7 načina da se pretvore prepoteni pazaci | BA.GlobalScienceCollaboration.org

7 načina da se pretvore prepoteni pazaci

7 načina da se pretvore prepoteni pazaci

Baci ruke u zrak kao da nije briga.

Dobro došli na visoke znojenja sezone je doba godine kada obično smrdi-freegirls može probiti njihov dezodorans kao da nije neka stvar. Da li se to dešava dok ti uživanje na krovu pića, radi crv na svadbu na otvorenom, ili izležavanje na plaži, imamo vas. Slijedite ove hacks i nikada ponovo ne test šmrkanje.

PROČITAJTE: 4 NOVO PRENOĆIŠTE MASKE PLUMP KOŽU dok spavate 

Ako se koristite antiperspirant (koji blokira i znoj i miris dezodoransa blokirati samo odvratna) pokušati primjenom ga noću, kaže dermatolog Lauren Eckert Ploch, MD, glasnogovornik American Academy of Dermatology. Antiperspiranti koriste aluminij da priključite svoj znoj žlijezde, i listanju ga u večernjim satima (dok ti ne znojenja) daje onima znoj kanala više vremena da upije efekte. (Možete dati još jednu prevlačenja ujutro nakon tuširanja, previše.)

load...

Većina nas jedva ručnik pre nego valjanje na našem smrad-blokator i bacajući na odjeću. Ako možeš, "čekati otprilike 15 minuta nakon tuširanja prije upotrebe antiperspirant", kaže Ploch. Ako kasnite, blast svoj jame sa fen za deset sekundi da se ubrza proces sušenja prije nanošenja.

Znoje samo po sebi ne miriše-to je bakterija na koži koja ima. "Antibiotika koje smanjuju bakterija na našoj koži može poboljšati miris tela", kaže Ploch, koji predlaže koristeći benzoil peroksid gel za tuširanje, ako ste u potrebi za dodatnu zaštitu. Riječ mudrima: "To može biti sušenje, pa čak i izbjeljivač tkanine, tako da preporučujem over-the-counter benzoil peroksid za čišćenje u koncentraciji manje od 10 posto", kaže ona.

load...

Glasi: je dug LIFE HERB NOVI SUPER sastojak ZDRAVIJOJ KOŽE 

Ako ste donosi antiperspiranti "klinički zaštite snaga" u apoteci u prošlosti, sada je pravo vrijeme da ih probati. Koncentracije od 20 posto aluminija daju ovim loši momci dodatni poticaj za duge dane. 

Spavala si u, požurili da se pripremite za sastanak 09:00, a kako ti je sjedio na vlakom te udari: ne dezodorans. U škripcu, listanju malo bakterija borbi za dezinfekciju ruku pod ruku može biti kratkoročno rješenje dok ne postigne neki dezodorans, kaže Ploch. (Preskočite ovaj ako ste nedavno obrijao ili voskom ispod pazuha-it'll burn!)

PROČITAJTE: 6 MITOVI NA stidne dlake opovrgnuta

Isti koncept ovdje-ako si u baru i treba brzo popraviti, prskanje neke od vaših votke s ledom (antibakterijsko) na svojim jamama mogao prikriti svoj miris za kratko vrijeme. (Da li je u kupatilu, ili žive na rubu i prskanja dok su svi ostali uzima snimke?) Držite se podalje od votke s drugim nego limun mikser ili jame će biti slatko, ljepljive nered.

Iako ne postoje studije dokazuju da dezodorans imunitet je stvar, anegdotski, ponekad određeni brand ili miris samo prestane da radi. (Blame ga na hemije, hormoni, kako god da je tijelo je čudno zvijer.) Ako si na pola puta kroz ljeto i osjećati kao tvoj stari štap jednostavno zar ne rezanje više, to vrijedi isprobati novi brand ili mirisa vidjeti ako to pomaže. 

Ovaj članak izvorno pojavio na womenshealthmag.com

Uživali u ovom? Pročitajte Kako izabrati nakon treninga Fragrance (plus nove veličine gymbag) 

Povezane vijesti


Post Ljepota

Da li spavanje sa mokrom kosom zaista hladi?

Post Ljepota

Kako nositi vrh faux usjeva

Post Ljepota

Osnovne kozmetičke torbe: pilates za reforme

Post Ljepota

Najbolji komplet visokog ulaza - od samo 4 funti

Post Ljepota

Šta se dogodilo kada sam testirao 7 različitih ulja za kosu

Post Ljepota

Savršeno 10: proljeće sandale

Post Ljepota

Vrhunski ljetni miris uredi: slatki cvjetni parfemi

Post Ljepota

Šta treba nositi u klasu

Post Ljepota

Šta nositi za trening Kayla Itsines

Post Ljepota

Moja oprema: Anya Lahiri

Post Ljepota

9 najboljih joga i braleta koji su sigurni za pse

Post Ljepota

Upravo sletelo: nova modna marka fitnessa svake sekunde