8 razloga zbog kojih ste izgubili svoj libido, prema seksualnom terapeutu | BA.GlobalScienceCollaboration.org

8 razloga zbog kojih ste izgubili svoj libido, prema seksualnom terapeutu

8 razloga zbog kojih ste izgubili svoj libido, prema seksualnom terapeutu

I savjete o tome kako možete otarasiti ga

Postoji gomila očiglednih razloga zašto možda ne žele da imaju seks na bilo kojoj noći: ste imali užasan dan na poslu (dugo kupka> seks), imate posla s bout depresije ili anksioznosti, nisi spavao punih osam sati u sedmici. Možete dobiti ideju. Sve se svodi na to da ponekad jednostavno nemam želju ili energije da se skinemo i valjanje okolo.

Ali s obzirom da žene libido je kompleksan i višestruka, ne može biti druga pitanja u igri, previše, neki da ne mogu ni znati problema. Možda ti ne osjećate kao kod kuće u vašem tijelu ili vaš partner rekao nešto što samo izgleda da ne mogu da se trese. Okrenuli smo se Houston-područje seksualni terapeut Mary Jo Rapini za neke odgovore. Ona kaže da ako ste bili da vide nju, zabrinuti zbog vašeg nedostatka libida, to su stvari koje bi razgovarati s tobom. Evo šta treba da znate i kako da se vrati na pravi put:

load...

1. Držiš nakon GRUDGE

Ako ste bili sa svojim partnerom za neko vrijeme i drže na ljutnju, to će biti teško da se osjećaju sve požudna za njih. "Žena treba da se osjećaju lako voljen i povezan na svog partnera. Ozlojeđenost vas sprečava osjećaj slobodnog pobjeći tokom seksa, što je ključno za žele i uživanje ", kaže Rapini. Ona predlaže radi nešto lijepo zajedno, kao odlazak u bioskop, a zatim nakon razgovora o vašem pitanju. To je dobar način da se probije led i imaju iskren razgovor.

2. Nisi osjećam se odlično, o izgledu svog tela

Verovatno nije šokantno da se to na listi, ali to je vrijedno imati na umu. Možda će vam biti izbjegavanje seksa zbog nečega što vaš partner slučajno, rekao je o svom tijelu, ili zato što se bave tijelo visi-up koji su vas sprečavaju da dođu u raspoloženju. Prakticiranje prihvatanja sebe je korisno, svakako. Međutim, Rapini kaže da dolazi lakše kada pravite zdrave izbore (dobro jesti, vježbanje, vježbanje upravljanje stresom). Još bolje: raditi te stvari sa svojim partnerom, što može ojačati vezu, nešto što-si ga-dobija si raspoložen.

load...

3. Vi prelazite sa jedne ODNOS NA NEXT

Zanimljivo, imaju više seksualnih partnera ne čini bolji ljubavnik, kaže Rapini, koji dodaje da većina ljudi imaju tendenciju da se "prosjeka." Ona kaže da kad si serijski pratilja, ti stalno u potrazi za savršeni partner za oboriti s nogu. Ako ulazak i izlazak odnosa čini lako, možda ćete se baviti osnovni strah od intimnosti. I slušati, tu je 100 posto ništa loše u istraživanje i zabavu. Ste vi. Samo obrati pažnju na svoj zašto.

4. Misliš li da je vašeg rođenja KONTROLA PILL

Lako je kriviti hormone ako niste sve vruće listove ovih dana. Ali ako mislite da je to pilula si na (i ne žele da se od njega za fizičke ili, dobro, kontrola rađanja razloga), možete pretpostaviti da si osuđen na hlađenje-off seksualni život. Ne tako brzo. Jedna studija u 2016. U Journal of Sexual Medicine otkrili da hormonska kontrola rađanja nije bio snažan faktor u libida u dugoročnim parove-odnos faktori čine više razlike. Pouka: Uzimanje pilula ne određuje svoju spavaću sobu sudbina, pa ako imate pitanja, vrijeme je da traže pravi uzrok.

5. VAŠ PARTNER gleda druge žene

Da, čini li ljuta-WTF. Ali stvarno, to boli, i čini želite da ništa, ali skok u krevetu. "Trebalo bi definitivno reći vaš partner vam se ne sviđa kad rade takve stvari provjeriti druge žene ili Google žena ispred vas. Express da se osjećate loše o vama, a to smanjuje svoj seksualni nagon ", kaže Rapini. "Kada čujete da oni slušati", dodaje ona. Oh, to nije "kučka" potez učiniti ih-govori ono što želite je sve osim zvocanja ili kontrolinga.

6. IT medicinski

Određeni lijekovi i osnovne zdravstvene probleme, kao što su poremećaji štitnjače, može zgaziti svoj seksualni nagon. Ako pitanja odnosa nisu faktor i si bori s drugim simptomima (kao što su promjene u apetitu ili raspoloženje), obratite se lekaru. Oni mogu biti u stanju da proceni svoj RXS da vidim da li uzimaš nešto što ima seksualni neželjenih efekata, kao i razmotriti da li postoji neki medicinski problem koji treba riješiti. Vaš libido nije samo "sve u glavi".

7. On je nije velika U KREVETU

To nas dovodi do naše sledeću tačku. Rapini vidi mnoge žene u svojim tridesetim godinama, koji joj kaže da njihov partner je divan muž i otac, ali oni nisu veliki u krevetu. "Pitam ih da proceni koliko je to važno za njih", kaže ona. Možda želim porodicu sada, tako da tata vještine pobijediti preko vještine spavaću sobu. Pravni lijek: Govori o tome što želite u spavaćoj sobi, kako bi se njegove sposobnosti na poen.

8. Zajedno ste već dugo vremena

Welp, nadajmo se da je ljubav uvijek raste. "Dole put čak i veliki ljubavnici više nisu veliki ljubitelji", kaže Rapini. Šokantno ", u dugoročne odnose, više žena nego muškaraca vjerovatno dosadi", dodaje ona. Biti otvoren za istraživanje novih stvari, poput odlaska na sastanak u dućan s igračkama seks ili tražim online za ideje mogu pomoći donijeti nove, zadovoljavajući iskustva u svoju spavaću sobu.

Ovaj članak izvorno pojavio na žensko zdravlje SAD-a. 

Se stvari ide tako što ćete saznati 8 načina The Gym može poboljšati Sex Lifeand na 5 Novi seks Savjeti da pokuša Večeras.

load...

Povezane vijesti


Post Ljubav

7 hranu koja pali vaš seksualni život brže od ostriga

Post Ljubav

Najbolji seksualni položaji ikada: čarobnjak za pinball

Post Ljubav

Vaš orgazam od 15 minuta

Post Ljubav

Kako ne faux veliki o

Post Ljubav

21 dan izazov: dating 3 nedelje

Post Ljubav

7 faktora koji mogu imati veliki uticaj na vaše orgazme

Post Ljubav

Bolji seksualni trening

Post Ljubav

Koliko dugo većina parova želi pre venčanja

Post Ljubav

Kako vaš odnos može dovesti do rizika

Post Ljubav

5 običnih seksualnih problema i kako ih popraviti

Post Ljubav

7 novih vrsta masturbacije za nadogradnju vaše solo zabave

Post Ljubav

8 razloga masturbacija je dobro za vaše zdravlje