Opasnosti od kompleta za izbjeljivanje zuba: zašto ne bi trebali dići | BA.GlobalScienceCollaboration.org

Opasnosti od kompleta za izbjeljivanje zuba: zašto ne bi trebali dići

Opasnosti od kompleta za izbjeljivanje zuba: zašto ne bi trebali dići

Dobivanje svjetliju osmijeh bi mogao doći u ozbiljan trošak

Nema sumnje da je biserno bijele osmijeh je privlačan. Prema Mintel, više od trećine odraslih Razmislite o tome da lzbelio zube. Većina ne dovodeći u pitanje sigurnost punjenje usta sa hemikalijama. 

Kao što je izvijestio The British Dental Association, izbjeljivanje zubi koje je sproveo registrirani stomatologa je najsigurniji opciju. Prema Zakonu o Zubar 1984. Godine, to je ilegalna za bilo koga osim stomatologa ili stomatoloških zdravstvenih profesionalaca, kao što su higijeničari za obavljanje izbjeljivanje zubi.

Problem je u tome, to nije ilegalno kupiti over-the-counter beljenje kompleti i sami učiniti - nešto su žene sve više odlučuju za umjesto posjeti zubara. To vam stavlja na rizik od usta infekcija, zubobolja, oštećenje živaca, mogućih problema želuca, GUM- skupljanja, lista ide on.'If koristi nepravilno izbjeljivanje setove može dovesti do ozbiljnih hemijske opekotine, moguće trajne ožiljke i u ekstremnim slučajevima utjecati na sposobnost da jedu i daha ", kaže Karen Coates, Dental savjetnik, oralnog zdravlja Foundation.

load...

Mnogi od proizvoda možete kupiti online ili iz apoteke ne ni ne proglasi precizan kemikalija, što čini procjene njihovu sigurnost teže. 

Moglo bi vam se plaćati puno novca za ništa. Dok je stomatolog može legalno koristiti 6% vodikovog peroksida beleti zuba, over-the-counter kompleti su zakonski nije dozvoljeno pružiti ništa više od 0,1%. 

Plus postoje bolje opcije kod kuće: "Postoji dostupnost sjajan prirodnih sastojaka na raspolaganju znači da ne moraju posegnuti za jake kemikalije ', kaže Sophie Thompson, osnivač Sister & Co. Skin Food.

'Aktivni ugalj se priključuje na toksine i nečistoće za dizanje površine mrlje iz zube i kokosovo ulje hrani desni i bori se protiv bakterija, dodatno pomaže da izbeli zube', ona se nastavlja.

load...

I dalje odlučan da uljepšati očnjake kod kuće? Isprobajte ove sigurne, prirodne alternative.
 

Aktivni ugalj

Sa svojim porozne površine, aktiviranim ugljenom vezuje za toksina i nečistoća u tijelu da ih izvuče - radi samo na isti način na plak, tanini i mrlje na zubima.

Sestra & Co. Skin Food Raw Coconut & Aktivni ugljen za izbjeljivanje zubi poljski, $ 27, SpaceNK 

 

OIL POVLAČITE

To je već godinama, ali je i dalje favorit za svjetliju osmijeh. Ne samo da ne postoji opasnost od oštećenja zub emajl sa povlačenjem ulje, to pomaže u smanjenju karijesa i bolesti desni.

Vitacoco kokosovo ulje, $ 9.99, Boots

 

SODA BIKARBONA

Na skali od abrasivity - 0 je bez i 269 biti teška, sode bikarbone je 7, tako da je zapravo vrlo nježan. Međutim, kada je u pitanju izbjeljivanje zubi, soda bikarbona je u svom najefikasniji kada se osuši, pa nakon što je pomiješana s pljuvačkom, ispljuni.

Arm & Hammer Pue sode bikarbone, $ 1.25, Ocado

 

CLAY

Kroz proces poznat kao adsorpcije, glina ima sposobnost da podigne toksina iz vaše desni i zubi, dok remineralising svoj emajl. To je malo neuredan, ali isplati se.

Zion zdravlje Claybrite Prirodna pasta za zube, $ 4.45, Amazon.co.uk

Čitajte dalje. Lipstick Za svetliji i Whiter Teeth

Povezane vijesti


Post Ljepota

Festivalski vodič za preživljavanje ljepote

Post Ljepota

Najbolji spoljni trening komplet, samo na vreme za hladni front

Post Ljepota

3 stilski izgledi da te odvedu iz teretane u piće

Post Ljepota

Upravo stigao: kolekcionarska kolekcija prolećnih proleća

Post Ljepota

6 dodataka kose koje će vašu kosu rasti

Post Ljepota

H & M je uradio nešto posebno razvijajući svoju novu sportsku opremu i možda je to menjač igara

Post Ljepota

Pravi razlog zašto meganova marka uvek dodiruje kosu

Post Ljepota

Šta nositi: na jogu rave

Post Ljepota

Ova flaša sa valjkom za vodu možda je najbolja oprema za teretanu

Post Ljepota

5 pitanja da biste se zapitali pre kupovine par cipela

Post Ljepota

20 komada odeće koje želite kupiti sada

Post Ljepota

6 jednostavna kratka frizura koja će preživeti vaš trening