6 se suočavaju sa greškama pranja koje su uništile vašu kožu | BA.GlobalScienceCollaboration.org

6 se suočavaju sa greškama pranja koje su uništile vašu kožu

6 se suočavaju sa greškama pranja koje su uništile vašu kožu

Radite to svaki dan, ali da li je to ispravno?

Čini se kao najjednostavniji dio svog njege kože rituala, ali lice pranje greške su napravljeni od Cornwall Carlisle. Nazovite to konfuzija instrukcije - male fontove i ljepota jezik nisu najlakše čitati - ili nedostatka vremena u kupatilu. U svakom slučaju, to je vrijeme da se prestane raditi prljavi posao sa svojim dermisa i umjesto toga, ovladaju dvadeset do trideset nešto lice pranje rutinu.

Pokretanjem ja u pravu ste smanjili rizik od sabotira ostatak skincarethat vas willslather i glatko na tokom cijelog dana. 

Choose Your sredstvo za čišćenje Wisely

Pogrešan cleanserhas sposobnost da u potpunosti baciti pH ravnotežu vaše kože van ludo. Izbor onaj koji odgovara vašem tipu kože je od suštinskog značaja. 

load...

Ako imate masnu ili mješovitu kožu, pokušajte formula na bazi gela. Sastojci poput salicilne kiseline se osloboditi bilo kakve mrtve stanice kože držeći ulja i prljavštine bez oštećenja delikatna slojeva.

Pati od suhe kože? Izbjegavajte pjeni lice pranja. Sastojaka koji stvaraju masu malih mjehurića može razbiti svoj prirodna ulja. Kremasti losion, mlijeko ili ulje, mnogo je ljubazniji prirodnih hidrolipidni barijere kože.

Koristiti pravo Način

Baš kao i vaš plan tijelo i obuke, postoji ni jedna veličina odgovara svima pristup kada je u pitanju pranje lica. Različiti čišćenje zahtijevaju različite metode, kako bi bili sigurni da si zapošljavaju onaj pravi.

load...

Vaša koža mora biti mokro prije nanošenja gela ili pjene cleanser i daju sastojke vremena za rad vam omogućiti pjenu da sjediti na svojoj koži barem minutu.

Ako koristite kremasti losion ili ulje, utrljajte ga u potpuno suhu kožu za nekoliko minuta. To daje sredstvo za čišćenje priliku da razbije ulje i prljavštinu u kožu prije nanošenja malu količinu vode vrhovima prstiju na emulguju proizvod.

Preskoči tkanina za pranje

Ne samo da su redovni washcloths previše abrazivna za vašu kožu, oni su također plodno tlo za bakterije. Ako morate koristiti jedan, idite na muslin platno, koji je mekan na koži. Ali zapamtite, to mora da se pere svaki put.

Čitajte dalje. Natural Beauty proizvodi: Najbolji Organska šminka A Njega kože

Smanjite temperature

Topla voda je jedan od najvećih neprijatelja vaše kože. To može preko-osušite kožu skidanje je prirodnih ulja, uzrokovati crvenilo zbog raširene krvnih sudova i kapilara i promovirati pretjerane proizvodnju sebuma petljaju sa stanjem vaše kože.

Testirajte temperatura vode na unutrašnjoj strani ručnog zgloba, gdje je koža njegove najosjetljivije. To treba osjećati mlaka na dodir.

Umij se tušira

Svi smo za mjere za uštedu vremena, ali postoje dva razloga zašto ne biste trebali oprati lice pod tušem: 

A) Vaš tuš generalno će biti prevruće za kožu na licu, tako da rizikuje skidanje je svojih prirodnih ulja.

B) bilo ostataka od pranja kose koja završava na licu ima sposobnost da začepiti pore.

Ako vam je potrebna za brisanje, isperite Nakon

Maramice lice su pogodni za riješi površina krhotina ako kampiranje ili (doslovno) u bijegu, ali oni nije zamjena za dobar čišćenje. Umjesto skidanja dan prljavštinu, oni uglavnom kreću se oko svoje lice, ali ako apsolutno treba da ih koristite, pobrinite se da isperite lice vodom nakon toga kako biste uklonili nečistoće ste možda rasturaju jecajući.

Čitajte dalje. 6 stvari Dermatolog Da nikad ne pod tušem

Povezane vijesti


Post Ljepota

3 trikova za bavljenje znojem zuba

Post Ljepota

12 aktivnih materijala za kupovinu kupaca kupuje pre nego što se prodaju

Post Ljepota

Kako nositi kardio camo

Post Ljepota

Najbolji treneri: 6 stilova koji su odabrani treningom

Post Ljepota

7 lepota kupuje da biste se osećali sjajno

Post Ljepota

Da li se teretana i šarene kose miješaju?

Post Ljepota

Kako surfati sada sa dva najbolja svetska surfera

Post Ljepota

Ključ za vazduh sušenje kose, tako da izgleda da ste ga udarili osušili

Post Ljepota

9 činjenica da biste transformisali kosu

Post Ljepota

Kako odabrati letnji miris poput vašeg treninga

Post Ljepota

5 saveta da se ne probudite nakon što je noć na peti

Post Ljepota

Najbolji treneri: za svaku vrstu treninga