6 pitanja da se zapitate pre nego što napravite pauzu od vaše veze | BA.GlobalScienceCollaboration.org

6 pitanja da se zapitate pre nego što napravite pauzu od vaše veze

6 pitanja da se zapitate pre nego što napravite pauzu od vaše veze

Nemojte zeznuti kao Rachel i Ross.

Suočimo se s tim: Bez obzira koliko si srećan u vašem odnosu, ponekad mala smetnja može izgraditi, koji vas dovesti u pitanje same temelje vaše partnerstvo.

Koliko god rasprava prljave tave i smrdljivi kopačke nije rijetkost, to je zapitati se ovih šest pitanja kada imate sumnje.

Oni dolaze iz samog najboljih stručnjaka odnosa, te su specificially kada razmišljate o pauzu.

1. Zašto sada?

Versus davno, pre mesec dana, pa čak i prije šest mjeseci, što se čini da želite uzeti predah sada?

Iako je ovo možda izgleda kao očigledan pitanje, trebalo bi vam pomoći da dešifrirati da li želju da napravite pauzu je direktan rezultat nedavne rasprave ili nešto više (kao ponavlja borba koja izgleda da nema kraja).

load...

"Ponekad mi ćemo učiniti velike životne odluke u žaru borbe", kaže Gary Brown, Ph.D., licencirani psihoterapeut u Los Angelesu. "A ponekad kad donosimo odluke na temelju intenzivne emocije u ovom trenutku, mi često završiti ih žalim."

Dakle, postavljajući ovo pitanje zapravo kupi sebi vremena da se ohladi prije nego što žure na B-riječ.

To se, rekao je, ako se stvarno odrediti specifični razlozi za pauzu, postavljam ovo pitanje će vam pomoći komunicirati svoje emocije sa svojim partnerom. "Vaša značajan drugi možda žele ili moraju da znaju odgovor na pitanje zašto želite da se odvoje za malo i" ne znam "će gotovo sigurno dovesti do boli osjećaje, povećao nepovjerenje i udaljenosti", kaže Laura L. Young, LCSW

load...

2. Ima li potencijala ZA PROMJENE?

Biti u vezi dolazi sa učenjem kako da kompromis i raditi stvari zajedno-mislim financija, komunikacija, planiranje, lista se nastavlja. Prije nego pauzu morate uzeti u obzir da li ili ne ste oboje spremni da rade na promjene.

Ako je tako, onda je pauza bi mogla biti dobra prilika da to učine. Pauzu može poslati poruku da ako vaš partner nije se konačno u nastojanju da se mijenjati nešto što je duboko ste boli, kao što je njihov stalni kritika ili njihove navike pijenja, onda nećete ostati, kaže Michele Marsh dr, licencirani psiholog i parove terapeut u Philadelphiji.

U ovom slučaju, to je najbolje da si eksplicitne sa svojim partnerom o tome što te muči i dati im priliku da ga popravi prije nego skakanje na pauzu.

Kada pitate ovo pitanje, trebalo bi da da, ako postoje bilo kakve budućnosti "dogovor prekidača", kao što je brak ili imaju djecu, da vi i vaš partner ne slažu. A ako ni jedna strana je spremna popustiti o temama poput ovih, onda raskid može biti u redu (a ne samo pauzu).

3. Šta ja želim da postignem i da ja to sam?

Zapitajte se što želite da izađu na poluvremenu, kaže Marsh. Onda uzeti u obzir ako se taj cilj bi se bolje postići sami ili dok je u vašem odnosu.

Na primjer, ako se osjećate kao da gubite sebe u odnosima, ti bi vjerojatno treba raditi na tome da više nezavisnih, čineći svoju odluku i čini se da imate druge oblike podrške. Onda bi treba da odluči da li želite da shvatim ta pitanja se na svoj ili početi da rade zajedno na tome sa svojim partnerom. Izbor je na vama.

4. Da sam uzeo pauzu u prethodne veze

Činjenica: Ljudi komuniciraju ili izraze svoje emocije drugačije i te razlike mogu dovesti do sukoba. Deo biti u vezi radi na tih sukoba zajedno da se dođe do kompromisa ili samo bolje razumijevanje.

Ali, to je lakše reći nego učiniti za neke ljude, posebno one koji se plaše da pokažu emocije ili lice pitanja idite, kaže Marsh. Tako da je važno da se zapitate: "Da li sam ovo ranije?".

Da biste odgovorili, Marsh preporučuje u potrazi za obrasce u svoj porodični život, prijateljstva i romantične veze da vidim da li imaju tendenciju da se probije stvari sa ili ostavi kad zagusti. Ako počnete da vidite obrazac, probijanje možda nije najbolja opcija. Umjesto toga, Brown predlaže traže savjetovanje da bolje shvatim i raditi na zašto ste tako često bježe.

5. Jesam li Ok GUBI tu osobu?

Prije uzimanja bilo kakve akcije, zamisliti budućnost bez svog partnera. Kako se osjećaš? Govorimo svoj intuicija. Isprva se mogu dobiti mučninu na tu ideju, ali uzeti malo vremena da razmislim o tome.

Ako je vaš odgovor je isti dana kasnije, onda možda pauze nije najbolja ideja. Imajući to u vidu, Brown također predlaže razgovor sa treće strane, kao prijatelj, savjetnik ili član porodice dobiti drugačiji pogled na vaš odnos.

Moguće je da ti naginje ka pauzu jer ti je dosadno ili u potrazi za ljubav okolo, ali ako ne možete doći do određenog razlog zašto želite da napravite pauzu i ne osjećaju ugodno s potencijalno gubi vaš partner, onda bi trebalo preispitati. Umjesto toga pokušati parove savjetovanje za rad na odnosu i razmišljaju osećanja više, kaže Brown.

6. Šta bi sporazumi ZA OVAJ pauzu i Kako bismo o tome?

"Nema predložak o tome kako pokrenuti traži ili se traži odmor od značajnih drugih", kaže Young.

Isto važi i za samu pauzu. Ne postoje konkretne smjernice za koliko dugo pauze treba da bude, ako ne možete razgovarati sa svojim partnerom u tom periodu i da li možete vidjeti druge ljude. Jedna stvar koja je jasna, bez obzira na okolnosti, je da ako ste s obzirom na pauzu onda morate biti otvoreni sa svojim partnerom o svojoj odluci i pravila za pauzu.

Ovaj članak izvorno pojavio na žensko zdravlje SAD-a.

Jeste li zajedno? Ako možeš Quit This One navika, Vaš Dating će se dramatično Improveand Evo Šta 9 Happy Parovi uvek pre spavanja.

load...

Povezane vijesti


Post Ljubav

Mnoge zdravstvene koristi oralne seksa (+ kako to bolje)

Post Ljubav

Kako tvrdi vaš ljubavni život?

Post Ljubav

Zbog toga se toliko parova raspada i ponovo se vraćaju zajedno

Post Ljubav

5 seksualnih igračaka za lezbejke

Post Ljubav

Odgovaraju na najnepovoljnija pitanja o seksu

Post Ljubav

Vodič za sexting

Post Ljubav

Zašto je seks važno za letnje telo?

Post Ljubav

6 tajni hemijske privlačnosti

Post Ljubav

5 savjeta za recesiju dokazuje vaš ljubavni život

Post Ljubav

Zbog toga ne možete prestati da pređete na facebook-u

Post Ljubav

Budućnost davanja je ovdje

Post Ljubav

6 koraka za korištenje parova seks igračaka za uznemirujući uzajamno zadovoljstvo