Ove 4 greške će učiniti da tokom noći izgledate sveže | BA.GlobalScienceCollaboration.org

Ove 4 greške će učiniti da tokom noći izgledate sveže

Ove 4 greške će učiniti da tokom noći izgledate sveže

Da li ste krivi za ovo?

Većina nas ne želi zadržati našu kožu u najboljem stanju moguće.

Možda mislite dobiti dobar san noći, Ljigavo na SPF da se spriječi šteta sunca i stavljanje na anti-aging noćna krema prije spavanja je dovoljno da se spriječi vaše kože prerano starenje.

Međutim, šta ako si saznao kako spavaš ili noćni režim za negu kože zapravo izaziva da se ubrza proces? Razgovarali smo sa Purvisha Patel, MD, potvrđena odbor-dermatologa i osnivač Visha Njega kože, saznati svakodnevne navike koje mogu zapravo raditi do oštećenja kože.

1. Spavanja na FACE

load...

"Gravitacija osvaja kada spavamo na naša lica", objašnjava Patel. Neposredni efekti-natečenost i natečene oči-uzrokovane gravitacije povlačenjem tečnost u lice prema dolje. Tokom vremena, spavanje licem prema dolje promovira punu opuštene lice i gubitak kolagena tokom vremena. Patel je savjet? Ako ne želite da bržeg starenja, ne spava na tvom licu. Trenirati sebe volim da spavam na leđima da smanji uticaj gravitacije na licu. Plus, to je bolje za leđa.

2. NE pranja LICE

To nije neuobičajeno za žene da zaborave da skinu šminku prije spavanja, ali to je svakako korak ne želite propustiti. Pranje lice pred spavanje je ključno za uklanjanje prljavštine, znoja i šminke od dana. "Ako razraditi i znojem i imaju šminku, pore se začepljene, čineći bubuljice dogoditi", objašnjava Patel. "Ako imate masnu kožu, lice će se pojaviti masnije." Patel preporučuje se koristi piling za temeljito oprati lice i odčepiti pore pripremiti kožu osvježiti i regenerirati preko noći.

load...

 

3. Korištenje previše proizvoda za njegu kože

Ako koristite tona različitih proizvoda za njegu kože i nisu sigurni u točne upotrebe svaki proizvod, koji zapravo može biti štetno za vašu kožu. Na primjer: "koriste proizvodi koji sadrže retinol za sprečavanje bora, a kada se pomeša sa proizvodima sa benzoil peroksida u borbi protiv akni, to može učiniti vašu kožu suhe i povećati iritaciju kože", kaže Patel Kada koža postaje suha i nadražene, to. Izgleda crvena i upaljena-donošenja bilo kakve fine linije se pojavljuju više očigledan. Umjesto toga, držite se proizvode koje ste upoznati sa i da je rad za vaš tip kože.

4. Ne pijem dovoljno vode

Hidratacija je važna iznutra. "Voda je važna komponenta kože i struktura ispod kože", objašnjava Patel. "Kada ste dehidrirani, koža gubi turgor i odskočiti." Iz kratkoročno gledano, dehidracija dovodi do suhu kožu koja se pojavljuje naborana i utonuo u područje oko očiju. Tokom vremena, u skladu dehidracija može dovesti do gubitka elastičnosti kože-što znači da se ne oporave. Patel preporučuje hraniti vaše kože najmanje šest čaša vode dnevno.

Ovaj članak izvorno pojavio na žensko zdravlje SAD-a.

Povezane vijesti


Post Ljepota

Daisy ridley googles domaća maska lica za lice, to se dogodilo

Post Ljepota

Pravi razlog zašto meganova marka uvek dodiruje kosu

Post Ljepota

Preskakanje šampona može oštetiti kosu

Post Ljepota

Činjenice o celulitu morate znati

Post Ljepota

Promena jedne stvari izazov: rezultati

Post Ljepota

Kako odabrati letnji miris poput vašeg treninga

Post Ljepota

Preskočite krema za sunčanje za lice?

Post Ljepota

Najbolja frizura za teretane: barre klasa

Post Ljepota

7 grešaka u brijanju koje mogu uništiti vašu kožu

Post Ljepota

Zašto uzimate akne pre vašeg perioda i nakon tada dolazi do tupe kože

Post Ljepota

6 načina da produžite tan i učinite da traje duže

Post Ljepota

Upravo sleteo: roxy ss14 surf kolekcija