Šta je bolje da ne stavljate težinu na ovu božicu, duhove ili vino? | BA.GlobalScienceCollaboration.org

Šta je bolje da ne stavljate težinu na ovu božicu, duhove ili vino?

Šta je bolje da ne stavljate težinu na ovu božicu, duhove ili vino?

Ili je jedna dobra vijest

Istraživanja pokazuju oni koji redovito piju imaju manje trbuh fatthan onih koji se uzdržavaju - ali kada je u pitanju pijanstvo i gubitak, trebalo bi da se odlučite za vino ili žestoka pića? Ženska Healthinvestigates efekata svakog od njih.


apetita

Duhovi

Tokom noći na trepavice, previše zauzet metaboličkog višak ugljikohidrata vaše jetre od alkohola za proizvodnju glad regulira glukoze i nekoliko previše inhibira satiating hormon glutamina, previše. Svetionik nade?

Studije pokazuju kleka dodao da džin tokom destilacije smanjuje nivo šećera u krvi - suzbijanje svoj nagon da kalorija razmetanje. Samo tonik.

load...

Vino

Uhvati vadičep. Norveški studija otkrila je da pije jedan 150ml čašu crnog vina dnevno povećava nivo apetit regulira hormon leptin značajno kod žena, u odnosu na period kada su se uzdrže od alkohola u potpunosti.

Isti efekat nije viđen u muškaraca - tako mu reci da se drži podalje od vašeg shiraz.

VJEŽBA

Duhovi

Loše vijesti ako odete u pub nakon Pilates. Nedavna studija objavljena u Plos Onelooked na utjecaj pijenja nakon treninga na mišićnu buildingand oporavak.

Učesnici učinio intenzivnog treninga slijedi pije šest votku i sok od naranče koktela više od tri sata. Rezultat? Mišića dobitke smanjen za 37%. Katastrofa.

load...

Vino

Dok mi ne ukazuje na drzak merlot pre-teretana, istraživanja su pokazala da je resveratol u čašu crnog wineenhances prednosti vježbanja i može čak i preokrenuti posljedice sjedeći način života.

"To je pokazalo da se spriječi gubitak mišića, a smanjuje otpornost na inzulin i oštećenja uzrokovana oksidativni stres", kaže nutricionistica Kim Pearson. Razgovarajte o grožđa očekivanja.

Skladištenje masti

Duhovi

Nakon što su pili votku, sposobnosti vašeg tela sagorijevanje masti pasti za 73% zbog otpad alkohol je, acetat. "Vaša jetra želi da riješi acetata pre svega - uključujući i masti", kaže biohemičar profesor Harry Mellor.

Prijevod: kalorije u svoj votke koktel družim, a ako uzmeš čipova na putu kući ćete povećati masnih naslaga u tijelu. Na otrežnjenje vijest? To se odnosi i na vino, previše.

Vino

Researchshows da je više od 13 godina, žene koje piju čašu ili dvije crvene dnevno je 30% manje šanse da budu višak kilograma od ne-piju. Spirits imaju manji učinak.

Tijelo mora da zadrži proizvodnju specifične enzime za varenje vina, koje sagorijeva kalorije objašnjava vodeći istraživač dr Lu Wang.

WINNER: WINE

Ovo se svodi na dodatne pogodnosti, pa čak i mršav duhovi ne mogu antioksidans prednosti adut crvenog vina. Ali, prije nego što odete Depardieu i razviti 14 boca dnevno navika, istraživanje potvrđuje da pije prije obroka čini da se jedu 92% više inhibirajući satiating leptina - bez obzira na otrov. 

"Držite off za 15 minuta nakon što počnete jesti", predlaže Pearson, "Odlučivši se za nešto visok kod zdravih masti će usporiti stopa alkohol udari u krvotok." Chin, bradu.

Otišao u moru? Lako napraviti. Evo tvoje teške noći oporaviti plan i kako da ipak dobiti sebe kroz treninga.

Povezane vijesti


Post Ishrana

6 najboljih mleka bez laktoze

Post Ishrana

Pijte ove 5 dnevnih sokova, umesto da čistite

Post Ishrana

Ovaj novi način piće kurkuma može biti ključ za gubitak masti

Post Ishrana

Čisto vreme za čišćenje hrane: kada jesti šta je za gubitak masti i dobitak mišića

Post Ishrana

2. decembar: 5 najboljih čaja za gubitak težine, spavanje, nadimanje i još mnogo toga

Post Ishrana

9 prirodnih mamurnih lekova koje stvarno rade - vjerujte nam

Post Ishrana

Sada možete dobiti hladne koktele na vašim vratima

Post Ishrana

4 superhrana martini - dobra devojka sreće lošu devojku u čaši

Post Ishrana

Kako se alkoholne kalorije upoređuju sa vašim omiljenim visokim ulicama

Post Ishrana

9 zdravstvenih problema za koje nisi shvatio da je rezanje pice moguće popraviti

Post Ishrana

6 sastojaka nutricionista nikad ne stavljaju u svoje kondicije

Post Ishrana

5 vodećih stručnjaka za hranu deli svoje zdrave ideje za doručak