ako želite obim i fluffiness u peći, pobrinite se da ih zadržati iz frižidera."

Krompir

Po pravilu, nikad nije dobra ideja da zadrži svoj krompir u ladici povrće - čak i slatki krumpir ide tvrdo i suho na niskim temperaturama - ali novi krompir definitivno ne-ne za oštrije. "Hladnoća mijenja škrob u krompir u šećer, dajući svoj povrće je neprivlačno slatkog ukusa."

load...

Povezane vijesti


Post Ishrana

3 najbolje visoke proteinske grickalice za torbu za teretanu

Post Ishrana

5 vrućih (tijela) toddies da biste bili topli i zdravi tokom cele sezone

Post Ishrana

Superpower doručak

Post Ishrana

Može li posipati ovu vegansku hranu na vašoj hrani, pomaže vam da izgubite težinu?

Post Ishrana

Superfood koji vas čini srećnijim i zdravim - i daje vam izgovor da jedete kari

Post Ishrana

Celo ili obično mleko: što je zdravije?

Post Ishrana

Sokovi za imunitet koji će vam pružiti hladnu sezonu

Post Ishrana

Ova 6 koraka dijabetičnog mišića će vam dati ravni stomak

Post Ishrana

Početni vodič za prebrojavanje makroa (to su masti, ugljeni hidrati i proteini)

Post Ishrana

Dodaci tajni za strogo opstanak molli kralja

Post Ishrana

Jedna ukusna hrana za mršavljenje, za koju znamo da ne jedete

Post Ishrana

Hrana koju treba pokušati izbjeći u vrijeme ručka