Ova čokoladica će promeniti vaš život | BA.GlobalScienceCollaboration.org

Ova čokoladica će promeniti vaš život

Ova čokoladica će promeniti vaš život

A mliječna čokolada bar to je kremastiji nego Dairy Milk ali bolje za tebe od tamne čokolade? Ne smeta mi ako ne učinimo.

Postoje određene hrane prekretnica vrijedno slavlja. Pojave Cronut. Kokos vode udaraju u mainstream. Pronalazak Pot Noodle, naravno. GENIUS koji su radili da tikvice + a spiralizer = bez krivice SPAG bol.

Pa, mi smo morali čekati do oktobra, ali možemo sa sigurnošću reći da je ovo eureka trenutak iz 2014. Godine. Najnovija ponuda Hotel Chocolat je čokoladu, Jim, ali ne kao što znamo to. To se zove Supermilk (od $ 3.75, hotelchocolat.com) i to je low-šećer, high-kakao čokolada sa snagom da umiri čokolade snobove i mlijeko ležište zavisnika slično.

load...

Nezvanično, ima mnogo više od toga. To je ono što bih nazvati "prelazni" proizvod. Nešto što ima moć da premosti jaz između super-slatka high street čokolade i gorčinu mraka. "Većina high street čokolade imaju oko 25% kakaa i 50% šećera. Sa Supermilk smo koristili 65% kakaa i zamijenjen mnogo šećera sa mlijekom tako da ima kremastu ljubitelje okus mliječne čokolade kao, bez šećera udario vaše tijelo ne ", kaže Adam Geileskey, šef razvoja proizvoda u hotelu chocolat. To je uzeti ih dvije godine da se stvori.

Iako su masti iz mlijeka i kakao maslaca u ovom baru mogao biti veći, sadržaj šećera u Supermilk je manje čak i od mnogih tamne čokolade. "Tamna čokolada sa 70% kakaa će imati 30% šećera. Supermilk ima samo 20% ", nastavlja Geilesky. Dobra vijest za sve one koji se nikada nije dolazio po ukusu tamnije barova.

load...

"Ono što čini čokolada, čokolada je kakao, i to je ono što pokušavamo da se ljudi sjetiti sa ovom baru." Kada ste probali, nikada više nećeš zaboraviti.

Povezane vijesti


Post Ishrana

8 povrća upakovanih u protein

Post Ishrana

Od svih božićnih napitaka starbucksa, gingerbread latte nije najtalentovaniji

Post Ishrana

Smanjite težinu s skandinavskom ishranom: 3 ključna sastojka

Post Ishrana

3 velike kolače za manje vas

Post Ishrana

Znači, ne piješ ovaj Božić. sada, idite na taj radni događaj kao profesionalac

Post Ishrana

Probajte ljeto sa alpro

Post Ishrana

Sočni utorak: šargarepa, jabuka i ananas

Post Ishrana

Stresan ili mešan? Najnoviji novi kokteli nisu ni

Post Ishrana

Meni zlatih globusa pokazuje da zdrava hrana ne mora biti dosadna

Post Ishrana

6 sastojaka nutricionista nikad ne stavljaju u svoje kondicije

Post Ishrana

Ova formula će osigurati da vam doručak puni do ručka svaki dan

Post Ishrana

Da li je suv january? Izbegnite ove 4 uobičajene greške