Pokušao sam da obradim svoje obrve kako bih izgledao deblje. Evo šta se dogodilo | BA.GlobalScienceCollaboration.org

Pokušao sam da obradim svoje obrve kako bih izgledao deblje. Evo šta se dogodilo

Pokušao sam da obradim svoje obrve kako bih izgledao deblje. Evo šta se dogodilo

Ovo bi moglo promijeniti način na koji ste zauvijek radite svoj obrve.

Kada ste pokušali gotovo svaki šablona, ​​olovku i obrve gela Čizme da se Cara Delevingne bazirani obrve, microblading može doći na vaš radar.

Slavljen kao tretman koji može transformirati light ili retke obrve, saznali smo kako se to radi u stvarnom životu. Evo šta se desilo kada je jedan pisac pokušao ga je prvi put-kao ona otkriva da li je ikada opet.

Uvijek sam se dobro obdarena u odjelu obrva (nenamjerne skromnom hvalim), ali kao što sam dobio stariji, početak i rep kraj mog lukova su dobili tanji. Plus, imaju tendenciju da se nered sa obrve kad sam nervozna ili dosadno (loša navika, znam), tako da sam siguran da je doprineo čin nestajanja mog Arch.

load...

Šta više, ja sam takođe lijen kad je u pitanju stavljanje šminke ujutro i ne uvijek žele da olovku u obrve i operi ih u mjesto sa jednom od mnogih obrva gelova I gomilaju. Cue začarani krug koji žele Cara Delevingne poput obrva, ali ne žele staviti u radu na njih.

Ali to ciklus svi došli na naglo zaustavio kad sam čuo dva mojih prijatelja ide na i na oko microblading. U slučaju da niste čuli za navedenog postupka, priručnik microblading je oblik polutrajne tetovaže koje uključuje korištenje sićušne igle (umjesto tetovaža pištolj) koji čine mali oštricu da pomogne depozit pigmenta pod kožu. 

Postao sam opsjednut sa idejom nakon mog prijatelja Shiona mi je rekla da više ne mora učiniti ništa da joj obrve. Čeznuo sam da se probudim kao Lucy Hale, Lily Collins, Cara Delevingne, Brooke Shields - svako sa savršenim obrvama, stvarno - pa sam odmah nazvao šminkera, certificirani estetičar i kozmetičkih specijalista tetovažu. Piret Aava je najpoznatiji kao obrva doktor i je upravo osoba Shiona je otišao u, pa sam dobio žuti karton sam sastanak.

load...

Bio sam nervozan zbog polu-stalni dio ovog postupka, ali u početku mog imenovanja, Piret me uvjeriti da bi ona bi privukli u obrve prvi kako bi bili sigurni da sam u njih. Plus, Shiona je izgledalo neverovatno, pa znao sam da sam u dobrim rukama.

Piret me obavijestio da sa microblading, možete imati nula obrve, plavuša ultra tihi obrve, su izgubili obrve zbog alopecije, ili samo treba malo pomoći punjenje svoj lukova u (kao i ja) - u svakom slučaju, ona pokrili..Sušena i će stvoriti čitljiv izgled prirodno pune obrve. Ona je čak i stvara posebnu boju koja odgovara vašem prirodnu boju obrva i koristi nekoliko nijansi, tako da izgledaju multidimenzionalne i prirodno. Nemoj mi vjerovati? Vidi joj Instagram stranici:

A post Piret Aava CPCPEyebrow Doctor (@eyebrowdoctor) dijele na

Moje puno MICROBLADING ISKUSTVO:

Za početak, Piret me je pitao ono što sam želio postići ovim iskustvom. Rekao sam joj da sam htio obrve da će rival navedenih poznatih ličnosti, jer obrve su moja stvar. Ona je tada počela da skicira obrve i stvoriti oblik da bi eventualno rade u okviru kada je počela microblading moja luka.

Ona je tada objasnila da je ona bi koristeći state-of-the-art ručni alat koji vam omogućuje joj stvoriti tanji, preciznije, kosa nalik na potezima koji nisu tako duboko usađena u kožu (u odnosu na, recimo, sušilo poput udaraca kreiran od strane tetovaža pištolj). Ove udaraca i izaći tražim više rafiniranih, jer ona ima toliko kontrole.

Jednom je završila objašnjava sve, bilo je vrijeme da legne na nju vrlo sterilno, bolnica izgleda krevet. Odmah je počeo stvaranje sitnih površnih rezove u i duž čela, a zatim deponovan pigment preko mog lukovi tako da bi ući u rane kosu-kao da je upravo stvorio. Shvatam da je ovo sve zvuči bolno, ali obećavam da nije. Ako ste ikada dobila obrve navojem, za upotrebu microblading oseća čudno slično.

Cijela procedura trajala oko sat vremena, od sredine procesa, ona bi mi pokaže ogledalo kako bi bili sigurni sam volio moje rezultate, i ako želim još kosu ili dva tu i tamo, ona je da se to dogodi za mene. A onda je konačno vrijeme da ustane i da pogledamo gotovog proizvoda. 

Bih dobio obrve MICROBLADED PONOVO?

Piret me obavijestio da su rezultati obično traju oko jedne do tri godine, a da ne bi trebao na dodir za 12 mjeseci (iako nakon četiri tjedna, nemoj ići u za touch-up, koji je uključen u početnoj cijeni od $ 675, kako bi bili sigurni da si sretan).

Jedan od must-do: "Nemoj da se obrve mokre ili znoje obilato za nedelju dana", rekla mi je ", a ako ne uspe, pokriti ih sa mašću!" Ovo je za zaštitu pigment i zadržati rezove čista i bez bakterija. Ona mi je rekao da se koristi antibiotik mast na obrve za prva 24 sata, a onda vazelin poput mast za nedelju dana, a ne da odabere bilo kraste koje čine iz sitnih rezova, i da izbjegavaju koristeći bilo glikolne kiseline jer su mogli fade pigmenata.

Iskreno, nisam mogao ići na i na o tome kako veliki microblading je (iako je to dodir na skupe strane). Normalno, verovatno bih prošla da radiš nešto ovako jer nisam mislio da je potrebno (na kraju krajeva, da li je to neugodno za korištenje obrva proizvode na redovnom?). Ali s obzirom da sam to učinio prije nekoliko dana, sam se budim sa osmijehom na licu znajući da ne moram da radim nešto za moje obrve. U stvari, nisam čak ni stavljanje bilo šminke na mom licu (samo korektor zbog brige kože), jer sam uzbuđena zbog novog obrve.

Stvarno ipak, osim buđenje uz potpuno formirane, savršeno obrve, najbolja stvar u vezi microblading je da se može pomoći nikome dobiti obrva žele, bez obzira da li oni počinju sa malo ili puno kose. Da, i ja nikada više nećete morati koristiti drugi proizvod obrva ako ja to ne želim.

Da biste dobili svoj polutrajna čelo izgled, rezervirati termin sa Piret (ako želite ići sve do New York) ili istraživanje specijalista obrva tetovaža u vašoj blizini. Samo imajte na umu da Piret preporučuje radite svoj due diligence i gleda u prošlost posao tehničara kako bi bili sigurni njihovi rezultati su ono što želite.

Ovaj članak izvorno pojavio na Cosmopolitan.

Da li ste pokušali lica uklanjanje dlaka, gluten freebeautyor preko noći maske za lice? Pročitajte naš vodič.

load...

Povezane vijesti


Post Ljepota

Najbolji komplet visokog ulaza - od samo 4 funti

Post Ljepota

9 zaista normalne navike koje uzrokuju prekid

Post Ljepota

Šta nositi za opstanak muškaraca za zdravlje najsitnijih

Post Ljepota

7 sastojaka za paznju tokom sezone centralnog grijanja

Post Ljepota

Iznenađujuće doba kada većina žena dobija akne

Post Ljepota

Kupovina lepote koja bi trebalo da bude u torbi svake žene

Post Ljepota

7 lepota kupuje da biste se osećali sjajno

Post Ljepota

Kako popraviti kosu oštećenu toplotnim stilom i oštrim proizvodima

Post Ljepota

Najnoviji novi lak za nokte na planeti

Post Ljepota

Vaš zimski garderobni ormar: 13 mora da se održava noću

Post Ljepota

7 najboljih sportskih grudnjaka za velike grudi

Post Ljepota

Upravo stigao: roxy ss14 outdoor kolekcija