Da li se bore sa malim belim tačkama? | BA.GlobalScienceCollaboration.org

Da li se bore sa malim belim tačkama?

Da li se bore sa malim belim tačkama?

Ako imate Whitehead koji neće pop verovatno biti Milia. Evo kako ih spriječiti da uđe pod kožu

Milia, mlijeko mrlje, uljarica, mali beli potresa. Kako god da ih zovete, te biserno tačke su uznemirujući. No, oni ne boli. Da, oni su gotovo nemoguće otkriti. Ali jednom kada primećen jedan (ili više), oni mogu igrati na umu kao kad ste odlučili da ne idu za thatrun u Primrose Hill i David Beckham se tu.

Za razliku od akni, Milia može iskočiti bez razloga. I za razliku od mjesta, ne možeš samo istisnuti iznutra i biti učinjeno. Tricky paušalno.

Ali postoje načini za uklanjanje milia... I još bolje, postoje načini da ih spriječi. Čitajte da biste saznali kako... 

Šta je Milia?

load...

To bi moglo imati izgled tipičnog mjesto, ali pogledaj malo bolje, a vi ćete primijetiti da je čitava neravnina od Milium (jedan milia) je bijele boje i teško. Za razliku od pitanja kao što su brada acneor a lojne ciste, Milia ne formiraju iz pora.

"Milia pojavljuju kao tvrd, biserno bijele udaraca ispod površine kože, a najčešće lokaciju, a to lice, posebno obrazima i ili kapaka", kaže dr Stefanie Williams, osnivač EUDELO klinike.

A post Epiyes Estetik (@epiyesestetik) dijele na

Milium je uzrokovana zarobljen mrtve stanice kože (keratin) u vašoj koži, koji zapušiti eccrine znoj žlijezde. "Oni su maleni ciste sadrže mrtve materijala kože", objašnjava dr Williams.

load...

Kreme za lice koje su previše bogati za vašu kožu može izazvati ove male bijele udaraca da se formira (najbolji moisturiserfor vaše kože može se odrediti radeći nešto, ako imate masnu, kombinacije ili suhu kožu), kao što je oštećenje može sunce i koža osip kao rosacea. Iritantno, te također dobiti te više kao što starimo jer Vaš obnavljanje ćelija usporava.

Kako spriječiti Milia

Piling je ključ. Svakodnevno korištenje sredstava za čišćenje koja sadrži sastojke kao što su salicilnu ili glikolne kiseline će vam pomoći prolio mrtve stanice kože bez iritacije kože. Koristite Retin A u serumu, kao Medik8 Retinol 3 TR ™ Advanced Night serum, u večernjim satima previše. Ovaj derivat vitamina A pomaže u promet ćelije.

Medik8 Retinol 3 TR ™ Advanced Night serum, $ 33, Medik8

Milia uklanjanje

Ponekad milia će raščistiti sama po sebi bez ikakvog tretmana, ali ako je biti tvrdoglav, možda treba malo pomoći da izađemo iz pod kožu. Iako milia razlikuju od mjesta, najbolje akne treatmentscan raditi za tretiranje Milia.

Krenimo redom. Ne pop to je kao da je to mjesto. Milia se ne može stisnuti ili slomiti površinu kože od pritiska, tako da ćete završiti izaziva više štete vašoj koži ako pokušate iskakanje to.

Dnevni piling nježnim čišćenje koji sadrže salicilnom kiselinom, kao što je Kiehl Ultra sredstvo za čišćenje lica, pomoći će omekšati kožu koja je zarobivši keratina utikač, što olakšava piling i riješi mrtvih ćelija kože.

Kiehl Ultra sredstvo za čišćenje lica, $ 9, Kiehls

Ako se nakon nekoliko mjeseci je još tamo, posjetite dermatologa ili estetičar, koji će biti u stanju da sigurno izvući keratina. Vaša koža će se očistiti prije nego sterilne igle koristi se probije na površinu kože i izvucite utikač. 

Ne pokušavajte ovo sami. Prljavi igla može dovesti do infekcije ili još gore, ostavili ožiljak.

Čitajte dalje. Kako iskakanje Bubuljice In The 'Opasnost Triangle' može dovesti do Meningitis

Povezane vijesti


Post Ljepota

Rok trajanja vaše kože - to će vas iznenaditi

Post Ljepota

Post-marathon sos: proizvodi koji pomažu bol

Post Ljepota

Koža superfood: 7 najboljih ulja za vaše lice

Post Ljepota

Isprobajte ovaj trik koji povećava lepotu za bolji noćni san

Post Ljepota

Upozorenje: ovo se može dogoditi kada koristite esencijalna ulja pre sunčanja

Post Ljepota

Najbolji sunčevi proizvodi od 2018

Post Ljepota

Kako popiti mozak, prema lekaru pimple popper

Post Ljepota

Imate srbenje kože? Može biti dermatitis

Post Ljepota

Da li će ekstenzije nadogradnje trepavica učiniti da se tvoja prava trepavica ispadne?

Post Ljepota

Ulični stil: fitnes moda

Post Ljepota

Proizvodi čokoladne kozmetike na koje smo zadovoljni

Post Ljepota

3 sastojka za zaštitu kože o kojoj ne znate