Zbog čega maskirne maske mogu uništiti vašu kožu | BA.GlobalScienceCollaboration.org

Zbog čega maskirne maske mogu uništiti vašu kožu

Zbog čega maskirne maske mogu uništiti vašu kožu

Moglo bi biti zadovoljavajuća za gledanje, ali prema dermatologa, ovaj virusne trend da vas ožiljak

Čišćenje pora sa Skinite masku može biti zadovoljavajuće veze, pa čak i više zadovoljavajući da vidite kada ste gotovi, ali oni mogu raditi više štete nego koristi, ili ne radi ništa dobro na sve. 

Prema riječima stručnjaka kože, oguliti maske može izazvati traumu, što dovodi do iritacije, upale i, u nekim slučajevima infekcije i ožiljaka.

"Kada se maska ​​oljuštenih, uklanja ćelije iz najudaljeniji sloj kože", kaže dr Jonquille Chantrey, Cosmetic Doctor i stručnjak za kožu.

load...

"To može iritirati kožu ostavljajući je crvena i bolna. To također može ukloniti prirodna ulja koja štite i namazati kožu ostavljajući je iritirane i suve ", zaključuje ona.

Iako postoje dermatolog odobren maske za lice na tržištu koji mogu pomoći hidratizira kožu, bilans proizvodnje nafte i promoviraju obnavljanje ćelija, stručnjaci kože su sada upozoravaju ljude da koriste oljuštiti maske s oprezom i pročitajte popis sastojaka.

"Broj jedan opasnost korištenja Skinite masku je kontaktni dermatitis od kemikalija i sastojaka u njima", obavještava dr Penelope Tympanidis, Harley Street Emporium Skintellectual i osnivač Dermaperfect na Harley Street.

"Ljudi koža može postati crvena i svrbi, au nekim ekstremnim slučajevima mogu plakati, a koža može čak i oguliti. To može potrajati više od nedelju dana da zaraste, a ako se to dogodi morat ćete vidjeti dermatologa ", ona se nastavlja.

load...

Ako želite da riješi mitesera, biti siguran o tome i koristite sredstvo za čišćenje koji sadrži salicilnu kiselinu. To je najveći neprijatelj akni i prodire pore da se raspusti ulje, dok oslobađajući kožu od mrtvih ćelija, tako da ne mogu začepiti pore kasnije.

Čitajte dalje. U Domaća maska ​​vam je potrebno za Glowing Skin

Povezane vijesti


Post Ljepota

Ultimativno uređivanje lica

Post Ljepota

Predstavljanje trenera: 10 najboljih

Post Ljepota

Kako žene rade svoju šminku nakon što rade

Post Ljepota

Teretana: najtopliji stil sportskog habanja

Post Ljepota

11 najboljih crnih teretanih torbi

Post Ljepota

6 najboljih kupaca kupi za oblik svog tela

Post Ljepota

Upravo stigao: bershka pokreće pokretnu kolekciju

Post Ljepota

Tajna većih obrva u trenutku

Post Ljepota

Upravo stigao: gimluxe lookbook

Post Ljepota

4 nova načina za podsticanje sna za ljepotu

Post Ljepota

Zašto dobijem puno mesta na čelo?

Post Ljepota

Tačno kako žene žive u svojoj kutiji