Nećete vjerovati koji alkohol polovina rizik od dijabetesa - i koji ga povećava | BA.GlobalScienceCollaboration.org

Nećete vjerovati koji alkohol polovina rizik od dijabetesa - i koji ga povećava

Nećete vjerovati koji alkohol polovina rizik od dijabetesa - i koji ga povećava

Ne morate zvati poslednjih naloga za piće da ostanu zdravi. Usrećiti sat posla za vas sa ovim Alco-trikovi

Dobre cuge vijest samo u - nova Uiio je Diabetalogical časopisu otkrili da žene koje su imale devet pića nedeljno prepolovljen njihov rizik od dijabetesa, smanjujući rizik za 58 posto u odnosu na ne-piju. Danski istraživači posmatra 70.000 osobe više od pet godina, i zaključili da žene koje piju tri ili četiri dana u tjednu imala najniži šanse za dobijanje dijabetesa. Vino smanjuje rizik od dijabetesa kod oba pola i pivo pomogao samo muškarci, dok običan duh pije zapravo podiže šanse za bolesti kod žena.

I starije studije u Archives of Internal Medicine otkrili da umereno konzumiraju alkohol su manje šanse da dobiju na težini od žena koje u potpunosti izbjegavali sos. Ura. Ali, prije nego što ispucati otvoriti šampanjac za proslavu, tu je caka: trebate piti pametno. Evo što trebate znati da bi u petak uveče krivice besplatno.

load...

Prvo, šta je to Pinot Noir rade svoj struk? Prosječna piće - pivo, vino, ujeda zmije i crni (nismo sudeći) - je kombinacija ugljenih hidrata, šećera i etanola, zvani čistog alkohola. Kada ide dolje, to čini pit stop u želucu, gdje su neki od alkohola se apsorbuje u krvotok, dajući vam zujanje. Je ugljenih hidrata i šećera ide tradicionalni put za varenje, a etanol, otrov, je preusmjeren na jetru.

To je kada je taj drski pola počinje igra sa svojim unutrašnjim masti spalionice. Etanol nema hranjivu vrijednost, tako da vaše tijelo sagorijeva ga prvi. To znači da sve preostale kalorija u stomaku - bilo da su iz Margarita ili paket od indijskih oraščića ste imali s njim - će vjerojatno biti pohranjeni kao masnoća. (Imajte na umu da je istraživanje objavljeno u fiziologiju i ponašanje otkrili da alkohol čini nas se fokusiraju na neposrednu zadovoljstvo i ignorirati posljedice, što često rezultira jedu brzu hranu.), Ali do sada, stručnjaci su se borili da utvrdimo tačno zašto neke žene završiti uz pivo trbuh, dok drugi piju još čini da nikada ne dobije pola kilograma.

load...

Booze YOUR WAY THIN

Je tresearch u Archives of Internal Medicine otkrili da žene koje su imale samo jedan ili dva pića dnevno imaju manje šanse da dobiju na težini nego teetotalers. Još više iznenađuje, oni su to uradili, a troši više kalorija ukupne (od hrane i pića) nego bilo teških piju ili ne piju.

Evo kako su uspjeli to izvesti: istraživači vjeruju da su tijela dugoročne, umjereni piju prilagoditi drugačije metabolizam alkohola. Oni spali više kalorija u piću dok vari se, kaže dr Lu Wang, glavni istraživač. Otkrila je da je za žene koje piju do dvije male čaše vina dnevno, te kalorije jednostavno ne završi kao ekstra masti.

Tu je i ulov. Sačuvajte svakodnevno piće za veliki noćni izlazak, a ti ne ispunjavaju uslove za slobodan plan kalorija. "Vaš metabolizam prilagođava iznos koji normalno piti", kaže Wang. Dakle, ako ne redovno piju, vaše tijelo će pohraniti višak kalorija iz alkohola kao masti.

Za efikasnost optimalno sagorijevanje masti (da ne spominjemo zdravlje), drago mi je da dam svoj jetre veče. Trenutni smjernice vlada savjetovati nekoliko dana bez alkohola tjedno - i do dvije do tri jedinice na dan ti se pije.

To je savjet vrijedi držeći se. Dokazi ukazuju na umereno konzumiraju alkohol imaju zdravije navike nego teetotallers. "Ako možete umjerena konzumacija alkohola ste više vjerojatno da se ponašaju na isti način sa svojim prehrambenim navikama", kaže Katie Peck, iz Britanskog udruženja dijetetičara. "Teetotalers nemaju iskustvo kontrole nivoa piće pa možda neće biti u mogućnosti da usvoje umjerenost kada je u pitanju jelo."

ZDRAVIJOJ PIĆE

Još jedna stvar koju treba imati na umu: žene u studiji su služili ne više od dva 125ml čaše vina ili dva 35ml snimke duhova dnevno. U stvarnom životu, ti si više vjerojatno da se preda čašu dovoljno velika da primi nekoliko zlatna ribica - prosječna "male" serviranje vina u britanskoj gostione je sada 175ml. Naručite velika (250 ml) i pijete
trećinu boce.

Nismo mnogo bolje kada lijeva na vlastite uređaje. "To je vrlo lako dobiti pogrešan mjerenje alkohola", kaže Peck. "Ako ste kod kuće, ne morate se pridržavati smjernica mjerenja da pubovi i barovi moraju, tako da ćete možda nehotice pour previše." Da, mi smo svi bili tamo.

Ključ za uspješnu umjerenim piće: uspori; duck od metaka ako je moguće (naročito ako si sa muškarcima - njihova tijela apsorbiraju alkohol sporije od nas, osuditi); i alternativne svaki alkoholno piće s čašom vode. Ako imate veliki večernji izlazak, pripremite se jedući dobar ručak - nešto sa niskim GI ugljenih hidrata za energiju i proteina da ti napuniti (sendvič salata od tune je idealna).

Neposredno prije izlaska, jesti snack vlaknima bogata, kao što su voće i jogurt za proteinima. To će usporiti apsorpciju alkohola, a da vas od naručivanja
nasip od naćosi prije barmen donosi kusur. Držite se ovih pravila i, kao i najnovija istraživanja dokazuju, pijanstvo ne mora biti borba protiv gubitka težine. Možete zapravo i jedno i drugo u isto vrijeme, i biti zdraviji previše. Živjeli na to.

BARMAN! Make Mine A.

Koristite ove jednostavne zamjene za manji kalorija izlazak iz Buzzleand Nutracheck.

DRINK - Belo vino - 107 CALs
NE - Crno vino - 195 CALs
SAVE - 88 CALs

DRINK - 100ml Prosecco - 60 CALs
NE - 100ml Moet & Chandon - 83 CALs
SAVE - 23 CALs

DRINK - Vodka i tanko tonik - 58 CALs
NE - Jack Daniels i Coke - 129 CALs
SAVE - 71 CALs

DRINK - Mojito - 215 CALs
NE - Jagoda i mango margarita - 350 CALs
SAVE - 135 CALs

DRINK - Budweiser - 150 CALs
NE - Leffe Blonde - 200 CALs
SAVE - 50 CALs

DRINK - tekilu - 115 CALs
NE - Shot od Drambuie - 165 CALs
SAVE - 50 CALs

DRINK - Cosmopolitan koktel - 170 CALs
NE - Mai Tai koktel - 310 CALs
SAVE - 140 CALs

DRINK - Magners boca - 204 CALs
NE - Kopparberg boca (240 CAL)
SAVE - 35 CALs

DRINK - Pimm je i Lemonade može - 167 CALs
NE - Gordon je Gin & Tonic mogu - 213 CALs
SAVE - 46 CALs

UKUPNO SAVE - 638 CALs

Jeste li se ikada zapitali: Mogu Working Out Poništavanje štetnog djelovanja alkohol? Ili možda: Zašto ste anksiozni nakon konzumiranja alkohola?

load...

Povezane vijesti


Post Ishrana

Odgovor kardiologa na najsnažniju kafu na svetu

Post Ishrana

Sočni utorak: šargarepa, jabuka i ananas

Post Ishrana

6 najboljih mleka bez laktoze

Post Ishrana

11 najboljih dijetetskih tipova za naručivanje u baru

Post Ishrana

Ispostavilo se da smo pogrešno otvorili šampanjac

Post Ishrana

Hoće li mi uštedjeti moje kalorije za alkohol i pomoći mi da izgubim težinu?

Post Ishrana

Probajte ljeto sa alpro

Post Ishrana

Ispovesti pakovanja sokova u Londonu

Post Ishrana

Jedna ukusna hrana za mršavljenje, za koju znamo da ne jedete

Post Ishrana

10 zdravih napitaka koji su bolji od dijetalnog koksa

Post Ishrana

Čisto vreme za čišćenje hrane: kada jesti šta je za gubitak masti i dobitak mišića

Post Ishrana

Zašto nauka kaže da vino neće uništiti vaše vežbanje