U sastavu koji se topi u stomaku, trebalo bi da počnete da dodate u svoje kondicije odmah | BA.GlobalScienceCollaboration.org

U sastavu koji se topi u stomaku, trebalo bi da počnete da dodate u svoje kondicije odmah

U sastavu koji se topi u stomaku, trebalo bi da počnete da dodate u svoje kondicije odmah

To bi mogao tanak struka u samo četiri tjedna, navodi se u novoj studiji

Kada idete napraviti smoothie, postoje velike šanse da ne posegnuti za rapseed ulja. Ali novo istraživanje je utvrdilo može pomoći da izgubite težinu.

Za studija, objavljena u časopisu Obesity, istraživači sa Penn State tražio 101 učesnika da prate dijetu koja je bila visoka u jednom od pet različitih biljnih ulja mješavina, uključujući kukuruz šafranike ulje, laneno ulje šafrana, i tri vrste uljane repice (poznat kao ulje repice u SAD-u i ova studija) za četiri sedmice. Nakon što su završili svoj prvi mesec dana suđenja, učesnici jeli normalno za četiri sedmice prije početka ishrane bogate u drugom biljnom ulju.

Kao dio njihovog plana ishrane, učesnici pili dva smoothiesduring dan, koji je sadržavao 30 grama (oko dvije kašike) ulja, naranče šerbet, 100 grama obranog mlijeka i 100 grama smrznutog nezaslađene jagoda.

Nakon mjesec dana na dijeti, naučnici su otkrili da su učesnici imali četvrt kilograma manje trbuh Faton je 'repice oleinske ulje dijeta-koja sadrži najveću koncentraciju zdravih mononezasićenih masti-nego što je to prije nego što su počeli.

load...

Kada ti isti učesnici proveo četiri tjedna ispijajući laneno ulje šafrana, izgubili su znatno manje trbuh masnoće. Na dva naftna rapseed dijeta ulje uljane repice (regularno ulje repice i uljane repice DHA ulje), i plan kukuruz šafranike, učesnici izgubio nešto manje trbuh masnoća nego što je to sa repice oleinske ulja.

Dok to je super vijest za ugradnju u trapericama, ona također ima važne implikacije za vaše zdravlje.

"Visceralna ili abdominalne masti povećava rizik od kardiovaskularnih bolesti, a takođe je povezan sa povećanim rizikom za bolesti kao što su metabolički sindrom i dijabetes", kaže koautor studije Penny M. Kris-Etherton, profesor nutricionizma na Penn State, u saopštenju. "Mononezasićene masti u ulje repice smanjiti ove masti koja ima štetne posledice po zdravlje."

load...

Kris-Etherton kaže da je opće pravilo da ne možete ciljati gubitak težine na specifičnim područjima vašeg tijela, ali nešto o mononezasićenih masnih kiselina u rapseed ulje izgleda ciljaju stomaku.

Ona preporučuje pojačava unos rapseed ulje pomoću kad dinstajte hranu i pecite, kao i dodavanja u salatu i frape.

Naglasiti: Svi učesnici studije su imali abdominalne gojaznosti (tj oni su imali veliki obim struka) i bili su ili pod rizikom od razvoja metaboličkog sindroma (gojaznost, tip 2 dijabetes, visok krvni pritisak, ili visok šećer u krvi) ili je imao, tako da ima smisla da bi vidjeti dosta gubitka težine u kratkom vremenskom periodu. Dakle, ako već imate mali struk, možete vidjeti manje dramatične rezultate.

To je rekao, ako ste u potrazi za vidjeti neke trbuh masnoće, možda ne boli na svoj rapseed ulje unos-samo pazite da ne prekoračite preporučenog dnevnog unosa kalorija.

Ovaj članak izvorno pojavio na womenshealthmag.com

Povezane vijesti


Post Ishrana

Ananasova pšenična sila

Post Ishrana

4 stvari koje treba da znate pre nego što kupite kokosovo ulje

Post Ishrana

9 najboljih proteina za žene

Post Ishrana

8 hrana sa više vlakana nego slivova

Post Ishrana

4 odlična načina da pijete čaj i kafu čak i najtoplijeg dana

Post Ishrana

Može li posipati ovu vegansku hranu na vašoj hrani, pomaže vam da izgubite težinu?

Post Ishrana

Krajnji letnji kokteli tima

Post Ishrana

Da se ohladi ili ne hladi, to je pitanje

Post Ishrana

Ovo je najbolji alkohol za piće ako želite izgubiti težinu

Post Ishrana

12 hrana za jesti da biste se oslobodili celulita

Post Ishrana

5 savjeta kako biste izbjegli previše pijenja

Post Ishrana

Da li je srebro igle čaj sledeći zeleni čaj?