8 erogenih zona koje treba pogoditi (+ kako) za bolje orgazme | BA.GlobalScienceCollaboration.org

8 erogenih zona koje treba pogoditi (+ kako) za bolje orgazme

8 erogenih zona koje treba pogoditi (+ kako) za bolje orgazme

Jer 50% muškaraca ne zna gdje je vagina.

Novo istraživanje je utvrdilo da 50% muškaraca anketiranih ne može da označi gdje je vaginais na sliku ženskog tijela.

O dragi. 

Uoči Žalba anketiranih 1.000 muškaraca procijeniti koliko pojma su o ženskom tijelu i potencijalnim ginekološke probleme.

Dobrotvorna organizacija je rekao da ta područja su i dalje 'obavijen misterijom ". Dakle, vrijeme je da jasno nekoliko stvari. 

Pročitajte naš vrlo opsežne vodič kroz vaginu, a zatim aqquaint sebe i svoje partnerstvo sa ovih ključnih ženske erogene zone.

To nije samo gdje, to je i kako to čini razliku za misiju orgazam.

load...

Razne vrste touch - bilo da je to delikatna milovanja, čvrst pritisak ili vibracije - osjećati različite zavisno od toga koji dio tijela oni primijeniti na, navodi se u studiji objavljenoj Inthe Journal of Sexual Medicine. Drugim riječima, lagani golicanje ne može ni registrirati na jednom posebno mjesto, ali primjenjuje podebljano pritisak na rekla području ćete morati na putu do vrhunca u sekundi, kaže glavni autor i seksologije istraživač studije dr Dany Cordeau. 

Usta

Čak je i poljubac je dovoljan da zapali strast centre u mozgu (i pojačati emotivnu privrženost, kaže istraživanje u Archives of Sexual Behavior).

Krenuti s mekim poljupcima, koristeći uglavnom usne, prije nego što eskalira na jeziku.

load...

Vrat

Ovo područje ima visoku koncentraciju svjetlosti na dodir receptora, prema Cordeau, koje idu divlje za nežno poljubaca, pa čak i mekom golicanje daha.

Ohrabrite ga trljati, sisati ili lagano ogrebati vratu, odmah ispod kose, što je posebno erotski spot, kaže seksolog Carol Queen.

Bradavice

Igranje sa svojim farovima Poznato je da izazove isti mozak područje koje je zapalio kad masturbiram, proizvodeći slično erotski senzacija.

Pritisak svjetlo i srednje dobro radi ovdje, tako da "reci čovjek sisati na bradavica", kaže seks i ekspert za veze Emily Morse. On može aktivirati bradavice 'nerve temperature pronicljive ih prvo zaokruživanjem sa ledom, a zatim lagano sipila ih sa toplim voskom od svijeće (pokušati na bazi soje koja ima nižu topljenja i manje je vjerojatno da se spali kožu), kaže kraljica.

Klitoris

Hvaleći 1.000 gužva nervnih završetaka, to je vaš najosjetljiviji dio tijela - toliko, možda ne sviđa trenutnu pažnju tamo, ako nisu zagrejao prvi.

Umjesto toga, dobiti krv teče po tražeći od njega da vam trljati nežno na bedrima ili trbuhu prije nule u na C-točka, kaže kraljica.

Kada ste dovoljno uključena, srednjeg pritiska u kružnim pokretima (pomoću prstiju) ili vibracija (s igračkama) pri velikoj brzini su najbolji načini da pucaju se klitoris, prema nalazima Cordeau-a.

Skitnica

Izvan stiskanje i spanking, puno žena uživaju neki oblik anal play, kaže LA seksualni terapeut Amie Harwick, autor nove Sex Biblija za žene. Analnog nervi dijele zid sa G-točka, što može objasniti zašto.

Ali dovoljno uzbuđenja i maziva su bitne, kaže Morse. Koračati lagano, sa svojim partnerom prvi koristeći svoje prste da kruži otvaranja. U redu? On može umetnuti jedan prst, diplomirao na dva.

Uši

Oni smatraju erogenu zonu zbog njihove neuralne nježnosti, napominje studiji u časopisu Plastic Surgical Nursing, tako da idu na malo režnja-Nibbling ili sisa - što je potez koji može osjećati posebno dobro ako imate pirsing, kaže kraljica.

Ispostavilo se da je piercing punkcije remeti puteve živaca "u mozak, što je područje još osjetljiva.

Vagina

Super-ugrožene kože na vanjskom rubu reagira na lagani dodir, kao što je milujući i blage vibracije, dok je unutarnji dio preferira pritisak, pokret i punoću.

Stimulacija unutar takođe oslobađa hormon prolaktin, koji promovira osjećaj seksualnog zadovoljstva.

Neka vaše čovjek zadirkivati ​​otvaranju vagine jednim prstom, a zatim postavite dva podmazani cifre u tebi, savijajući ih kao on gura i izlazi da se poveća punoću.

Areolae

Koža oko bradavice ne toliko živaca kao i sam Bullseye, tako suptilan odmicanjem može biti efikasnija od jedva ima moždani udar. On takođe može stisnuti, trljati ili kup vaše grudi rev ovoj zoni.

"Neka stavi prst na svakoj strani vašeg bradavica dodati još feel-good pritisak", kaže kraljica.

load...

Povezane vijesti


Post Ljubav

Ako možete napustiti ovu naviku, vaše dijalog će dramatično poboljšati

Post Ljubav

Seks: lekar odobrio tehnike za duže zadovoljavajući orgazam

Post Ljubav

Vodič za ljetni seks

Post Ljubav

Šta znači starosna razlika za vašu vezu?

Post Ljubav

7 savjeta za pronalaženje ljubavi od profesionalnog savjetnika

Post Ljubav

Najbolje seksualne pozicije ikada: skokova žaba

Post Ljubav

Najbolje seksualne pozicije ikada: širi orao

Post Ljubav

Najbolji seksualni položaji ikada: čarobnjak za pinball

Post Ljubav

Tinder ima twitter talasu, dolazi do moderne diskusije o datiraju

Post Ljubav

Koliko dugo većina parova želi pre venčanja

Post Ljubav

To je koliko seks traje većina parova

Post Ljubav

Mnoge zdravstvene koristi oralne seksa (+ kako to bolje)