Da li su parovi koji piju zajedno srećniji od parova koji ne? | BA.GlobalScienceCollaboration.org

Da li su parovi koji piju zajedno srećniji od parova koji ne?

Da li su parovi koji piju zajedno srećniji od parova koji ne?

Postoji definitivna razlika, navodi se u novoj studiji.

Većina ljudi vole da piju sa prijateljima za piće na miru. Ima nešto mnogo više o obaranje snimaka sa drugarima, a ne u tišini svog doma. 

Međutim, prema novom studyfrom University of Michigan, pogotkom pripit dok je vaš partner drži San Pelligrino može biti Downer za svoj ljubavni život.

Razumjeti kako naše navike pijenja utjecati na naše odnose, istraživači su razgovarali preko 2.700 bračnih parova o njihovoj potrošnji alkohola. Svaka osoba je odgovorio na pitanja o tome koliko često oni i njihovi partneri su pili, i kako kritična, zahtijevajući ili iritirajući su smatrali svojim partnerom je u cjelini.

load...

Oni su otkrili da parovi koji su imali slične navike pijenja su veće šanse da budu sretni od parova koji su prijavili jednu osobu redovno pogađaju sos dok je drugi rutinski ostao trijezan. U odnosima gdje je jedan partner pio dok je drugi bio uzdržan, par je bio više šanse da dožive pitanja-posebno tokom vremena, a posebno kada je bila žena koji su pili dok je suprug bio uzdržan.

Zanimljivo je da probleme nije imao nikakve veze s koliko svaki partner pio, samo da li je jedan partner bio potpuno uzdržavanje. Jedna od teorija autori studije dati o tome zašto različite navike pijenja izazvati probleme je da to znači da se ne troše kvalitetno vrijeme sa svojim partnerom.

load...

"Nismo sigurni zašto se to događa, ali to može biti da parovi koji rade više slobodnog vremena aktivnosti zajedno imaju bolji bračne kvalitete", rekao je autor studije Kira Birditt Reuters Health.

Nalazi se odnose na ukupne obrasce tako preskakanje prije večere pića jednom u neko vrijeme dok se vaš partner uživa hladno (ili obrnuto) nije pokazatelj loše veze. Ali, ako ove informacije zvuči pomalo poznato, to bi moglo biti nešto udio sa svojim SO otvoriti linije komunikacije.

Ovaj članak izvorno pojavio na žensko zdravlje SAD-a.

Dating? Pročitajte 5 Happy trikovi Parovi koristiti da biste dobili Closerand This Is How Long Većina Parovi Pričekajte da imaju seks po prvi put.

Jeste li znali Michelle Keegan je naš Cover Girl? Saznajte više s našim BTS:

Povezane vijesti


Post Ljubav

Kako vaš odnos može dovesti do rizika

Post Ljubav

Najbolje seksualne pozicije ikada: lice-off

Post Ljubav

Najbolje seksualne pozicije ikada: širi orao

Post Ljubav

5 seksualnih igračaka za lezbejke

Post Ljubav

Zašto je seks važno za letnje telo?

Post Ljubav

Evo šta 9 srećnih parova uvek radi pre kreveta

Post Ljubav

Zašto više verujete da želite seks nakon večere

Post Ljubav

Kako dobiti bilo kog čoveka koga želite

Post Ljubav

Časovi upoznavanja: 10 zapovesti uspješnog druženja

Post Ljubav

5 čudne tajne uspešnog braka

Post Ljubav

Kako vaš pametni telefon utiče na vaš seksualni život

Post Ljubav

Više nije u raspoloženju za seks? Ovo je možda razlog