Jedna ukusna hrana za mršavljenje, za koju znamo da ne jedete | BA.GlobalScienceCollaboration.org

Jedna ukusna hrana za mršavljenje, za koju znamo da ne jedete

Jedna ukusna hrana za mršavljenje, za koju znamo da ne jedete

Su kore od banane stvarno toliko dobro za vas?

Pored toga što je krivac za starinsku pratfall, većina ljudi ne daju kore od banane razmišljanja, a kamoli da ih smatraju jela. Ali ovo previđa "hrana otpad", kulinarski sječena u mjestima kao što su Indija i na Karibima, pretvara ne samo jela od ho-hum na ukusno, može vam pomoći da izgubite težinu.

Mi smo ozbiljni: Banana pilinzi su novo oružje mršavljenja. Najbolje od svega, možete samo ih baci u jutro smoothie uz to cijeli plodovi, bez dodatnih kalorija ili prep potrebno.

PROČITAJTE: Banana, ananas i kokos smoothie posudu

Ono što je tako dobro kore od banane?

Zašto su pilinzi novi mršavljenja superhrana? Za početak, koža su prepuni hranjivih tvari kao što su vitamin A, lutein, i druge antioksidanse, uključujući i vitamina B, koji vaše tijelo treba kako bi njegov metabolizam oduševljen. Šta više, oni imaju tona topivih i nerastvorljivih vlakana, čak i više od samog-i voće može usporiti probavu, povećanje osjećaja sitosti, pa čak i rade na nižim holesterola.

load...

Odabrati zeleni piling, koji su bolji za kuhanje, a vi ćete dobiti veliku dozu probiotika, što povećava istraživanja pokazuju su neophodni za balansiranja interne floru organizma za mršavljenje. Zelena kože su bogate skrobom otporan je "bez kalorija ugljenih hidrata" da naša tijela ne mogu probaviti i izaziva sagorijevanje masti u studijama na životinjama.

Plus, dok su banane su poznati po svojoj kalija, što može pretvoriti običan trening u fenomenalan, kalorija-poprsje jedan, oko 40% mineralnih se nalazi u koru. Evo ti, oljuštite-Tossers.

Ne samo za mršavljenje, jesti više zelenog koža je kao uzimanje dnevne doze Prozac: Istraživanja pokazuju da zeleni kože su bogate triptofanom, serotonina i dopamina, toliko da jedu dva pilinga dnevno za tri dana mogao podići nivo te dobro raspoloženje kemikalija u mozgu za 15%, prema jednoj studiji.

load...

Dok žuta pilinzi imaju manje mikronutrijenata, imaju anti-cancerqualities nije pronađen u zelenom kože. Iako je Internet je uvelike pretjerana koristi bolest požara banana-i nekako propustio da naglasim da je većina ovih naknada su u Peel-prezreli koža i dalje može pomoći u proizvodnju bijelih krvnih zrnaca.

PROČITAJTE: Novi voće inspirisan tajna Flawless Skin 

Kako se hranite kore od banane?

Sada kada ste uvjereni u prednosti, kako na zemlji jedete kore od banane? Pilinzi oba zelene banane (ili nezrele one, inače poznat kao "sirove" ili "cooking" banane) i više poznate žute se mogu jesti, ali kada je u pitanju kuhanje, smatraju ih kao dva odvojena sastojke.

Zelena kože su starchier od žute i slični su Sauteed zelene paprike u izgledu i teksturi kada kuhani.

Oni će uzeti na bilo okusa sastojaka oni pripremljeni i dobro rade u slanim jelima, iako pilinzi ne moraju biti kuhani.

Žute kože, s druge strane, ne treba da se kuva, a odaju više tradicionalnom ukusu banana, što ih čini bolje odgovara slađe upotreba kao miješanje u frape ili čaj.

Osobno, mi volimo zelene kore od banane, a ne samo za svoje težine lossbenefits, već i zato što možete koristiti voće zelene banane slično kako bi koristili krompir (zdravo, ugljenih hidrata zamjena za čips i pire krompir).

Bez obzira na boju koja vam koriste, pokušajte kupiti organski se smanjila izloženost pesticidima, i budite sigurni da očistite pilinge dobro da se otarasi svih dodatnih kemikalija, prljavštine, ili drugih teških stvari koje bi mogle biti na njima.

Ovaj članak izvorno pojavio na eatclean.com

Sada imate svoj koru od banane, pogledajte kako napraviti savršen smoothie.

Povezane vijesti


Post Ishrana

Nutricionistička presuda na najnovijem lečenju mamurluka

Post Ishrana

6 hrana za jelo kada radite na šest pakovanja

Post Ishrana

Samo u: zdravo kafu da vam nadopunjujem

Post Ishrana

Probajte ljeto sa alpro

Post Ishrana

8 sokova i peglanja kako bi vam pomogli da tonirate i napravite ljeto telo

Post Ishrana

6 sastojaka nutricionista nikad ne stavljaju u svoje kondicije

Post Ishrana

8 hrana sa više vlakana nego slivova

Post Ishrana

5 saveti za sok od dobre životne kafane

Post Ishrana

6 načina da povećate svoj metabolizam dok starate

Post Ishrana

9 koraka da se osuši january na pravi način

Post Ishrana

Novo istraživanje povezuje alkohol sa rakom - šta treba znati

Post Ishrana

Ananasova pšenična sila