Ako želite dublju vezu, pitajte svog partnera o ovih 10 pitanja | BA.GlobalScienceCollaboration.org

Ako želite dublju vezu, pitajte svog partnera o ovih 10 pitanja

Ako želite dublju vezu, pitajte svog partnera o ovih 10 pitanja

To može biti neugodno. Ali to je dobro.

Jordan Gray je trener seks i odnos a. Pitali smo ga pitanja koja bi trebalo da se pitaju da li si u ljubavni odnos.

U toku dana u dan naših odnosa, puno stvari može se gurnuti pod tepih. U kombinaciji sa činjenicom da je puno partnera zapravo ne upoznaju jedni druge na dubokom nivou na početku njihove veze (ili u bilo kojem trenutku), a vi bi mogao biti vrlo sklon emotivno stajanja na prstima vašeg partnera bez znanja to.

Preporučujem tražeći neke od sljedećih pitanja svakih nekoliko mjeseci, a drugi na tjednoj bazi.

Za najbolje rezultate, brisanje svih ometanja iz vašeg okruženja. Isprazniti bilo koje i sve nevažnih stvari koje bi mogle potencijalno ping svoj put u prostor koji ste u kreiranju i postupati s njima ispred vremena. To je neverovatno koliko čak 30 minuta, bez ometanja, emocionalna blok-busting sjednici jednom tjedno vodi iz udobnosti svog kreveta može učiniti za cijelu vašu vezu.

load...

Daj mi jedan pokušaj i vidjeti ono što dolazi od toga. Ako ti se ne sviđa, nikada nećete morati to ponoviti. Ali ove vježbe može biti točno što vam je potrebno da se vaš odnos preživjelih u procvatu.

Evo 10 pitanja pitati svog partnera tako oboje možete ići duboko u intimnoj vezi.

1. Da li postoji nešto što mogu učiniti za vas, u ovom trenutku će vam pomoći da se komfornije ILI voli?

Pod pretpostavkom da ste šutiranja stvari sa desne strane ležeći zajedno u sobi bez ometanja, to je uvijek dobro da pitam da li vaš partner treba ništa prije nego što počnete naslonjen na teže stvari. Baš kao simfonijski članovi orkestra podesite susrela igraju koncert, možda vi i vaš partner treba da se cujemo prije nego što se u dobre stvari.

load...

Možda žele da leže u tišini za minut i disati duboko. Možda žele da ih zagrliti i pokazati svoju ljubav sa svojim kontakt očima prvi. Ili možda im je potrebno da se brzo ide i pobrinite se da je njihov mobilni telefon je potpuno isključen. Sve što je potrebno da se nastane u pusti ih smiriti. To će biti vrijedno toga.

2. KAKO MOGU BOLJE podršku koja vam je u vašem životu?

Ponekad ovo pitanje će izazvati nešto za vašeg partnera, a ponekad i da neće, i to je u redu.

Možda će izaći kao nešto tako jednostavno kao "Molim vas, poljubi me ujutro prije nego što ustanete iz kreveta, čak i ako niste brušenog zube? To je zaista utiče na moj dan na bolje ako me poljubi prije ustajanja i oblačila. "Ili, to bi mogao biti nešto kao velika kao" Ja sam o tome da se na stvarno ogroman projekt na poslu a ja stvarno ne znam kako mnogo mentalne propusnost ću imati do vremena da dođem kući. Da li biste spremaju večeru za narednu sedmicu i obećavam da ću da ti se nakon ovog konkretnog posla sprint ugasi? "

Bez obzira na korist oni od vas, vi ne ugovorom obavezni da se pridržavaju. Ali jednostavno postavlja pitanje i puštajući ih da izraze svoje iskrene misli, od vas će se baviti plesnom namjernog intimnosti.

3. Da li postoji nešto sam učinio u protekloj sedmici KOJI MOGU nesvjesno povredio?

Ovo je mjesto gdje ćemo početi glavu u emocionalno iskorjenjivanja teritorija ove vježbe. Iako ne vjerujem da treba da sija svetlo na apsolutno sve u mraku podsvijesti uma, kako bi imali zdrav odnos, dobro je iskorijeniti glavne stvari koje se gurnuti pod tepih.

Da li je to nešto što si mislio da je beznačajan ili argument koji ste imali da ste mislili da je potpuno zgnječen, odgovor vašeg partnera na ovo pitanje može vas iznenaditi.

Primiti s ljubavlju, strpljenjem, i neka im kažem cijelu svoju stranu priče bez prekidanja. Istinski slušati ih. Prepoznati da, čak i ako to ne znači da ih boli ni najmanje, to traje pravi ranjivost i hrabrost za vašeg partnera da iskažu nezadovoljstvo, ogorčenje, ili nelagodnost sa nečim što se dogodio između vas dvoje.

Iskreno im hvala za dijeljenje svoje misli s vama (to nije lako stvar za većinu ljudi), i praćenje od strane izvinio zbog incidenta ili pita što možete učiniti ili reći da im pomognemo da osjećaju potpune o događaju.

4. Kada dođete kući s posla, šta mogu da uradim ILI kažem da će učiniti ako se osjećate najvoljeniji?

U zavisnosti od toga kakav posao vaš partner ima i kako su oni kao pojedinac, oni možda želite nešto sasvim drugačije od onoga što ste očekivali kao njihov preferirani način se pozdravio.

Oni možda žele imati što manje komunikacije moguće za prvih nekoliko minuta dok su izmire u novoj sredini. Ili možda ronjenje pravo u fizičke naklonosti je njihov način odnose. Koje su im potrebne, sve što je potrebno je jedno jednostavno pitanje, kako bi za vas da bolje razumiju vaš partner i dublje u vašem odnosu.

5. Da li postoji neka vrsta fizičke TOUCH da mogu da se angažira na koji vam pomaže da Fell voli?

Ovo pitanje se odnosi na ne-seksualni dodir. Postoji li neka vrsta fizičke intimnosti za koje smatraju da nedostaje? Da li oni žele da drže za ruke više? Da li oni vole kad igrate sa svojim kosu? Da li oni obožavaju kada dođete iza njih i omotati ruke oko njih?

Tražiti da se jasno šta bi da se osjećaju više voli i onda ugraditi takav dodir u vaš dnevni raspored na najbolji vaše sposobnosti.

6. Da li mislite da ćete trebati više bliskost ILI VIŠE vremena nasamo u narednih par dana?

Naša individualne potrebe za nezavisnost i intimnost variraju iz dana u dan. Možda je vaš partner je da emotivno naplaćuje danas i koji su im potrebni dodatni veliku dozu riječi afirmacije, fizičke intimnosti i komplimente. Ili možda su puni punom parom u svojoj karijeri i što im je potrebno malo više prostora kao što zgrabite svoj život je volan na kratko.

A veća potreba za nezavisnost i samo vrijeme ne znači da te vole ništa manje, niti veću potrebu za intimnost znači da su siromašne. Ljudi jednostavno imaju emocionalne potrebe koje osciliraju ovisno o veliki izbor elemenata u svoje stalno mijenja živote. I što više možete smjestiti vaš partner, dok je još bio svestan svog mentalne i emocionalne potrebe, to bolje.

7. Da li postoji neki argument da smo imali proteklih sedam dana da se osećate NEPOTPUNE O?

Slično kao i treće pitanje u da je to jedan direktno dovodi do potencijalne rane iz prethodne sedmice. Pitajući to u drugom kontekstu, vaš partner dobiva da razmotri da li misle da svojim argumentima osjetio potpun.

Možda imate otpor gut-nivou da pitam jedan ( "Ali, ako sam to pitati, ne sjećam da su bili ljuti i onda opet naljutiti na mene !? će"), ali rade kroz ovo neugodno trenutak zajedno će učiniti tako da je neizgovorena, osnovni napetost je dozvoljeno da se rasipa.

Jeste li ikada čuli za izraz "Govoreći ne boli na trenutak, ali kaže da boli mjesecima"? To u osnovi kaže da kada smo asertivni i direktno sa našim željama, to može biti neugodno. Ali ako to ne učinite, kompromis bi bio nizinskim anksioznost koje smatramo da tako što ne biti iskren prema sebi.

Ovo pitanje radi mnogo na isti način. Tako je lako ignorirati teške trenutke iz protekle sedmice. Ono što treba hrabrosti i snage namjerno radi kroz njega, tako da prljavština između vas se ne daje priliku da preraste u ogorčenost. Dakle, budite proaktivni. Vaš odnos će vam zahvaliti.

8. Kako se osjećate O NAŠIM seksualni život u poslednje vreme?

Jedna od glavnih razlika između intimnih partnera i svaki drugi odnos u vašem životu je da (nadam se) imati seks sa svojim partnerom. A ipak, zajedno s novcem, što je rangiran kao najčešći temu da parovi navode kao najstresniji stvar da se ne razgovara da ih razbiti? Pogodili ste: seks.

Pitajte svog partnera o njihovom nivo zadovoljstva sa svojim nedavnim seksualni život. Pitaj ih da li postoji nešto što bi željeli više, manje, ili čak i različite seksualne činove nego da ste imali. Ovo pitanje će biti lakše da odgovorite na duže ste bili u odnosima, tako da imaju malo strpljenja ako si nova stavka.

9. KOJE SU GLAVNE STRESORA trenutno u svom životu, i da li postoji način da ublaži da stres za vas, ako samo mala količina?

Otvorenog pitanja koje dobiva ljude da kopaju duboko i pokazati svoje meke trbuhu. Ovo pitanje je najlakši način da se prozor u um vašeg partnera od njih direktno pita šta oni trenutno bore sa.

Kao i kod bilo koje od pitanja navedenog, slobodno kalibraciju formulaciju kako ste prirodno govori. Sve što dobiva preko podtekst "Kako mogu olakšati Vaš teret?" Je pouzdan način za povećanje osjećaja dubine i povezanosti u vaš odnos.

10. Kad PRONAĐITE GOVOR TEŠKO i kako se najbolje što podršku kroz tih trenutaka?

Ovo je jedno od pitanja koja možete pitati svakih nekoliko mjeseci ili tako i dječak je to moćan. Svako ima različite emocionalne okidače koji ih čine osjećati ugroženim u raznim različitim situacijama.

Možda je vaš partner oseća lako napao kada radite nešto što tumače kao da ih javno kritiziraju. Možda je vaš partner ima tendenciju da ugasi kad raspravljati o određenim emocionalnim nabojem teme kao što su seks, finansija ili u aktima. Ili možda nešto bi se moglo dogoditi u spavaćoj sobi koja ih čini osjećati neadekvatno ili neugodno.

Koji god da je razlog može biti, uvijek postoji način oko nje koji bi mogao učiniti vaš partner osjeća puno više brinuli i voljen.

Ja ne kažem da ste postali zavisni ili opsjednut rešavanju svih nevolja vašeg partnera. I niti svaki topic treba razgovarao do smrti. Neki od ovih pitanja će govoriti da vam više od drugih i to je sasvim u redu. Ova vježba je samo trebalo da započne razgovor da veoma mali broj parova ikada imati jedan s drugim.

Mnoge stvari imaju tendenciju da se guraju pod tepih u intimnim odnosima. Pitanja gore navedene su jednostavno alat koji možete koristiti za podići tepih, počistiti akumulirane prljavštine, i dobiti na sa super živote kao sretno spojen par.

Ovaj članak izvorno pojavio na žensko zdravlje USand je ponovo objavljen uz dozvolu YourTango.

load...

Povezane vijesti


Post Ljubav

Zbog toga se toliko parova raspada i ponovo se vraćaju zajedno

Post Ljubav

Koliko seksa ima u 50 nijansi sive boje ?

Post Ljubav

Odgovaraju na najnepovoljnija pitanja o seksu

Post Ljubav

6 saveta koje treba pročitati pre nego što napravite svoju prvu seks traku

Post Ljubav

5 savjeta za recesiju dokazuje vaš ljubavni život

Post Ljubav

Možda vam je žao ako imate seks u vodi ovog leta

Post Ljubav

Ove 5 seksualne pozicije mogle bi proterati stres - za dobro

Post Ljubav

Radost neugodnog seksa: vaš vodič za seks u javnosti

Post Ljubav

23 mjenjaju činjenice i savjete o orgazmu

Post Ljubav

Kako izvući savršen striptiz

Post Ljubav

20 polnih pozicija za v-dan i šire

Post Ljubav

Ažuriranje tindera koje će konačno olakšati stvaranje značajnih veza