7 faktora koji mogu imati veliki uticaj na vaše orgazme | BA.GlobalScienceCollaboration.org

7 faktora koji mogu imati veliki uticaj na vaše orgazme

7 faktora koji mogu imati veliki uticaj na vaše orgazme

To nije sve o seksu ste poziciji.

Ponekad, čineći ga na veliki O oseća manje kao romantična, prsluk-podrivanje bacanje dole i više kao metodički lov za neuhvatljiva, rijetke jednoroga. Jaz orgazam između muškaraca i žena je dobro dokumentirana, što je razlog zašto smo svi o tome što nauka ima da kaže o povecavalj šanse pronalaženja taj magični trenutak.

Očigledno, tvoja soba kreće stvar. Ali istraživanje govori mnogo naizgled slučajnih faktora zapravo može igrati važnu ulogu u vašem šanse orgasming-we're govori sve, od vaše anatomije na sexting vještine.

Da bi vaš seksualni život steamy, obratite pažnju na ove slučajnih faktora nauke podržava koji će povećati vaše šanse za hvatanje onaj neuhvatljivi O.

load...

1. Vaša Flirty SEXTS

Vaš tekst može imati opipljiv utjecaj na orgazam. U velikoj studyon orgazama objavljen u theArchives seksualnog ponašanja ranije ove godine, istraživači su na preko 52.000 muškaraca i žena širom seksualne orijentacije. Oni su otkrili da žene koje češće orgasmed češće zamijeniti flirty pozive i e-mailove sa svojim partnerom o nečemu naughty žele učiniti kasnije. Studija je takođe pokazala da traži ono što želite u krevetu bila je povezana s češćim Os. Dakle, samo naprijed, dobiti eksplicitna.

2. Vještine komuniciranja

Dirty talk stranu, koliko dobro komunicirate u vašem odnosu i igra veliku ulogu u vašem šanse za postizanje cilja, prema istraživanju. "Eksplicitni i direktnu komunikaciju sa jednim partnerom je ključ", David Frederick, vodeći autor na Archives of Sexual studija ponašanje, rekao je u intervjuu withThe Guardian. Tri male riječi posebno su povezani sa svojim vjerovatnoća orgasming, prema nalazima. Kaže "volim te" u akciji je bio povezan sa češćim Os.

load...

3. Seksualni SAMOPOŠTOVANJA

To bi moglo izgledati kao svoj orgazam je svu odgovornost vašeg partnera (i budimo iskreni, ima pokrete definitivno doprinosi), ali istraživači su otkrili da je smisao za samopouzdanje i zadovoljstvo vaše tijelo je veliki faktor.

U 2016. Studypublished u časopisu Socioaffective Neuroscience i psihologiju, istraživači su otkrili da je vaš seksualni samopoštovanje je važnije za vaš orgazam nego faktor koji može činiti više očito, kao koliko često masturbirate ili koliko partnera ste imali. Možda zvuči otrcano, ali praksa govori lijepe stvari o svom tijelu da se vaša verovatnoća orgazam obara s nogu. Umjesto da kritikuju vašeg golog tijela, pronaći donje rublje, slatka donje rublje ili čak staru majicu koja će učiniti da se tako seksi da ćete želite da ostavite svetla.

4. Fokus

Rom coms mogu imati nas vjeruju da orgazmi um-puše samo dogodi jedan tinjajući izgled i nježna milovanja i onda bam! U stvarnom životu, potrebno je malo više koncentracije. To može biti proces učenja, prema studiji 2016. Godine. Žene sa velikim kapacitetom za orgazam su "naučili kako da se u potpunosti koncentrirati na vođenja ljubavi", prema autorima. Prije zabava počinje, potrajati nekoliko umu trenutaka za dekompresiju iz vašeg dan. To neugodno kritika od svog šefa? Polica to. Fokusirajući se na bio prisutan sa svojim partnerom će vas češće orgasming.

5. Vaš odnos STATUS

Vaš partner je bitno kada je u pitanju vaše šanse orgasming, prema istraživanju, iako samo ne na način na koji vi mislite. Dok je partner sa solidnom tehnikom je dio O jednadžbe, istraživači su također naglasio važnost zadovoljstva odnosa. Oba 2016. I 2017. Godine studije su pokazale da koliko ste zadovoljni svojim odnosima-da li ste pronašli srodnu dušu ili samo apsolutni savršeno spajanje drug-je vezan za šanse orgasming. Drugim riječima, smatramo još jedan razlog da se ne izmire. Ako si nesretan u vašem odnosu, vaš seksualni život može početi plaćati cijenu.

6. YOUR ANATOMIJA

Mnogo faktora koji doprinose na svoj orgazam su unutar vaše kontrole-neki nisu. Prema iz 2011. Studiji objavljenoj u časopisu Hormoni i ponašanje, udaljenost između klitorisa i mokraćnog otvora (gdje sitne izlazi) -dubbed je CUMD-može da utiče na vjerovatnoću orgazam. Barem u vaginalnu penetraciju. Ako je CUMD ispod dva centimetra, ti si češće pogoditi jackpot tokom odnosa nego ako CUMD je bliže tri centimetra. Srećom, čak i ako vaš vaginalni plan nije u vašu korist, malo priručnik stimulacija tijekom seksualnog odnosa ćete zaboraviti sve o vašem mjerenja, kažu istraživači.

7. Svoje godine

Vaš verovatnoća orgasming uzrasta kao dobro vino-nauka kaže seksualni život žena imaju tendenciju da se poboljša sa godinama. (Score). Kada istraživači su trendovi svim starosnim grupama za proučavanje 2016. Otkrili su da su žene u srednjim godinama prijavio veću učestalost orgazama od dvadeset nečega. To je vjerojatno zato što su mnogi drugi faktori koji su važni za vaš orgazam samopouzdanje i komunikacija, na primjer, također imaju tendenciju da se poboljša sa godinama. To je prilično magičnu stvar da se radujem.

Ovaj članak izvorno pojavio na žensko zdravlje SAD-a.

Ikad zapitali o nauku iza zašto ljudi ostaju u lošim odnosima? Ili šta 9 sretni parovi uvek pre spavanja?

load...

Povezane vijesti


Post Ljubav

Zbog toga se toliko parova raspada i ponovo se vraćaju zajedno

Post Ljubav

6 zaista normalni doručak sastojci koji povećavaju vaš seksualni život

Post Ljubav

Pokušavao sam da imam jutarnji seks svaki dan nedelju dana, i evo šta se dogodilo

Post Ljubav

Koliko seksa zapravo trebate imati?

Post Ljubav

4 pravila koja će se slijediti kada budete srušili svoju obuku

Post Ljubav

Seks može biti zastareo do 2030. godine zbog netflix-a, prema jednom lončanom naučniku

Post Ljubav

Kako da me navalite: pročitajte anonimne orgazam eseje

Post Ljubav

Evo šta 9 srećnih parova uvek radi pre kreveta

Post Ljubav

Koliko dugo većina parova želi pre venčanja

Post Ljubav

Ako možete napustiti ovu naviku, vaše dijalog će dramatično poboljšati

Post Ljubav

Koji aplikacije za davanje stvarno rade na samopoštovanje

Post Ljubav

Najbolji seks igračke