Zašto vam je mamurluk zapravo nešto drugo | BA.GlobalScienceCollaboration.org

Zašto vam je mamurluk zapravo nešto drugo

Zašto vam je mamurluk zapravo nešto drugo

Osjećaj mučnine nakon runde koktela? Čitajte dalje.

Napravio sastanak sa svojim kupatilom nakon sjednice u novom hipster koktel baru? Da, nešto od toga je definitivno alkohol. Ali mogla bi biti još jedan uzrok quease. 

Zdravstveni zvaničnici u Iowi nedavno objavio savjetodavno bulletinwarning da Moskva Mules može biti štetna za vaše zdravlje. Division države alkoholnih pića izdao upozorenje u vezi sa šalice bakar često poslužiti popularne koktel.

Ispostavilo se da je Uprava za hranu i lijekove Model hrane kod zabranjuje hranu sa pH ispod 6.0 od koji imaju direktan kontakt sa bakrom, i tradicionalni Moscow Mule-votka, pikantan đumbira piva i sok od limete-ima pH "ispod 6.0" po bilten.

Iako je savjetodavni tehnički usmjerena na stanovnike Iowa, rizici su stvarni za svakoga ko uživa pića u tradicionalnim bakra šalice. 

load...

Tako je, prije nego što prebacite bi se džin i tonik, biti svjesni, većina alkoholnih pića dolaze u na pH od 2 - 3 (uključujući i svoj omiljeni G i tanko).

Prema Toby Amidor, RD i autor zdrav obrok Prep Cookbook, kada hranu s nižim pH imaju kontakt sa bakrom, to lužine bakra iz šolja, koja je opasna za gutati.

"Previše bakra može dovesti do mučnina, povraćanje, proljev, bol u trbuhu, i metalik bol u ustima. Ako se razvije bakra toksičnost, iako nije uobičajeno, to može dovesti do srčanih problema, žutica, koma, pa čak i smrt ", kaže Amidor. "A doktor će sprovesti test kako bi se utvrdilo da li imate bakra toksičnost i onda bi propisao tretman da se smanji količina bakra u organizmu."

load...

Moskva Mules nisu jedina stvar koja bi mogla dovesti do bakra toksičnost.

"Bakar lonci imaju taj isti problem, posebno kada kuvate sos od paradajza u njima. Oni sada liniju bakra lonce sa materijalima poput nehrđajućeg čelika tako da bakar ne ispušta ništa. Ista ideja se može učiniti sa šolje ", kaže Amdior. "To je i razlog za zabrinutost s drugim metalima i opreme kao što su olovo iz kristalne posude ili čaše i kalaja bacača koji su napravljeni od nekoliko metala koji služe limunadu ili drugih kiselih pića."

Srećom, ne morate da odbaci svoj omiljeni koktel za dobro. Potrebno je samo da se prebacite na bakar šolja koja je obložena nikal ili nehrđajućeg čelika, kaže Amidor.

Ovaj članak izvorno pojavio na žensko zdravlje SAD-a.

Povezane vijesti


Post Ishrana

Hrana koju treba pokušati izbjeći u vrijeme ručka

Post Ishrana

Da li jedete veganska jaja od algi?

Post Ishrana

10 zdravih napitaka koji su bolji od dijetalnog koksa

Post Ishrana

10 aparata za kafu potreba svakog kofeina

Post Ishrana

Kako se alkoholne kalorije upoređuju sa vašim omiljenim visokim ulicama

Post Ishrana

Ovo je najbolji alkohol za piće ako želite izgubiti težinu

Post Ishrana

Superfood sweep: 5 zdravih sastojaka koje neće razbiti banku

Post Ishrana

Ovo su najbolja vina za piće ako pokušavate da izgubite težinu

Post Ishrana

9 koraka da se osuši january na pravi način

Post Ishrana

5 recepta sok od povrća koje su u stvari ukusne

Post Ishrana

Šta su makroi?

Post Ishrana

20 najviših proteinskih veggija (i drugih biljnih hrane) možete jesti