Zašto je ovo najbolji mesec za uklanjanje lasera? | BA.GlobalScienceCollaboration.org

Zašto je ovo najbolji mesec za uklanjanje lasera?

Zašto je ovo najbolji mesec za uklanjanje lasera?

Početi sada, a vi ćete biti kosu besplatno kratkim šorc sezone.

Sve je u vremenu kada je u pitanju lasersko uklanjanje dlaka. Većina žena će zahtijevati najmanje 6 sesija prije nego oni bez dlačica, i sa otprilike 4-6 tjedna između svake sesije, može potrajati mjeseci da vidimo rezultate. Koji je razlog zašto bi sada trebalo započeti Laser Quest.

Nema sumnje, vi ljepote rutine skliznuo od zime stigao. Skoro sve je pokriveno, tako pedikura i brijanje su na dnevnom redu. Sta to znaci? Sada imate vremena na svojim rukama u zap kosu.

A mi ćemo računati razloge zašto.

Zimski zahtijeva trening leggings- sada nije vrijeme za kratke šorc. The win? Možete pustiti svoju kosu rasti između tretmana bez brige o vašem acro yogapartner četkanje protiv vaše krzneni cevanicama. Plus, epilaciju i najbolje radi na bleđe kože i tamnije kose. Laseri su dizajnirani tako da ciljaju na melanin, ili pigmenta kose u folikul i poremetiti rast, tako da je lakši vašu kožu, to je lakše za laser da identifikuje kose u folikul.

load...

Preplanule kože također mogu povećati rizik od laserskog opekotina, što je još jedan razlog zašto blijedo zime kožu čini savršena baza za lasersko uklanjanje dlaka. I, jer vaša koža je osjetljiva na UV oštećenja nakon laser, potrebno je da prikrije. Nešto što se ne osjećaju skloni učiniti u visoke ljetne.

Ali, prije nego što odete i knjigu u readon za sve što trebate znati o lasersko uklanjanje dlaka.

Ono što je epilaciju?

Lasersko uklanjanje dlaka je proces uklanjanja neželjenih dlačica pomoću izlaganja impulsa laserske svjetlosti koje uništavaju folikulu dlake. Prema Mayo klinici, tijekom lasersko uklanjanje dlaka, laserski zrak prolazi kroz kožu do pojedinca folikula dlake. Intenzivne toplote lasera štete folikul dlake, koji inhibira budući rast kose.

load...

Je epilaciju siguran?

Impulsi svjetlosti energije koja se koristi u tretmanima lasersko uklanjanje dlaka su samo dizajnirani za zagrijavanje i uništi folikula. Na žalost, postoji rizik od diskoloracije ako obavlja nepravilno, tako da uvijek najbolje da vidi profesionalac.

Je epilaciju trajno?

To ne riješi to zauvijek, ali se ne smanji do tačke u kojoj ne morate da se brije. Većina tretmane bi trebalo da traje do 18 mjeseci prije nego što je potreban krov. To je jedan od boljih načina da se glatko skinfor duže. 

Mogu li ostvariti nakon lasersko uklanjanje dlaka?

Da, ali ne u istom periodu od 24 sata. Dajte sebi cijeli dan odmora kako bi se omogućilo vašoj koži da se vrati u svoje normalne temperature. To ne učine i rizikujete iritira kožu - misle brijač osip puta 10.

Da li epilaciju boli?

To nije porođaja razine bola, ali da, to peče. Razmišljajte o elastičnu traku razgledanja na vašoj koži, a vi imate osjećaj svaki prasak svjetlosti stvara.

Koliko lasersko uklanjanje dlaka košta?

Ovisno o području želite da tretirate i koliko sesija vam je potrebno, laser za uklanjanje dlaka može koštati između $ 40 i $ 400.

Je lasersko uklanjanje dlaka za sve?

No. Kao što je spomenuto, epilaciju, može biti od pomoći za žene sa (rast prekomjerne kose) hirzutizam i najefikasniji na žene s blijedo kože i tamne kose.

Uz uklanjanje dlaka razvrstanih pročitati gore na najbolji mosituriser za zimu. I ne zaboravite da koristite naš vodič o tome kako da riješi suhe skin- dvije ključne teme ljepote, rješavati. 

Povezane vijesti


Post Ljepota

6 bikini voska i nije iz londonskog stručnjaka iz brazilije

Post Ljepota

Kako napraviti kožu sjaj za samo dva minuta

Post Ljepota

Čistiti v kliničku lepotu: četkice za čišćenje

Post Ljepota

Kako pakirati za fitness za odmor na 10kg

Post Ljepota

Proizvodi čokoladne kozmetike na koje smo zadovoljni

Post Ljepota

Gledajte: kako raditi pletene hairstyles ispred sezone u gimnastici

Post Ljepota

Upravo je sleteo: Heidi Klum za novu ravnotežu u 2018

Post Ljepota

Moja fitnes, moje lice, moj fokus: julie montagu

Post Ljepota

7 najboljih prirodnih proizvoda za kovrčavu kosu i kako ih koristiti

Post Ljepota

Moja oprema: Anya Lahiri

Post Ljepota

Osnovne kozmetičke torbe: netball

Post Ljepota

Šminke za šminkanje koje su vam potrebne, i zašto