7 alkoholnih pića rangirano od lošeg do najgore za vašu kožu | BA.GlobalScienceCollaboration.org

7 alkoholnih pića rangirano od lošeg do najgore za vašu kožu

7 alkoholnih pića rangirano od lošeg do najgore za vašu kožu

Crveno vino je 'dobro' za tebe, zar ne?

Svi znamo da alkohol nije velika.

Naravno, to je sve zabava i igre kad peva Beyonce na Captivated publici noćni autobus stanovnika, ali to nije tako dobro za vašu kožu.

"Nema sumnje da alkohol uzima svoj danak na vašoj koži", kaže dr Sam strnadica, jednom od londonskih vodećih kozmetičkih dermatolozi. "Dugoročno gledano, teška za piće može dovesti do uporne upale, fiksni crvenilo i kapilara koje se pojavljuju."

Zabava tu ne prestaje. "Alkohol također dehidrira, ostavljajući kožu suho, čvrsto i bez sjaja. To je često progutaju uz slane grickalice, a to može dovesti do nadutosti lica, posebno u područjima lica koja su prirodno skloni zadržavanje tekućine i otoka, na primer, nedovoljno područje oko očiju ".

load...

"Konačno, alkoholna pića često predstavljaju opterećenje šećera, što izaziva nivo insulina u spike, i to stvara okruženje koje promovira upala kože - tako čest stanja kao što su akne može da plane."

Uz sve to u vidu, pitali smo dr Sam rangirati sedam od naših omiljenih pića u cilju "loše najgore 'za vašu kožu. Evo šta je mislila.

7. TEQUILA
nije tako loše kao što ti misliš

"Tequila ima manje šećera od većine drugih alkoholnih kolegama, tako da je manje vjerojatno da se aktiviraju upale i bubuljice, kaže dr Sam strnadica.

"Preskočite soli, a tu je i manje šanse za veliki mamurluk. To je zato što tekila je visoke čistoće duh koji ne sadrži kongeneri tamnijih duhova kao što su viski ili rum."

load...

Imajući to u vidu, ako piješ posebno velike količine stvari (aka lupanje tekila cijelu noć), vaša koža i glava će patiti. Uzmi od nekoga ko zna.

6. PIVO
BAD ALI NE Horrific

"Dok pivo ne sadrži malo soli, ona također ima neke isplativih kvaliteta", kaže dr Sam. "Ona sadrži antioksidanse i druge anti-aging koristi." Ko je znao ?!

"Osim toga, pivo ima manje alkohola u njemu od duhova i ljudi imaju tendenciju da ga piti sporije tako da će imati manje Dehydrating efekt u odnosu na druge jače oblike."

Cheers to to!

5. GIN & Tonic ORVODKA TONIC
nije velika, nije najgori

"Gin i votka su i bez kongenera (tako manje šanse da ode li u potrazi za mamurluk oporavak). Oni su također relativno niska u šećer i sol, pod uslovom da ići na dijetu tonik, tako da sve u svemu duhova su manje neljubazan na kožu nego njihovi koktel kolega ", objašnjava dr Sam.

Gin festival, anyone?

4. BIJELO VINO
su stvari postale BAD

Većina nas su svi previše upoznati sa glavobolju izazvanu noć u bijelo vino, a iznenađenje iznenađenje, neće učiniti nikakvu uslugu za vašu kožu, bilo.

"Belo vino je visok u šećer, što dovodi do sistemske upale. To znači da se doprinosi na kraju do oštećenja ćelija i povećana starenja kože", kaže dr Sam.

"Belo vino ima nula isplativih kvaliteta, kao što ne postoji ništa u njemu ponuditi kožu u smislu zdravstvene koristi."

3. MOJITO
prilično loše (posebno za bore)

"Kao što smo pokriveni, šećer bilo gdje u ishrani, zajedno sa drugim prekomjerne ugljenih hidrata, dovodi do sistemske upale, što može dovesti do povećanja starenja kože. Što manje šećera uzmete sa svojim alkoholom, bolje svoj dugoročni rizik bora. Nažalost, mojitos su učitani sa šećerom šećerni sirup, kao što su pića pomiješana s Red Bull, voćnih sokova ili Coca-Cola ", objašnjava dr Sam.

I to ne samo bore morate brinuti. "Šećer izaziva akne po pulsirajuće svoj nivo insulina, što uzrokuje upalu u cijelom tijelu."

Nije velika.

2. MARGARITA
jedan od najgorih

"A margarita služi se dvostruki whammy zbog opasne duo šećera i soli", kaže dr Sam. "To dovodi do Puffy lica izgled povezujemo sa mamurlukom, da ne spominjemo druge potencijalno starenja efekte šećera dugoročno."

To je to. Ako ste život daje limun, možda ne bi margarite.

1. RED WINE
NAJGORE

Yup, mrzimo da te prekidam, ali crno vino je prilično najgore piće za tvoje lice.

"Alkohol je vazodilatator, što znači da promoviše otvaranje krvnih sudova u koži, a to je kako se to dovodi do povećanja crvenilo. Crno vino je jedan od najgorih krivaca, kao i na histamin Releaser što opet promovira crvenilo i ispiranje", kaže dr Sam.

"To je najgore piće čini, pogotovo ako ste skloni crvenilu ili žive s rosacea."

Ovaj članak izvorno pojavio na Cosmopolitan.

Pročitajte gore na najbolji tretman akni, vegan beautyand lica uklanjanje dlaka.

load...

Povezane vijesti


Post Ljepota

Ovi 4 kozmetički proizvodi predstavljaju vašu veliku torbu za ljepotu

Post Ljepota

8 najboljih treninga za rad ruksaka

Post Ljepota

9 kupuje da vam pomogne da hrabriju hladni spoljašnji svet

Post Ljepota

Gledajte: kako raditi pletene hairstyles ispred sezone u gimnastici

Post Ljepota

Kako popiti mozak, prema lekaru pimple popper

Post Ljepota

Svečana fitnes: najbolji božićni komplet za teretanu

Post Ljepota

Stvari koje niste znali možete učiniti s sudokremom

Post Ljepota

8 komada kompleta za fitnes sa pametnim dodatcima

Post Ljepota

Nosite trend: 15 savršenih pastela za vašu garderobu treninga

Post Ljepota

21 dan izazov: 10 načina za pronalaženje savršenog ruževa

Post Ljepota

7 lepota kupuje da biste se osećali sjajno

Post Ljepota

Šta je u torbi za teretanu: hannah bronfman