5 borbi koje su potpuno normalne za srećne parove | BA.GlobalScienceCollaboration.org

5 borbi koje su potpuno normalne za srećne parove

5 borbi koje su potpuno normalne za srećne parove

I kako da se kroz njih.

Ako ste u iskušenju da pozove BS na onaj kolega ili prijatelja koji su ona i kune joj SO "nikad boriti", verovatno si u pravu. "Svi parovi tvrde, i to je sasvim normalno", kaže Rachel Sussman, LCSW, odnos terapeut u New Yorku. "To je kako tvrde da razdvaja zdravi parovi od onih koji su u pitanje."

U svakom borbi, glavna stvar koju treba zapamtiti je da želite komunicirati više, a ne manje. "Kada se osjećate sami dobiti frustriran ili nervira sa svojim partnerom, pokušajte da ga presjeći u korijenu. Adresa vašu zabrinutost", kaže Sussman. "Reci svom partneru ono što te muči i zašto i pokušaj da se rješenje fokusirani umjesto samo radi emocionalnu deponiju. Zatim se zavalite i slušati i potvrdite odgovor vašeg partnera. To je kao važno slušati jer je objasniti i istraživati ​​svoju osjećaje. "

load...

Će vam pomoći da se krećete kroz potpuno normalan svađe i eksplozija, pitali smo stručnjake koji se bori najverovatnije na površini u vaš odnos i kako sa njima kada to učine.

IMATE različite finansijske PRIORITETI

Želite da nadogradite kauču dok je on misli da treba da stavi svoj novac u Bitcoin. Ili možda želite rezervirati jeftin hotel na vaš sljedeći odmor jer ćete istraživati ​​plaže cijelo vrijeme, a on želi rezervirati Luxe Resort. Imaju različite ideje o tome što učiniti s novcem je potpuno normalno, ali "to je važno kako bi vaš osjećaje poznat, tako da ne počne da prikuplja ogorčenost", kaže Rebecca Hendrix, LMFT, terapeut u New Yorku. "Možda ne dobiti svaku prednost razlika, ali dijeljenje vaše potrebe je zdrava."

load...

Kako se to srediti: ". Važno je da shvatite zašto je vaš partner želi da rade ono što žele da ponekad samo potvrđivanja njihove tačke gledišta će pomoći zajednička odluka dogoditi", kaže Hendrix. Recite, da ste u potpunosti dobiti povlastice boravka u hotelu super-Swank, ali svoje mišljenje je verovatno ćete biti vani i radi aktivnosti cijelo vrijeme, tako da možda neće biti vrijedno. "Pomozite svom partneru da razumijem zašto to će vam i da ih koristi", kaže ona.

Učitate DISHWASHER DRUGAČIJE

Ok, možda to nije za pranje posuđa posebno, ali svi mi imamo svoj način obavljanja stvari-stisnuvši pasta za zube, čineći krevet, razdvajajući reciklaže koji vas može odvesti naš partner lud. "No par izmiče mi-do-it-drugačije boriti", kaže Hendrix. Na kraju krajeva, morate biraš bitke.

Kako se nositi sa: "Zapitajte se kako vašu odluku da fold ili ne saviti kao vaš partner će vas i vaš dom izvršiti", kaže Hendrix. "Da li je zaista velika stvar za saviti drugačije?" Možda je ovo područje gdje možete rastegnuti malo za svog partnera. Ili možda metod ručnikom sklopivi je sastavni dio vašeg mentalnog zdravlja i ditching to će vas odvesti do prokleti zid. Ako je bitka vredi boriti, objasnite svom partneru zašto svoj put je tako važno.

Imate različite SEX DRIVES

"Svaki par ima jednog partnera koji želi seks još i onaj ko želi manje", kaže Hendrix. Uzmite uzdah olakšanja, nisi sama. "Seks je nikada nije problem dok ste da ga nema-onda to postaje slona u sobi. Ako se kretati ove rasprave rano, slon se neće pojaviti toliko."

Kako se nositi sa: "Find fine linije koja se proteže na svog partnera bez osjećaja ogorčen ili iskoristio", kaže Hendrix. U praksi, koja često izgleda kao priznanje želje vašeg partnera kada niste raspoloženi i biti iskren kada stvarno se ne osjeća to. "Pokažite svom partneru da ih čuju i da ti je stalo", kaže Hendrix. "Ako kažeš ne, vrati se oko u narednih dan ili dva i vidjeti da li je tajming je bolje za oboje."

IMATE različitih društvenih ZAKAZUJE

"Većina parova ima neki stepen neslaganja o tome koliko vremena žele provesti sami protiv zajedno", kaže Hendrix. Opet, to je bolje za rješavanje ovog rano tako da ne završiti osjećaj ogorčen niz put.

Kako se nositi sa: "Share kako troše dovoljno ili previše vremena sa svojim partnerom utiče na vaš nivo veze", kaže Hendrix. Umesto da kaže "ne treniraju za taj maraton i provoditi vrijeme sa mnom, umjesto", reci ti partner podržati svoje ciljeve, ali ne žele da se izgubiti vezu u tom procesu. "Brainstorm zajedno o tome kako možete ostati povezani i dalje ispunjavaju vaše individualne ciljeve."

Imate različite definicije "CLEAN"

Jedna žena je "uredan" je zona još jedan katastrofe. Ako vaš ideje urednosti razlikuju, to može dovesti do konstantan argument. "Jedan nije bolji ili gori, samo drugačije", kaže Hendrix.

Kako se nositi sa: "Ne krivi ili sramota vaš partner", kaže ona. Drugim riječima, govoreći im da si grozna osoba za napuštanje svoje čarape na podu nije put kojim treba ići. Umjesto toga, pomoći vaš partner shvate kako njihove navike uticati na vas, kaže ona. "Sramoćenja vodi samo sa svojim partnerom osjećaj napao, kriv ili ljuti."

Ovaj članak izvorno pojavio na womenshealthmag.com

load...

Povezane vijesti


Post Ljubav

Ključ za veliki seks, prema zoe saldani

Post Ljubav

23 mjenjaju činjenice i savjete o orgazmu

Post Ljubav

Decodiraju njegov jezik tela

Post Ljubav

Koliko seksa ima u 50 nijansi sive boje ?

Post Ljubav

Da li je ovo (tinder) plus strana putovanja solo?

Post Ljubav

Dakle, možda ne izlazite sa momkom koji to radi

Post Ljubav

Najbolji seksualni položaji ikada: uporan građanin

Post Ljubav

10 načina za vašu igru za poljupce

Post Ljubav

8 stvari pomorandže je novo crno vas uči o vašem seksualnom životu

Post Ljubav

Kako je biciklizam pomogao da nađem hrabrosti da izađem

Post Ljubav

Iznenađujuća kontrolna kontrola kretanja na vašem seksualnom putu

Post Ljubav

Najbolje seksualne pozicije ikada: skokova žaba