Živite u gradu? Potreban vam je savet za negu kože | BA.GlobalScienceCollaboration.org

Živite u gradu? Potreban vam je savet za negu kože

Živite u gradu? Potreban vam je savet za negu kože

Životne sredine i načina života faktori čine bržeg starenja, ali ove četiri savjeta iz Zdravlje i ljepota Urednik Amelia Jean Jones će pomoći usporiti proces

Kreće sa sela u grad je bio težak na mojoj koži. Ne samo da sam uvijek u pokretu, ali realnost urbanog života, kao što su povećanje zagađenja, prijete zdravlju moje kože. Gledam umorna, moja koža izgleda dosadan i, da budem iskren, ja sam počeo da izgleda starije - brže.

U mom poslu moram učiniti mnogo istraživanja i razgovarati sa stručnjacima svakodnevno o zdravlju kože. Jeste li znali da do 80% vidljivih znakova starenja su zbog štetu na sebi izlaganjem suncu i drugih stresora svuda oko nas kao što su dijeta i zagađenja? Dan za danom, koža je tiho starenje zbog ovih okoliša i životne navike. Ova oštećenja akumulira tokom vremena - i to se vidi. Ovo su moja najbolja savjeta za usporavanje tog procesa.

load...

1. Zaštitite se od UV zraka


Volim caprese salatu i srećom likopen je kao jestiva za zaštitu od sunca. Prema istraživanju, samo pet žlice paradajz u maslinovom ulju svaka DAYFOR tri mjeseca je dokazano da obezbedi dugoročnu zaštitu od efekata UV-zračenja izazvanih. Ne ostavljajte zaštitu samo na svoju ishranu, ipak. Koristiti neke SPF-obogaćen proizvoda za njegu kože kao što su Vichy Slow age krema ovlaživač (SPF 30) i Fluid ovlaživač (SPF 25), takođe.

2. Sve-round zaštita

Probiotici su odlični za čuvanje stomaka zdrav, a ispostavilo se da oni mogu učiniti velike stvari za vašu kožu previše. Vichy Slow dobi sadrži jačanje probiotik-izvedeni Bifidus, koji jača zaštitnu barijeru kože tako što pomaže spriječiti gubitak vode.

load...

Sa Fluid ovlaživač za normalnu vrste mješovitu kožu, bogatiji krema krema za normalnim ten i krema za oči za sve tipove kože, Slow dobi sadrži baïcalin, snažan antioksidans, a Vichy mineralizaciju termalne vode da poveća obnavljanje ćelija.

3. Heal iznutra

Za stanovnike grada, zagađenje nije samo vreba ceste i pruge. To je svuda - a to uključuje i vašeg doma. Iskorijeniti Zlikovci iz svoje kuće koje mogu iritirati kožu sa jonizujućim pročistač zraka, koji uklanja čestice iz zraka zahvaljujući privlačenju elektrode. I. Disati lako.

4. Nemoj se nervirati

Dobro je da razgovaramo - bukvalno

Studija University of California Pronađeno sustizanja prijatelji mogu pomoći u smanjenju povišene razine stresa. I manje stresa dovodi do bolje kože, iako, doduše, možda neće zadržati svoj telefonski račun tako zdravo.

Inspirisan bi zaštitili sebe i svoju kožu od agresora okoliša? Dodaj Vichy Slow Dob Fluid ovlaživač, $ 30, Vichy Slow age krema krema, $ 30, Vichy Slow age krema za oči, $ 25, sve je dostupno na vichy.co.uk u svoj njege kože rutinu *. Uspori. Godine Pa.

* Cijene od vichy.co.uk tačno u vrijeme objavljivanja. Kao i uvijek, trgovci su slobodni da postave svoje vlastite cijene i cijene se mogu razlikovati između trgovaca.


 

Povezane vijesti


Post Ljepota

Ova poluotvorena slika kaže sve o virtuelnoj stvarnosti koju svakodnevno vidimo

Post Ljepota

10 načina da umirite telo nakon treninga

Post Ljepota

7 najboljih trkačkih jakni za zimu

Post Ljepota

10 novih proizvoda za ukrotiti ljetne frizze

Post Ljepota

5 proizvoda za njegu kože koji koriste jačinu ekstrakta likvorice

Post Ljepota

Reč uredi

Post Ljepota

Možete li jesti svoju kožu hidrirano?

Post Ljepota

Konačno smo pronašli upotrebu parfema za kosu

Post Ljepota

Teretana: najtopliji stil sportskog habanja

Post Ljepota

Moja oprema: Aiysha Hart

Post Ljepota

Verovatno nećete dovoljno zameniti četku za kosu

Post Ljepota

9 najboljih joga i braleta koji su sigurni za pse