Rok trajanja vaše kože - to će vas iznenaditi | BA.GlobalScienceCollaboration.org

Rok trajanja vaše kože - to će vas iznenaditi

Rok trajanja vaše kože - to će vas iznenaditi

To bi moglo biti vrijeme za kozmetiku Cull

Budi iskren; koliko često da li stvarno baciti svoj stari kozmetičkih proizvoda? Da li ste na oprezu u vezi isteka datuma, ili su vaše uništava više je istog momenta aferu?

Ako je ovo drugo, onda je možda vrijeme da se rastane s tim maskaru godina ili kremu za sunčanje sa Ibize 2014. Godine, a mudri se na rok trajanja vaše kozmetike.

Tako smo seli sa Međunarodnim kozmetičar i Liz Earle Global Tretmani ambasadora, Abigail James, da biste dobili niske dole u prosjeku rok trajanja naše šminke i za njegu kože. Možda ćete samo biti iznenađeni onim što je imao da kaže.

Glasi: Tackle vaša pitanja kožu cuppa

Gde će se čuvati Beauty Products

load...

Lepa kao što može izgledati postrojeni na polici, ispred prozora kupatila, proizvodi izloženi suncu će ostariti mnogo brže od onih ušuškan. Abigail preporučuje držeći svoj kozmetike na hladnom, tamnom ormar ili čak frižider, ali zapamtite - 'ulja poput kokosovog ulja će učvrstiti ispod određene temperature. 

Maskara

'Baci ga nakon oko 3 mjeseca. Uz maskaru štapić, ti to pumpanje i izlaze, a zatim ga stavlja na trepavicama, što znači da se potencijalno prolaze bakterije između vaše kože i cijevi.

'Ako si dobiti infekcije oka ili blokirane suzne kanale, možda da je stara maskara je uzrok. Da ne spominjemo, pigment presuši vrlo brzo kao što pumpa zrak ui iz epruvete ".

load...

Pročitajte: 6 najboljih u bazenu dokaz maskare

Ruž

'Zbog visokog sadržaja ulja u ruž, možete ga koristiti za oko godinu dana. Bube ne vole ulja i neće rasti u ulju, tako da postaje nehigijenskim samo ako ulje ide užeglo. Dobar pokazatelj je miris; ako smrdi, postoji šansa da se to otišao. "

Glasi: Da li je ovo besplatna usluga otkrivaju vaš savršen ruž za usne?

Face Wash

"Ako želite da koristite za pranje lice na svom najaktivnijih, bacite ga 6 - 8 mjeseci nakon otvaranja. To je rekao, u zavisnosti od vrste sredstvo za čišćenje i datum na bocu, neki mogu trajati duže.

'Greške rastu brže u proizvodima na bazi vode, tako pun sapunice, vodenast pere imaju više potencijala za rast bakterija nego nešto sa kremastiji ili masnu bazu.'

Glasi: Kako Turbo Boost svoj čišćenje

Puderi lice, bronzeri i rumenila

"Mi zadržati ove zauvijek, zar ne? Ali stvarno, treba ih baciti nakon godinu dana da se izbegne nepravilnosti i bakterija. 

"Veliki problem sa ovim je bakterija se prenose između vaše kože i prah putem četkice za šminkanje, pa neka oni četke čist koliko je to moguće."

Glasi: Koliko šminku trošak torbu?

Liquid Foundations

"Zbog vode u mnogim temeljima, oni su na rizikuju uzgoja bakterija, ali se pojavljuju pumpu na bočici znači da možete nastaviti koristiti ga za oko godinu dana.

'Došlo je istekao rok temelj može uzrokovati blokade i bubuljice, a takođe može biti pogođena pigment, dajući vam manje od planirane pokrivenosti.'

Glasi: Vaš sve odvesti do abecedi kreme

Krema za lice

'Za kremu u boci pumpa krovom, možete ga koristiti za godinu dana prije nego što je potrebno da ga baci. U lonac, krema je više izložen, pa bacim ga nakon oko 6 mjeseci. Nanesite proizvode lonac sa vate također, da se smanji kontakt sa svojim prstima.

"Efekti korištenja kreme prošlost svoje isteka roka može varirati ovisno o formuli. Kreme na bazi vode može uzgajati bube, dok uljem kreme imaju potencijal da se užeglo. A užeglo ulje na koži, bez obzira na to koliko je anti-aging je bilo kada je stabilan, će imati suprotan učinak na kožu. "

Pročitajte: 30 Easy Savjeti za sjajne kože

Zaštitni faktor

'Koristite ga za sezonu onda bacili. Ako primijenite suncream prošle sezone nećete dobiti nivo SPF na bocu, a vi jednostavno ne žele da rizikuju da. "

Glasi: Koji SPF je dovoljno za vaš odmor?

Četkice za šminkanje

"Vi ćete znati kada je vrijeme da bacite četke daleko; oni će izgledati i osjećati uprljano. Što se tiče pranje njih, pokušati ući u naviku da se to radi jednom tjedno. U suprotnom si prenošenja bakterija iz vaše kože u svoje proizvode, i obrnuto.

'Ponekad svjetlo, pjenjenja pranja ne može smanjiti kroz ulje u čekinje, tako da pokušaj u sredstvo za čišćenje na bazi ulja poput Liz Earle Čisti i poljski, 14 $, koja ima prirodni afinitet za ostatak, što ga čini u stanju da očisti dublje.'

Glasi: Kako ste konturi šminku?

A Final Napomena o datumima isteka

Većina proizvoda sada dijele njihove rok trajanja na kutijama i boce dolaze u, što ga čini lakšim nego ikad kako bi svoju kolekciju kozmetike u tip-top stanju. To treba da se pojavi kao slika otvorenog jar sa nešto kao "24M" pored njega, što ukazuje koliko mjeseci možete koristiti proizvod nakon otvaranja. 

Nikada zanemariti loš miris, promijeniti u teksturi ili negativan učinak na kožu, iako. Verujte nos i oči, a ako ste u nedoumici čistoće proizvoda, kažu sayonara. 

load...

Povezane vijesti


Post Ljepota

6 mitova na složenoj kosi, duboki

Post Ljepota

10 kupuje da bi vaše stope spremne za proleće

Post Ljepota

Samo 5 lepih olovaka i bojica koje će vam ikada biti potrebne

Post Ljepota

5 brza i jednostavna podešavanja za promjenu vaše kože zauvek

Post Ljepota

5 torba za teretanu neophodna za svaku ženu

Post Ljepota

10 istina o rozacei

Post Ljepota

Veganska fondacija: 7 najboljih možete odmah kupiti

Post Ljepota

Pet načina da podignete kosu

Post Ljepota

8 knockout stilova gimnastike za svaku vrstu bokserske klase

Post Ljepota

Kako nositi vrh faux usjeva

Post Ljepota

Najbolji gimnastičke torbe za garderobe

Post Ljepota

Šta treba nositi u klasu