Da li vam zubna pasta nanosi štetu? | BA.GlobalScienceCollaboration.org

Da li vam zubna pasta nanosi štetu?

Da li vam zubna pasta nanosi štetu?

Nova pasta za zube na bloku obećanja SLS i triklosan zubara. Evo šta treba da znate.

Evo na WH, svi smo za nedavne push za Kinder, više prirodne ljepote i zdravstvene proizvode.

Od kose i kože tijela i make-up, čini se kao i svuda je vidio vožnje prema eko i organskih posljednje vrijeme. Svuda da je, osim za stomatološku zaštitu. Što je prilično čudno kada mislite o tome - ti viri proizvod u usta najmanje dva puta dnevno, tako da bi se nadam da je to dobro za vas, zar ne?

U stvarnosti, mnogi standardne paste za zube sadrže kemikalije koje bi mogle imati upitno utiče na vaše zdravlje. Uzmite Natrijev lauril sulfat (SLS), na primer, kemikalije u pastu za zube koja se može naći u odmašćivanje motora i industrijske deterdžente snagu. Žiri je još nešto o opasnostima SLS, ali jedan izvještaju objavljenom u The American College of Toxicologyfound da koriste čak i male količine SLS može uzrokovati akutnu iritaciju kože. Još jedan dodan u vašu pastu za zube kako bi zaštitili svoje biserasto bele spoj, triklosan, takođe mogu uticati na hormone, navodi se u najnovijem University of Michigan studija.
 
Ali, ako ste zabrinuti zbog Zlikovci u pastu za zube, prirodne ljepote brend BOCAmay imamo rješenje. Njihov posljednji pasta za zube je SLS-free i napravio sa sigurnim, prirodnim, botanički sastojaka.

load...

Dr. Anil Shrestha, specijalista Zubar i direktor Kliničkog Lister House International Centar izvrsnosti u stomatologiji u Londonu, preporučuje BOCA svojim pacijentima. "To izbjegava štetne kemikalije koje se najčešće koriste u drugim pastama za zube", kaže on. "To koristi prirodne proizvode kao što su Aloe-Vera, kamilica, Ginseng, kao i tamjan, Myhrr i propolis, a sve to pomoći u borbi protiv bakterija, gljivica i pomoći u imunološki odgovor."

Od $ 29 Naravno, ovo specijalista pasta za zube ne dolazi jeftino, ali hej, ne možete staviti cijenu na vaše zdravlje, zar ne?

Povezane vijesti


Post Ljepota

Kako odabrati najbolji ranac u pokretu

Post Ljepota

Obuća za oblik tela

Post Ljepota

Nova mama? 10 kupuje za prve treninge

Post Ljepota

8 laganih ljetnih trenera

Post Ljepota

Najvažnija petodnevna i noćna torbica

Post Ljepota

Prvi pogled! Adidas originali x kanye west: yeezy

Post Ljepota

15 voleti: teniski suštini za ljeto na terenu

Post Ljepota

Kako napraviti svoj zimski kaput najlepšu stvar u vašoj garderobi

Post Ljepota

7 najboljih trenera za podizanje težine za početnike, intermedijere i profesionalce

Post Ljepota

Upravo stigao: kolekcija nike 13

Post Ljepota

Mango jesen - zima 2018: sport & intimates

Post Ljepota

9 kupuje da vam pomogne da hrabriju hladni spoljašnji svet