Izlaziš? Doktor je iskren savjet o oporavku mamurluka | BA.GlobalScienceCollaboration.org

Izlaziš? Doktor je iskren savjet o oporavku mamurluka

Izlaziš? Doktor je iskren savjet o oporavku mamurluka

Iz onoga što čini vaš objesiti gore na najbolji doručak na nom sutradan. Božić je stigao ranije.

To je opšte poznato da praznične sezone uglavnom pod pokroviteljstvom prošek, ili možda nešto jače. I dok je to važno za slavlje; pustiti kosu dolje i uživajte u svečane sezone, dospend 2 minuta prvi planirate svoj mamurluk oporavak.

Zašto tako?

Pa, čini se tip "lek za mamurluk 'u Google i preko 2 miliona rezultata. Svijet se očajnički traži magični lijek za sve. Ali evo Kicker: Nema dokaza da se kaže da je ovaj niz alkohola negira eliksira actuallywork.

Sistematski pregled (vrsta studije koja prikuplja i kritički analizira više istraživačkih radova) koje je objavio British Medical Journal pomno prethodnih studija na mamurluk leči. Njihov nalaz? Da nema dokaza da postoji lijek, a da je jedini način da se spreči mamurluk je da ne piju na sve ili praksu umjerenost. Boo.

load...

Međutim, ja ne mogu imati lijek za mamurluk, ali postoji nekoliko načina na koje možete smanjiti, a možda i ubrzati svoj mamurluk oporavak.

Spoiler: počinje noć prije.

1. Upoznajte svoje granice

Najnovije UK guidelinesadvise da i muškarci i žene ne troši više od 14 jedinica alkohola tjedno, i da se širi taj iznos više od tri ili više dana.

Iako imamo ove opće smjernice, alkohol utiče na sve nas vrlo različito ovisno o mnogo različitih faktora, uključujući i našu dob, spol, težina, lijekove da smo na, ili ako smo jeli prije pio. Dakle, umjesto da kupuju u rundi sa svojim drugovima (i bori se da održi korak), držite se kupuju vlastite pića i piće po vlastitoj želji - ne završi jedno piće, prije narudžbe drugi. Oni treći-of-a-čašu džin-tonik Ti oboriti će dodati do preko večeri.

load...

2. Smiri

Ozbiljnost mamurluka povećava sa iznosom od alkohola konzumira, a efekti alkohola imaju tendenciju da nas napadnu teže ako pijemo u jednom velikom iznosu, umjesto nekoliko manjih doza.

Jedan od načina smanjenja količine pijete cijelu noć se smjenjuju svaki alkoholno piće uz čašu mineralne vode sa svježe limete - mnogo bolji da medicinska sestra nego čašu malo tople vode služi u pinta stakla.

Drugo, pripazi na preko-svečanim bar osoblje koje slobodnog pour pića. Šanse zapravo dobiti jedan je tanak da nitko.

Također, sada je vrijeme da ne bude timski igrač može raditi u vašu korist; jedan od najvažnijih situacija mamurluk izaziva možete se i sami u pije igre jer je evenharder pratiti koliko alkohola pijete i većina ljudi na kraju konzumiraju mnogo više nego što su namijenjene - ili može nositi. Nekoliko rundi Pass Jaeger i možete poljubiti zbogom brzo mamurluk oporavak.

3. IMATE srdačna doručak

Iako je za mnoge, pomisao na hranu može biti malo mučno nakon teške noći, srdačna doručak može smanjiti simptome mamurluka. Alkohol može uzrokovati nizak nivo šećera u krvi, stanje poznato kao hipoglikemija. Ovo može doprinijeti nekim od mamurluka simptoma, kao što su slabost i glavobolje. Pokušajte kako bi se osiguralo da imate dobar srdačna doručak ili užina prije spavanja, da se održi nivo šećera u krvi.

Također, to nije mit kada kažu "ne piju na prazan želudac". Prisustvo hrane u želucu usporava apsorpciju alkohola. A studypublished u časopisu Journal of Forensic Sciencefound da ispitanici koji su pili alkohol nakon obroka koji je uključivao masti, proteina i ugljikohidrata sporije nego kad su konzumirali alkohol na prazan želudac apsorbuje alkohol oko tri puta. Dakle, pobrinite se da imate dobar uravnotežen večeru prije nego što izađe umjesto ispaše na kanapee i čips.

4. Odspava

Iako imaju noć kapu prije nego što odete u krevet može pomoći zadremate lakše, studieshave pokazali kvalitetu vašeg sna ima tendenciju da bude prekinut ostavljajući vam osjećaj još sporiji sutradan. Iako san loš noć može nas ostaviti osjećaj gluposti, bez obzira da li smo imali piće ili ne, može doprinijeti umor i razdražljivost često povezana s mamurluka.

Ako ste imali kasno u noć noć prije, imaju nap usred dana - nećete biti prvi ili posljednji da se MUP-u toalet za osobe s invaliditetom na poslu - i pokušati dobiti u krevet rano sljedeće noć.

5. HYDRATE ON H20.

Alkohol je diuretik, što znači da čini pišaš još ostavljajući vam dehidrirani kao rezultat - jedan od glavnih uzroka mamurluka. Dehidracija uzrokovani alkoholom ima tendenciju da uzrokuje glavobolje, žeđ i umor.

Srećom, dehidracija je vrlo lako izbjeći. Samo se pobrinite da piju dovoljno vode tokom cijele noći i narednog dana. Dobro pravilo je da popije čašu vode (ili drugog bezalkoholna pića) između pića, i da ima barem jedan veliki čašu vode prije odlaska na spavanje. Natovariti na puno svježeg voća i povrća sutradan na sebe dati poticaj vitamina i zamijeniti elektrolita izgubili od dehidracije - banane i grejpa su odličan izvor kalija.

6. IZBJEGAVAJTE 'Pseća kosa'

To je pomalo bapske priče da piće sutradan će izliječiti mamurluk brzo, jer efekti su privremeni. Imati jedno piće je zapravo samo odlaganje početka mamurluka. Ozbiljnosti mamurluka zapravo ovisi o vašem nivou alkohola u krvi, kao i koliko i koliko brzo ste pili. Stvarni mamurluk, međutim, dostiže svoj vrhunac kada nivo alkohola u krvi se vraća na nulu i to je kada se simptomi početi u. Dakle, u osnovi, sve što radite odlaže neizbježan i produžavajući glavobolju.

Treba vam ukusna hrana pomoći sortirati svoj džin glavobolja, ali niste sigurni gdje početi? Pokušajte Hazel samoj Bubble i cika Recipeor pokušati joj FODMAP-prijateljski Noćenje zob.

load...

Povezane vijesti


Post Ishrana

Pametno pijte ovaj božić da biste smanjili munchies pite od pita

Post Ishrana

Pio sam čaj umesto kafe svakog jutra nedeljno - evo šta se desilo

Post Ishrana

Kada je najbolje vreme za piti kafu?

Post Ishrana

Jesi li ti dupe? Ne, ne tako dupe

Post Ishrana

Evo, sve što je urednik ishrane jeo za nedelju dana

Post Ishrana

Ovo je najbolji alkohol za piće ako želite izgubiti težinu

Post Ishrana

6 sastojaka nutricionista nikad ne stavljaju u svoje kondicije

Post Ishrana

Da li morate da izbacite alkohol u gubljenje težine?

Post Ishrana

Od svih božićnih napitaka starbucksa, gingerbread latte nije najtalentovaniji

Post Ishrana

Jednog dana plana obroka celulita

Post Ishrana

5 koktela za lečenje koje su vam potrebne ove jeseni

Post Ishrana

Ova hrana je pakirana u proteinima, ukus je kao bombay mix i može spasiti svet