4 styling greške koje bi zapravo mogle učiniti da vaša kosa pada | BA.GlobalScienceCollaboration.org

4 styling greške koje bi zapravo mogle učiniti da vaša kosa pada

4 styling greške koje bi zapravo mogle učiniti da vaša kosa pada

Zaustaviti prolijevanje, stat.

Svi smo imali tih dana, gdje se čini kao da je više kose na podu tuš nego na glavu. I dok su neke prolijevanja je normalno-American Academy of Dermatologysays prolio smo o 50 do 100 vlasi kose dnevno-ništa više od toga predstavlja stvarni gubitak kose. Dok dobi, stres i hormoni mogu sve doprinose gubitka kose, da li ste ikada uzeo u obzir činjenicu da je vaš omiljeni "ne može biti uticaja na rasterećenja i razbijanje lanaca?

Gdje baš idemo u redu? Srećom, "to je kako je frizuru izvršen-a ne sam-taj stil može povrijediti kosu", kaže Larry Sims je frizer iza Victoria Beckham je poznat bob. Pitali smo stručnjake da podijele svoje uvid o tome kako možemo spriječiti naše omiljene izgled od razbijanja naše uvojcima.

load...

Izbor Heavy ekstenzije i Weaves

Dodaci za kosu, kao što su ekstenzije i tkanja, dodajte višak kilograma sa kosom. Odabrati stilove koji su preteške, a kosa će izaći, kaže Sims.

To je zato što je težina ekstenzije i pletenice mogu prouzrokovati velike stresa i napetosti na kosu, što dovodi do loma. "Ako nosiš tkanje i to je preusko, ili ga ostavite u duže od preporučenih četiri do šest nedelja, koji potencijalno mogu dovesti do oštećenja i uzeti svoju kosu, kao i" Sims dodaje.

Vaša kosa treba vremena da se slobodno disati između ova teška, proizvod teške stilova. Ako ne, potencijalno mogu prerasti slab i prekine.

Feniranja mokru kosu

Čak i nešto tako jednostavno kao pucanja može zezati sa kosom ako se radi pogrešno. "Kosa jednostavno nije tako jak, pogotovo ako je istaknuti i ili tretira boju", kaže Peter Butler, frizer za Emma Stone i Claire Danes.

load...

"Pokušavam da feniranje vrlo mokru kosu četkom je oblik kose mučenja, jer vaša kosa je samo tako elastična. Ako se povukao i izvukao sa bilo kojom vrstom četke od mokre da se osuši, imate najjači šanse prelomio kose od vrućine i napora ", kaže on.

Odličan način da se spriječi lom ovdje je da budete sigurni da uklonite višak vode prije stajling.

"Ručnik prvo osušite kosu, a zatim uzeti za kosu i ruke osušite kosu, prvo uklanjanje najviše vlage", kaže Butler. "To oslobađa prirodne teksture i olakšava sekciju i ugasiti sa četkom." Ova metoda zapravo pomaže vam isfenirajte kosu brže, kaže Butler-win-win, u našoj knjizi!

Koristite pogrešan Kosa Ties

Rep-posebno elastični da koristite također mogu dovesti do pucanja, kaže Butler. "Upotreba čvrsto lastika koje nisu presvučena tkaninom ili gumice vezati svoj konjski rep, a zatim povlačenjem ih svakako će iščupati kosu", kaže on. "Ponovite ovo i dobiti više lom."

Izbjegavajte gumice i ići za veze kosu kao Invisbobble ili tkanine pokrivene kosom veze tako da kosa lako sklizne i ne zaglaviti u elastična. "Volim Blaxx snag- besplatno lastika", kaže Butler. "Oni sklizne u konjski rep."

Koristeći Heat Styling Alati All The Time

"Ponovna upotreba toplinski stil alata tokom vremena može destabilizirati strukturu kose, uzrokujući da oslabi i ubaci i na kraju prekine", kaže Butler.

Ovo se odnosi na bilo koji način koji zahtijeva ravne pegle, figara, vruće češljeve, i naravno fenovima. 

Srećom, ne morate da odbaci svoj alat kako bi zaštitili svoje uvojcima. Umjesto toga, preduzeti preventivne mjere za jačanje vašu kosu od oštećenja topline. Butler preporučuje upotrebu tretman kose sa keratinom, kao što je Schwartzkopf GLISS Hair Repair Ultimate Repair protiv oštećenja maska.

Također možete pokušati stvari održava prirodni sa svojim stilom dati svoju kosu pauzu od vrućine, kaže Sims. "A twist up - ili spava u pletenice preko noći i otkrivajući ih-je zaista prekrasan previše", kaže Sims.

Ovaj članak izvorno pojavio na womenshealthmag.com

Čitajte dalje. 7 namirnica koje će prestati Vaš opadanje kose

Povezane vijesti


Post Ljepota

Predstavljanje trenera: 10 najboljih

Post Ljepota

Moja oprema: Aiysha Hart

Post Ljepota

Nađite svog srodnog srodnika

Post Ljepota

Moja oprema: Sophie Everard

Post Ljepota

Nova mama? 10 kupuje za prve treninge

Post Ljepota

Moja oprema: Lily Fortescue

Post Ljepota

Verovatno nećete dovoljno zameniti četku za kosu

Post Ljepota

5 komada opreme za spajanje koji će vas odvesti na sledeći nivo

Post Ljepota

Najbolji komplet visokog ulaza - od samo 4 funti

Post Ljepota

15 pristupačni teretani komplet kupuje fitnesom na tost

Post Ljepota

5 najboljih teretanih torbi u prodaji

Post Ljepota

Tvoja najbolja pucnjava na poslu