Ova jedna stvar spasila je karlinsku vrstu kože - i njenu samopoštovanje | BA.GlobalScienceCollaboration.org

Ova jedna stvar spasila je karlinsku vrstu kože - i njenu samopoštovanje

Ova jedna stvar spasila je karlinsku vrstu kože - i njenu samopoštovanje

Zdravlje i fitness bloger Carly Rowena je uzeo medicinski put da tuku svoje kože i povjerenje demonima

Uz Instagram pokazuje sjajnija strana tebe život bi biti oprošteno za razmišljanje svoje zvezde ne - ili nikada - patili od povjerenja šibaju problema kože. Pa, hajde da vas uvjeriti, oni imaju. U Amelia Jean-Jones 'novih redovnih ona će razgovarati s ovim ženama o tome kako upravljati akne, oštećenja od sunca i još mnogo toga. Smatraj ovo vaša inspiracija za voliš svoj nesavršeno savršen sebe. 

Prvo: PT, YouTuber zvijezda i all-round fitness inspiracija, Carly Rowena. 

Suočava sa problemom 

Odrastanja moja koža je prosjek: nikada nije u potpunosti jasno, ali nikada nije strašno ni. Bio sam dovoljno sretan da se make-up besplatno i nikada nije imao brinuti o proizvodima sam na mom licu. Kada sam napustio svoj posao i započeo YouTube channelaged 26, to promijenilo.

load...

Nikada nisam bio samozaposlenih prije i borila da uskladim posao i porodični život. Stres montirana i na kraju sam je dijagnosticiran nadbubrežne umor, hormonski stanje koje dovodi do najniže razine raspoloženja i energije. To je kada sam počeo primjetiti cista poput udaraca oko moje hramove i ispod brade.

Oni su bili mali u početku, a onda polako postaje veći. Dok sam uvijek bio zagovornik ne steže, nikada ne bih imao ništa da se zaglavi u. Postao sam berač da probam i oslobodi moju kožu stanja, ali dovoljno da ovo izazvalo ih da se šire.

Bio sam očajan. Razrada za profesionalne i ličnih razloga, mislio sam želeo da ode Bare kojima se suočavaju. Ali mrzio sam struganje moju kosu i osjetio vrlo samosvjesne govorim sljedbenika, sastanak marki i snimanja. To je poražavajući i na emocionalnom i socijalnom planu. Moje samopouzdanje je bila u dronjcima i moju kožu? Nagomilanu u slojevima šminke, koji začepljene pore i samo pogoršala situaciju.

load...

PROMJENA

Samo reci, pokušao sam da moje liječenje akni. Od botanički hemijskim, pilinga kože, mikrodermoabrazija, mijenja hranu, mijenjanje mojoj teretani rutine, radi na stres management- ali ništa napravilo razliku.

Nakon dvije godine izrade nula napretka, posjetio sam u privatnu specijaliste kože koji su me stavili na Roaccutane droga, derivat vitamina A uzima kao pilula za liječenje teških akni. Sam pročitao dosta negativnih stvari o nuspojave troškova i na činjenicu da će mi trebati da se vratim na pilulu. Ali pomisao čista koža je vrijedno rizika.

Bilo je sporo i teško otkriti na početku, ali polako i sigurno, moja koža je počela da očistiti. Uprkos nekim prilično testiranja neželjena dejstva: ekcem na rukama i nogama, psoriasisin moje kose i ekstremnije DOMS nakon vežbanja, u roku od tri mjeseca moja koža ponovo izgledala normalno.

REZULTAT 

Ne samo da su lijekovi razbistrim kožu, promenio. Ne bubuljice, ne mitesera, bez rane, grudvica. Roaccutane radova smanjenjem veličine ulje žlijezda, količina ulja koje proizvodi rekao žlijezde, smanjenje na iznos od mrtvih stanica kože začepljenja pora i smanjuje upalu i P.Acne, bakterije koja uzrokuje akne.

I pop na Lush Million Dollar ovlaživač ($ 32.50) i nastavim sa svojim dan - nema muljanja i temelj. Je jedna mana? Poput maratona i sok čisti - kada se nešto poseduje udarac, može ostaviti oporavlja. Da, Roacutane očisti moju kožu, ali i otkrio koliko je krhka koža može biti. Iako sam sada sa lijekova, nikada neću napustiti moju kuću bez velikodušne sloj kreme za sunčanje, cilj mi da pijem 3 - 4l dana vode bez greške i branje? Više nije - čini kožu gore samo. Fancy brzo stisnuti, ljuštiti umjesto. To će dati svoje pore čistka vi čišćenje bez krvave drame.

To nije sve dok imate nešto odveli da shvatite koliko važan je. Cenim svog zdravu kožu sada i tretiraju sa poštovanjem. Što se tiče moje samopouzdanje: to je veća nego ikad. Znam da mi ne treba make-up izgledati i osjećati se moj najbolji.

Pročitajte više o stručnjacima ove savjete za jasnije, sjajne kože

Povezane vijesti


Post Ljepota

Isprobajte ovaj trik koji povećava lepotu za bolji noćni san

Post Ljepota

15 voleti: teniski suštini za ljeto na terenu

Post Ljepota

Koji je vaš prvi lepotani proizvod?

Post Ljepota

Kako povećati kosu, kožu, usne, trepavice i obrve

Post Ljepota

Verovatno nećete dovoljno zameniti četku za kosu

Post Ljepota

Upravo je sletio: kolekciju charli cohen odyssey

Post Ljepota

Najbolja frizura za frizure: kako napraviti prepleteni gornji čvor

Post Ljepota

Odgovorite sa ljekarom dermatologa slave

Post Ljepota

Globalna ljepota: kupuje najbolje kultne francuske

Post Ljepota

11 en poetskih stilova za baletsku baru

Post Ljepota

Šta je u torbi za gimnastiku, od strane madeleine shaw

Post Ljepota

Koja je najbolja krema za oči i noćna krema za žene u svojim 30-im godinama?