Pio sam čaj umesto kafe svakog jutra nedeljno - evo šta se desilo | BA.GlobalScienceCollaboration.org

Pio sam čaj umesto kafe svakog jutra nedeljno - evo šta se desilo

Pio sam čaj umesto kafe svakog jutra nedeljno - evo šta se desilo

Ona ima dvostruko kofeina od kave.

Pijem kafu skoro svako jutro iz navike, ali čaj je zapravo moja prava ljubav. Imam cijeli ladici stola posvećena čaj zalihu na poslu, što je razljevenost čaj ormar kod kuće, impresivnu kolekciju čaja loptice u različitim kapriciozan oblika, a nemojmo ni govoriti o tome koliko šalica Ja sam vlasnik. Dakle, kada sam otkrio Matcha, koja je obećala poticaj kofeina u rangu sa kafom sa udobnošću čaja, bio sam sve za što ga Pokušajte. Matcha je u prahu čaj od tla čaja, a kofein na stranu, to također može pohvaliti impresivnom biografijom ljekovita svojstva, garantuje zdrav početak za moj dan. 

"Zato što pijete list punu čaja, da ćete dobiti maksimalnu nutritivnu vrijednost zelenog čaja", kaže Keri Glassman, dijetetičara i osnivač NutritiousLife.com i ishrani škole. Na primjer, redovni stepenasto zeleni čaj je poznat po svojim visok nivo antioksidansa, ali ne ni blizu Matcha, koja ima 10 puta antioksidansi redovnih zelenog čaja, prema Glassman. (Također možete dobiti svoj zeleni čaj antioksidansi sa ovim Matcha super zeleni smoothie).

load...

Antioxidantsare važno jer oni mogu odgoditi oštećenja ćelija i pomoći u sprečavanju bolesti. Matcha je posebno visok u katehini, tip moćnih antioksidanata, a to su pokazali da štiti od raka i drugih hroničnih bolesti, kaže Annie B. Kay, RD, olovo nutricionista u Kripalu centru. Ona dodaje da su neke nedavne studije su čak pokazala superioran posjeta katehin da Matcha može smanjiti cholesteral i može čak i pomoći u upravljanju težine.

Jasno, Matcha je moćna stvar. Dobio sam ruke na nekim organskim Matcha prah i unplugged moje aparat za kavu za sedam dana. Evo kako je bilo.

Je dao ME ENERGY

Za razliku od mnogo drugih pospan ureda radnika, ne zavise od kofeina da me ide u jutro. Pijem kafu jer volim okus, a ne nuspojava. Kofein čini moje misli rase i stomak nelagodno ako sam previše, tako da s obzirom na moje niske tolerancije kofeina, bio sam radoznao kako bih proći sa Matcha, koji zapravo ima dvostruko više kofeina od kave (Chef Tess Ward nam pokazuje joj vodič za tri od najboljih alternativa za kafu), ali se ispostavilo da imam razloga za brigu osetih popustu, ali manje nervozni od mene uz kafu. To je zato što, za razliku od kave, Matcha sadrži fitonutrijent zove L-teanin, koji promovira smirenost, kaže Vincent Pedre, MD, autor Happy Gut. "Rezultat ti je miran budnost, bez žurbe i nesreće kave. L-teanin je i raspoloženje poboljšavanje i poboljšava koncentraciju ", kaže on. Ovo je bilo moje iskustvo upravo bio sam lupanje moju listu obaveza cele nedelje.

load...

Bilo je potrebno malo navikavanja

Pije Matcha nije baš kao da pije drugih čajeva. Budući da je u prahu, čaj je neizbježno pomalo zrnasti, pogotovo što ste blizu dna čaše. Uvijek sam završio sipanje posljednje inča niz vodu jer nisam mogao da podnesem teksture. Matcha također ne izgleda kao čaj. To je neprozirna i boja zelene smoothie, koji se navići, što se tiče estetike ići. Okus je prilično kao običan zeleni čaj, međutim, samo malo jači i malo više gorak.

Napravila sam Tea Time mi vremena

Dva dana u moj eksperiment, a kolega mi je rekao da u Japanu, gdje je njen otac od, pije Matcha je svakodnevni ritual. Tradicionalno, Matcha je zbrisao za nekoliko minuta s malim bambusa umutiti dok se ne dobije pjenasta, a zatim su uživali polako i sabran. (Također mora se reći da mućenje eliminira mnogo zrnatost Matcha, što je definitivno moje najmanje omiljena stvar u prahu čaj.) "Ovaj spor, ritualizovane proces je jedan od drugih prednosti Matcha", potvrdio je Pedre. "To dovodi do opuštanja i osjećaja mentalne wellness koji su toliko važni da pomognu uravnoteži brz tempo našeg modernog života." 

Dakle, ja sam nekako poentu pijenjem moje Matcha iz termos za vrijeme vožnje na posao. Sutradan sam obećao da će raditi bolje i usporen proces. Pokušao sam tukao moju Matcha sa redovnim metalnim kuhinja umutiti a zatim viljuškom, ali nisam postigla zapjenušanost sam se nadao. Ipak, to je lijepo uzeti vremena da se zadržavaju nad mojim čaj za doručak, umjesto utrke kroz vrata sa čašu u ruci. 

Dodao sam NOVI čaj MY ROTACIJA

Iako neću piti Matcha svaki dan od sada, drago mi je da se to u mojoj kolekciji. To mi daje podstrek pod kontrolom energije kad mi treba, a ja sam prodao na potencijalni dugoročni zdravstvene koristi, iako ne postoji način za mene za mjerenje efekata antioksidansa na mom tijelu tijekom sedmodnevnog, vrlo nenaučni eksperiment. Ali najviše od svega, volim način na koji Matcha miriše, lagano slatko i travnate, miris koji me podsjeća da je dobar čaj je uvijek vrijedan zadržava na.

Ovaj članak je orginally objavljen na www.womenshealthmag.com

load...

Povezane vijesti


Post Ishrana

6 hrana za jelo kada radite na šest pakovanja

Post Ishrana

3 pića koja su efikasnija od limunske vode za gubitak težine

Post Ishrana

Sočni utorak: d.n.a. popravi tonik od sokova

Post Ishrana

Probajte ljeto sa alpro

Post Ishrana

Ova formula će osigurati da vam doručak puni do ručka svaki dan

Post Ishrana

Zašto vam je mamurluk zapravo nešto drugo

Post Ishrana

4 naučna razloga zbog kojih se osećate toliko pijano tokom vikenda

Post Ishrana

10 prehrambenih mita dijetetičara najviše mrze

Post Ishrana

Meni zlatih globusa pokazuje da zdrava hrana ne mora biti dosadna

Post Ishrana

Nutricionista preporučio je vino koje bi moglo povećati plodnost

Post Ishrana

Ovi 5 velikih ugljikohidratnih mita možda stoje na putu gubitka težine

Post Ishrana

Da li možete piti 2 vode vode pre spavanja pomoći vašem mamurluku?