6 proizvoda koje nikada ne koristite ako imate problema sa kožom | BA.GlobalScienceCollaboration.org

6 proizvoda koje nikada ne koristite ako imate problema sa kožom

6 proizvoda koje nikada ne koristite ako imate problema sa kožom

Izbjegavajte crvenilo i svrab u vezi sa ovim kozmetike

Ako imate osjetljivu kožu, znate kako se brzo može postati ljut, sa simptomima kao što su crvenilo, suhoća i svrbež to može biti teško umiriti.

I znate nema ništa gore nego isprobavanje novog parfema ili misle da smo pronašli najbolje moisturiseronly da vaše lice izbiti u svrbi osip ili da plameni crveno. I dok to može izgledati kao izbjegavanje iritacija je nemoguće, vrhunski dermatolozi nam da upravljanje jasno određenih vrsta proizvoda koji notorno zapaliti osjetljive vrste reći može pomoći zadržati kožu mirni i sretni-i smeješ.

Ovdje su vrste proizvoda treba izbjegavati ako imate osjetljivu kožu:

FACE SRUBS

Poznat i kao fizička piling, piling su previše oštre za osjetljivu kožu-bez obzira na to koliko je nježan kuglice tvrde da bude. To uključuje i suho četke i loofahs pored svih piling formule sa neugledne bita kao što su morske soli i šećera.

load...

"U-piling može zapravo došlo do toga akni i peruta koža, dvije stvari koje mnogi ljudi nadaju piling će borbu!" kaže Annie Chiu, MD Umjesto toga, ona predlaže da u potrazi za nježan kemijske piling poput mliječne kiseline kiseline i voće koje pomažu ubrzati promet ćeliju bez upotrebe fizičke trljanje kože.

CHEMICAL kreme za sunčanje

Dok je fizički (mineralna) za zaštitu od sunca odražava sunčevih zraka za blokiranje štetnih UV zračenja od kože, kemijske kreme za sunčanje rad zapravo apsorbuje UV zrake za sprečavanje apsorpcije kroz kožu.

Hemijskih procesa može izazvati iritaciju osjetljive tipove kože, kaže Margarita Lolis, MD Kemijski kreme za sunčanje obično su kombinacija nekoliko od sljedećih sastojaka koje ćete želite da se drži podalje od: oksibenzon, avobenzone, homosalat, octisalate, Octocrylene, i andoctinoxate.

load...

Držite se dva fizička kreme za sunčanje sastojke samo-cink oksid i titan oksid, ona savjetuje. Neki kreme za sunčanje su mješavina i fizičke i kemijske sastojke, kako bi bili sigurni da pogledate ove oznake sastojak blisko. Zolis preporučuje La Roche Posay Anthelios Mineralna krema za sunčanje za nju pacijenata.

SULFATE šampon i UREĐAJ

Mi smo kulturno zna da su ovisni o dobrom sudsing i "skviči" čistoće, ali sulfata uzeti predaleko za osjetljivu tipove kože, kaže Chiu. Sulfata su napravljeni od sadrže sumpor mineralnih soli, te su jaki sastojci deterdženta koji se često koriste za stvaranje mnogo penu u proizvodima kao što su šampon.

Najčešće se koristi vrsta ćete vidjeti na sastojak naljepnice su natrijev lauril sulfat (SLS) i natrij laureth sulfat (SLES).

Sulfata može uzrokovati hronični suhoću i svrbež svuda iz skalpa na lice i tijelo od skidanja jer vlaga ispiranje off, tako Chiu preporučuje osjetljive tipove kože uvijek idu za šampona i uređaja sa oznakom "bez sulfata".

Mirisni losion za tijelo

"Kada je riječ 'miris' se pojavljuje kao sastojak na etiketi, ovaj krije mnogo, mnogo više sastojaka koji mogu izazvati iritaciju, jer firme ne moraju da otkriju svoje miris sastojaka", objašnjava Chiu.

Ovo se navode loše vijesti za tipove osjetljive kože, koji su skloniji da reaguju na ove vrste sastojaka, dodaje ona. Odlučite se za proizvode sa oznakom "bez mirisa" Ili ako ste željni miris, odabrati formulacije koje se dodaju kroz prirodni sastojci poput esencijalnih ulja.

Imajte na umu da neke osjetljive vrste i dalje mogu da reaguju na određene eteričnih ulja, tako da je uvijek najsigurnije prvi test patch novi proizvod za 24 sata za bilo koji potencijalni negativni utječe prije nanošenja ga na kožu slobodno.

Njega kože koji sadrže alkohol

Bez obzira da li čišćenje ili hidratantni, alkohol u proizvodima radi jednu stvar osjetljivu kožu potrebno je najmanje: To je sranje pravo vlagu iz vaše kože. To može dovesti do smetaju svrab, iritaciju i nelagodu, objašnjava Chiu.

Će vam pomoći da izbjegne pogrešne vrste alkohola za vašu kožu, evo lekcija: SD alkohol, denaturirani alkohol, i izopropil alkohol su sve vrste sušenja koje proizvođači često koriste da daju proizvode je uspio brzo sušenje.

S druge strane, masni alkoholi koji nisu iritantan, i mogla bi biti u redu, uključuju cetil alkohol, cetearil alkohol i stearilni alkohol. Najsigurniji ulog za stvarno osjetljivu kožu je da uvijek ide bez alkohola, kaže Chiu.

SAPUNI SADRŽE NATRIJUM TALLOWATE

Ako dobijete super grebanje, posebno u hladnijim vremenskim-tvoj bar sapun može biti kriv. "Sapuni sadrže natrijum tallowate ili cocoate može biti nevjerojatno sušenje, što je dovelo do crvenilo i svrab", kaže Lolis.

(Heads do vegetarijanaca i vegana: Tallowate je često životinja potiče od govedine.) Umjesto toga, izaberite "bez sapuna" nježna sredstva za čišćenje ili tražiti trake koje su na biljnoj bazi ulja za pranje kože bez omotač.

Najviše mlake temperature vode možete enjoyably tolerisati također pomaže zadržati hidrataciju kao što sapunice gore. I budite sigurni da hidrataciju u minutu izlazak iz tuša, tako da vaša koža upija koliko hidrataciju moguće dok je još vlažna.

Čitajte dalje. 6 stvari Dermatolog Da nikad ne pod tušem

load...

Povezane vijesti


Post Ljepota

Zašto je ovo najbolji mesec za uklanjanje lasera?

Post Ljepota

Vaše tajno oružje ovog leta

Post Ljepota

Kako kontrolirati hormonske prelomove, prema doktoru

Post Ljepota

Lepota je najbolje kako se snima

Post Ljepota

11 en poetskih stilova za baletsku baru

Post Ljepota

6 prirodnih sastojaka koje nikad ne bi trebalo da stavite na svoje lice

Post Ljepota

Šteta istina o mikrobiadama i okolini

Post Ljepota

Promena jedne stvari izazov: rezultati

Post Ljepota

Fitness modni ulicni stil: tim ženskog zdravlja

Post Ljepota

7 lepota kupuje da biste se osećali sjajno

Post Ljepota

Najbolji proizvodi za kožu od 2018

Post Ljepota

5 lepotnih ulja za rehidriranje svakog inča kože