3 nova pravila o suncu za život | BA.GlobalScienceCollaboration.org

3 nova pravila o suncu za život

3 nova pravila o suncu za život

Mislim da si sigurno sunce? Možete dobiti sigurnije.

Dok možda mislite da koristeći najbolje suncream bi zaštitili vašu kožu, možda želite da pročitate ova nova pravila za zaštitu od sunca da bi bili sigurni.

U Jul Avgust issueof žensko zdravlje, od sada, dijelimo lekcije vi i vaša koža treba da znate o. Evo još tri stručna savjeta koji bi trebalo da usvoji ove sezone ljetnih odmora...

1 Be infracrvene svjesni

Svi znamo da UV zrake su loše za nas, ali oni samo čine 7% sunčevih zraka. Infracrveno svjetlo, međutim, predstavlja 54% i može se podijeliti u različite talasne: infracrvena A (IRA), infracrveni B (IRB) i infracrvene C (IRC). To je IRA da ima ljepotu svijeta u panici, jer ovi zraci mogu prolazi u najdublje slojeve kože.

load...

Jednom u mjestu, IRA izaziva vrućine, stimulativne kolagena i elastina (nije loša stvar), ali produženo izlaganje može izazvati kumulativne slobodnih radikala tokom vremena, naime upala, preranog foto-starenja, pa čak i raka.

Matthew Patey, generalni direktor kože zdravlja Saveza, kaže: "Standard kreme za sunčanje rad blokiranjem i apsorbuje UV zraka na površini kože, ali mnogi ne štite protiv IRA-e, jer zaštita mora odvijati unutar ćelije. Šteta IRA je uzrokovana slobodnim radikalima prevelikim antioksidativnu odbranu organizma. "

Koji je najbolji IRA ZAŠTITU suncream?

SPF koja pruža antioksidativnu zaštitu? Elizabeth Arden Prevage Triple odbrane za zaštitu od sunca SPF 50, $ 65, i Ladival losion za zaštitu SPF30, $ 20.

load...

PROČITAJTE: Može The Sunshine stvarno dobro za moju kožu?

2 Boost za zaštitu od sunca sa svojim Diet

'Eating hrane bogate antioksidansima će vas zaštititi do određenog stepena, ali morali biste jesti puno njih, i vrlo specifičan mješavina da oponaša efekte posebno formulirana tematska losion, kaže Justine Hextall, konsultant dermatologa i kolega Royal College of Physicians.

Bolster odbrane ćelije "svakodnevno sa vitaminom C i E, ekstrakt sjemena grožđa i koenzim Q10, koji se mogu naći u smokve, borovnice, avokado, agrumi, crvene paprike i paradajz. Ukratko: provjerite je li vaš jela su prepuni duga mix voća i povrća.

PROČITAJTE: Naš kozmetički urednika Top Picks

3 Nadoplata za sigurnost

Pilula može pomoći u zaštiti kože (i imuni sistem) na suncu.

Brojne studije u Polypodium leucotomos, paprat podrijetlom iz Centralne Amerike, su dokazali da ovaj biljni ekstrakt djeluje kao antioksidans i protuupalno kada je koža stavljena pod foto-oksidativnog stresa (kao kad sunčati).

Ali to nije sve to radi. Langerhansovih ćelija odgovorna za zaštitu kože od stresa neutralizacijom alergena, slobodni radikali i bakterija - mislite o njima kao vojska štiti vaše tijelo - uzeti hit na suncu. UV zrake oštetiti receptore Langerhansova tako da ne mogu zgrabiti i neutraliziraju agresora, ostavljajući vaš imuni sistem ranjiv, što je razlog zašto mnogi od nas na kraju dolazi kući s ten, a loš slučaj kijavicu.

Koji je najbolji PRILOG trajati?

Polypodium leucotomos, naći u Heliocare Ultra Oralni Kapsula dopunama, $ 30, pojačava langerhan ćelija. Dok je dnevna 4mg dozu omega - 3, piše The American Journal of Clinical imunitet Nutritionboosts kože i do 50% i smanjuje sunčevim zracima imunosupresija, što znači da ćete se boriti u formi i pravo na posao nakon praznika. Oh.

Povezane vijesti


Post Ljepota

Ono što se desilo kada je jedno telo sramilo žene u gleženjima

Post Ljepota

Šta nositi: na jogu rave

Post Ljepota

Opasnosti od kompleta za izbjeljivanje zuba: zašto ne bi trebali dići

Post Ljepota

Najnoviji novi lak za nokte na planeti

Post Ljepota

Vijesti o vakcinama za preživele osobe raka dojke sa kojima smo na 100%

Post Ljepota

Kako odabrati letnji miris poput vašeg treninga

Post Ljepota

Šta nositi za trening Kayla Itsines

Post Ljepota

Najbolji komplet visokog ulaza - od samo 4 funti

Post Ljepota

Lekcija u ljubavi prema apres sportu izgleda

Post Ljepota

6 organskih proizvoda za kosu dokazuju da vam nisu potrebne teške hemikalije

Post Ljepota

Tajna besprijekorne, sijame kože

Post Ljepota

Kako napraviti kožu sjaj za samo dva minuta