Šta alkohol stvarno radi vašoj koži | BA.GlobalScienceCollaboration.org

Šta alkohol stvarno radi vašoj koži

Šta alkohol stvarno radi vašoj koži

Žao mi je, ti si o da preispitaju cijeli vikend.

Ste pažljivo primijeniti serumi svako jutro i sapunicu na lice na kreme noću, ali bi mogao vaše navike vikend biti poništavajući sve dobre? Čudno tipple tu i tamo se neće slomiti svoje lice - svi moramo pustiti paru - ali ako ste ikada bavio sa idejom odlaska Povremeno, to može samo zamahnete drugu nogu preko ograde.

Alkohol je hepatotoksične, što znači da se posebno oštećenja jetre. Ovaj organ je usko povezan sa funkcije kože, tako da ako jetra je uznemirena, to će se manifestovati u vašoj koži. Za piće, koji je klasificiran kao dva pića dnevno za tvoju informaciju, ne samo da se sve tekućine iz svoje kože, može uzrokovati upalu, preranog starenja i promjene boje. Evo kako...

load...

Dehidracija

Kongenera, aka neprijatelj vaše kože: ova hemikalija proizvedenih tokom procesa fermentacije koji doprinose okus i miris alkohola, su glavni krivac za mamurluk. Oni također dehidrira kožu kao sunčeve topline crpi vlagu iz pijeska.

"Preveliki alkohol ima tendenciju da uzrokuje crvenilo kod većine ljudi i da će djelovati kao diuretik i izazvati dehidraciju", kaže dr Justine Hextall, jedan od vodećih londonskih Dermatolozi. Takođe ometa proizvodnju vazopresina, hormona koji vam pomaže da resorbovati vode. Dakle, kada imate piće, ti prisiljavajući vodu i čineći ga teško za vaše tijelo dehidrirala sebe.

Upala

Da su ti mojitos i caipirinhas ukus suviše dobro da bi... Dobro, dobro? To je zato što su se. "Preveliki ugljenih hidrata i šećera može dovesti do upale", objašnjava dr Hextall ", dok je soli može dovesti do nadimanja". Otuda torbe i tamne krugove ispod eyesafter veliki večernji izlazak.

load...

Bubuljice

Visok nivo soli i šećera u alkoholna pića, može izazvati hormon IGF - 1, što dovodi do više-proizvodnja nafte u vašoj koži. Tim ovo sa pulsirajuće razine inzulina koji uzrokuju upalu i dobili ste recept za akne.

"Kada postane folikula kože blokiran sa ćelijama kože i ulje, ulje počinje da se izgradi iza ove blokade, što je rezultiralo u kasniji razvoj spotova", kaže dr Hextall.

Preranog starenja

Kada pijete alkohol, povećavate šanse oštećenja ćelija i povećana starenja kože. "Dehidracija slabi barijeru kože, koja može omogućiti agresori okoliša uzrokovati štetu", dr Hextall pojašnjava.
Takođe smanjuje prodavnicu jetru vitamina A, koji je snažan antioksidans koji pomaže u promet ćelije i štite kožu od stvari kao što su zagađenje.

Diskoloraciju

Alkohol djeluje kao vazodilatator, što znači da se otvara krvne sudove. Ako vaš plovila preko-Homotetija, mogu eksplodirati, ostavljajući vam sa malim perifernim venama koje mogu postati trajno proširene (možda ćete primijetiti ih kao razbijena crvene vene oko nosa i na obrazima). Povrh toga, ako je vaša jetra ne uspijeva pravilno funkcionirati, to može učiniti vašu kožu izgledati dosadan i izazvati pigmentaciju oko očiju.

Čitajte dalje. 5 Alkoholna pića koje štede Sober Druženje

Povezane vijesti


Post Ljepota

4 načina da se oslobodite akne akne

Post Ljepota

Šta mi je u torbi: ana ivanović

Post Ljepota

Teretana: najtopliji stil sportskog habanja

Post Ljepota

Budućnost 50 nagrada za ljepotu 2018

Post Ljepota

Kako nositi kardio camo

Post Ljepota

Kayla Itsines otkriva tajnu kako bi izbegla svrabe od treninga

Post Ljepota

Izrada mirisa

Post Ljepota

12 aktivnih materijala za kupovinu kupaca kupuje pre nego što se prodaju

Post Ljepota

Ova potencijalna tetovaža koja bi spasila život mogla bi zameniti zdravstvene tragače

Post Ljepota

7 najboljih trkačkih jakni za zimu

Post Ljepota

Fitness modni ulicni stil: tim ženskog zdravlja

Post Ljepota

6 najboljih maskara za plivanje