Sirovo mleko - znajte činjenice pre kupovine u trendu | BA.GlobalScienceCollaboration.org

Sirovo mleko - znajte činjenice pre kupovine u trendu

Sirovo mleko - znajte činjenice pre kupovine u trendu

Da li su oni vredno rizika?

Jer je prodaja sirovog milkare suspendovan na farmi u Cumbria, nakon trovanja izbijanja hranom, Ženska Healthtakes pogledamo li ovo dairytrend je stvarno isplati

Mislim mlijeka i što pada na pamet: hranljiv tečnost koja dolazi direktno iz krave? Ne baš. U stvari, većina mlijeka u prodaji u supermarketima je prošla nekoliko tretmana prije dolaska jutarnju porridgeor matchalatte, i daleko od svoje farme porijekla.

"Prije svega, supermarket mlijeko je pasterizirano", kaže Ian O'Reilly od Gazegill Organic Farm, Lancashire. "To znači da se zagrijava na oko 76,7 ° C da se ubije bakterija. Također je homogenizirani, koji uključuje se razbije masti čestica na oko trećinu svoje originalne veličine, tako da smjesa neće razdvojiti. "

load...

Ali, kao i ubijanje Zlikovci, ovi tretmani su također vjerovali da se skine mlijeko svoje prirodne boje, andgoodness okus. Tako je, uživao u svom sirovom stanju, mlijeko je zlatna sa ukusom koji varira ovisno o sezoni i ono što je krava je pase na. "Sirovo mlijeko je bogato enzimima, koji pomažu organizmu da apsorbuje kalcijum, i naravno probiotik", kaže O'Reilly. Još bolje, jer sirove Milkis vjerovatno su došli iz organskoj farmi, neće sadržavati hormone, kao što su estrogen, kemikalija ili šećer, koji može skliznuti kroz mrežu ne-organski prehrambeni lanac.

Pa zašto se ne bismo svi utrke za našeg najbližeg poljoprivrednika na tržištu, ili će jedan korak i tuku niz poljoprivrednika vrata?

load...

Prema podacima Agencije za Foods standarde, nepasterizovanog namirnice imaju tendenciju da ode brže, što može staviti ranjivim grupama (starije osobe, vrlo mlad, ili žene koje su trudne) na veći rizik od trovanja ugovornih hrane. Dodajte tome činjenicu da neki proizvođači pokušavaju da prodaju sirovog mlijeka bez da je imao potrebnih provjera sigurnosti higijene, i možete vidjeti kako voda postati... Milky.

Ali dobra vijest je, prije nego što se stavi u potpunosti isključuje, da postoje načini da se smanji rizik i isključivo žanje sirove nagrade: "Proizvođači sirovog mlijeka moraju registrovati FSA i njihove mlijeko će nositi oznaku upozorenja, naglašavajući da je to je nepasterizirano tako da ćete znati da je treba zadržati pravilno u frižideru ", kaže O'Reilly. "Imajte na umu da, dok je nakon kažu sedam dana, supermarket mlijeko će ići užegao; sirovo mlijeko jednostavno razvija se u narednoj fazi -. Zgadila mlijeko onda jogurt "

I mlijeko iz O'Reilly stada dolazi sa jednom konačnom dodatnu prednost. Mlijeko je bogato cijeli A2 proteina, koji su mnogo više tradicionalne i lako vari, a samim tim i često pogodna za one koji ne mogu da podnesem standardne supermarket mlijeko.

Uz toliko prednosti, možda sirovo mlijeko je vrijedno rizika. Pronađite najbližeg odobrenim producent food.gov.uk

Pije kravlje mlijeko? Evo zašto biste trebali odlučiti za punomasno mlijeko preko obrano.

Povezane vijesti


Post Ishrana

Ova hrana je pakirana u proteinima, ukus je kao bombay mix i može spasiti svet

Post Ishrana

Jednostavno hakanje da smanjite kalorije u testenini

Post Ishrana

Da se ohladi ili ne hladi, to je pitanje

Post Ishrana

Ovo je najbolji alkohol za piće ako želite izgubiti težinu

Post Ishrana

Zašto vas jutarnji badem latte čini gladnim

Post Ishrana

Zašto propustite ako ne mešate protein?

Post Ishrana

6 načina da vaša vegetarijanska dijeta može sabotirati gubitak težine

Post Ishrana

3 velike kolače za manje vas

Post Ishrana

Popijte se bez mamurluka i drugih veoma važnih vesti

Post Ishrana

Kako napraviti najnovije najnovije napitke za sagorevanje masti, koje pune masti

Post Ishrana

Da li je srebro igle čaj sledeći zeleni čaj?

Post Ishrana

Dijeta keto: dobra, loša ili samo opasna?