Upoznajte novu to vodu koja nas uzima olujom | BA.GlobalScienceCollaboration.org

Upoznajte novu to vodu koja nas uzima olujom

Upoznajte novu to vodu koja nas uzima olujom

Ona tvrdi da je pojačan sa minerala i elektrolita za postizanje savršenog PH organizma. Ali da li je Core sve svoje napukao do biti?

Da je pobijedila na fanova osoba sa pop zvijezde od Katy Perry Adam Levin utrkuju da ga imaju u svojim muzičkih spotova. O čemu mi pričamo mi ovdje pitate? Core vode.

Novi 'it' utvrđeni bocu vode uzimajući SAD od strane oluja tvrdi da je ultra pročišćeni H2O pojačan sa minerala i elektrolita za postizanje tela "Perfect pH" od 7.4.

U užaren odobrenje od sebe gđa Perry, ona mahove: "Hidratacija je ključ za mene jer sam uvijek sam u pokretu. Ne samo da Core dolazi u prekrasnoj paket i odličan ukus, to je pH uravnotežen da rade u skladu sa moje tijelo ".

Takva rave pregleda je nesumnjivo muzika za uši vlasnika Core Dr. Luke (aka Lukasz Gottwald) i flaširana-pića poduzetnik Lance Collins, koji se oslanjaju na poznate "brand investitori" - uglavnom muzičkih zvijezda, glumica i fitness teškaši - da se stvori buzz o proizvodu na društvenim medijima (Gottwald je u vijestima za tužbe koje donosi pop zvijezda Kesha koji ga je tužio za seksualno zlostavljanje, baterije i uznemiravanje FYI).

load...

Ali, prije nego što hrle kupiti broja predmeta na Amazonu Prime je Core - i svoju dugu listu "sastojaka na bazi znanosti '- stvarno kao zdrav i hidratacijom kao obična voda?

Ne baš, u skladu sa Michael Sawka, profesor na Školi primijenjene fiziologije na Georgia Tech. "Ako jede normalnu ishranu, ne dodajući ništa magija [pijenjem ove vode]", kaže Michael, koji proučava hidrataciju i tečnosti-ravnoteže elektrolita. "Dodatni minerali su u tu za ukus i preferencije, ali ne i za zdravlje."

A što se tiče pomoći da poveća pH ravnotežu organizma, mnogo istraživanja na alkalne dijete, pokazuje da jedu u skladu sa pH mijenja samo pH urina, a ne krvi organizma. "Mi zaista ne mogu promijeniti pH našeg tijela", kaže Allison Childress, programski direktor i instruktor nutritivnih nauka na Texas Tech University.

load...

Presuda? Možda je bolje ostaviti u muzičkim spotovima onda...


 

Povezane vijesti


Post Ishrana

6 doručak koji sadrži pakovanje proteina možete uživati u pokretu

Post Ishrana

Evo, sve što je urednik ishrane jeo za nedelju dana

Post Ishrana

5 čvrstih razloga za otrezivanje za oktobar (ili duže)

Post Ishrana

Da li morate da izbacite alkohol u gubljenje težine?

Post Ishrana

Postoji novi način za jesti avokada - i to je vrijednost za novac

Post Ishrana

5 nadogradnje za svoju bočicu za vodu

Post Ishrana

Britanske najbolje sokove

Post Ishrana

Odgovor kardiologa na najsnažniju kafu na svetu

Post Ishrana

5 najboljih (zdravih) britanskih barica

Post Ishrana

Uključite na hranu

Post Ishrana

3 pića koja su efikasnija od limunske vode za gubitak težine

Post Ishrana

5 koktela za lečenje koje su vam potrebne ove jeseni