Hajde da to uradimo: vašu listu za seks | BA.GlobalScienceCollaboration.org

Hajde da to uradimo: vašu listu za seks

Hajde da to uradimo: vašu listu za seks

Znaš kako pravo melodije može vam pomoći energije kroz ubojica teretana Sesh? Pa, ispostavilo se da je muzika veliki motivator za trening između listova previše. Provjerite naše cvrčanje playlistu i dobiti zauzet.

Vreme je da se Marvin Gaye na i izvadite malo Baz White.

Prema studiji koju McGill University u SAD-u, slušanje muzike ima isti učinak na mozak kao noć strasti. Koristeći skeniranja, istraživači su otkrili da glazba izaziva aktivnost u zadovoljstvo centar "u mozgu (također poznat kao nukleus accumbens, ako želite da budete naučni o tome) koji također oslobađa 'zadovoljstvo kemijske' dopamina tokom seksa.

I u 2012 anketi Spotify, više od 40% od 2.000 muškaraca i žena ispitanih otkrio (malo sad) činjenicu da je melodija igrao tijekom seksa bili veći zaokret na nego biti dirnut njihovim partnerima.

Dakle, sada si u miru sa idejom da je vaš iPod je bolji u predigra od tebe, preskočite neugodno mumljajući i dobiti pravo da s ovim usijanim playlist.

load...

Extra bonus? 20 minuta bonking sagorijeva 35 kalorija - pa ako (oh, budimo iskreni - on) može trajati cijelu ovu listu pesama ćete radili van više od 100 kalorija svaki. Držati na Sting kanalisala tantre inspiracije.

Muzika koju ne dobija na raspoloženje? Pogledajte issueof ovog meseca Ženska Healthto start prvih pet libido ubice, plus naš vodič za najbolji seks priručnika o bloku.

 


Čokolada ili seks: Šta biste vi odabrali?

load...


Samo se ne čini fer birati između Bounty i bonk nema.

Postoji mnogo zavidim o francuskom žena - (. Još nekako, francuski žene ne debljaju Prokleti misterija) bez napora stilu, seksi detaljima i neograničen napajanje kroasana na svakom uglu. Ali nismo sasvim sigurni da se slažete sa njima na celu seks u odnosu na čokoladu raspravu.

Prema nedavnom Harris Interactive Poll, francuski žena, rekao je da konzumiranje čokolade može biti još ugodno nego Big O. Istraživanja 1.000 osoba pitao francuski muškaraca i žena o seksu, hrani, zadovoljstvo i sreću. Rezultati su pokazali da je za žene u najmanju ruku, čokolada je poželjno da malo ooh-la-cipcup.

Učesnici su zamoljeni da rangiraju elemente dobrobiti na skali od 0 do 10, sa rejtingom ljudi hrane na 7.2 i seks na 7,5. Žene, s druge strane, davali hranu 7.0 i seks niži rezultat od 6.7. Oba spola ocijenjen čokolade kao najviše ugodno hrane (pomno prate sira i foie gras - Quelle iznenađenje).

Većina žena (57 posto) je rekao da će smanjiti na seks prije nego što bi smanjiti na hranu (u odnosu na samo 39 posto muškaraca). Da budemo iskreni smo s njima. 

Mi volimo dobar bol au chocolat, ali zašto izabrati? Uz sve zdravstvene prednosti čokolade i seksa, kažemo uživati ih oboje! U 2004. Studiji objavljenoj u časopisu Journal of Sexual Medicine, talijanski istraživači su zaključili da su žene koje su jele čokoladu imali više želje i uživali u seksu više od žena koje su jele ne čokoladu. Skoro da nas žele da preispita ideju čokolade boja karoserije. Skoro. 

Šta mislite - da li bi radije imao scrumptuous čokoladu ili ukusan seks-Sesh? Tweet nam @UKWomensHealthand recite nam!


Šta Pack za Sizzling odmorPojačajte toplote pakovanje ovih 5 seksi Essentials

Kombinuju prekrasan krajolik i muchos opuštanje uz happy hour koktele i oboje gledate topliji nego ikad, i to je jedan jak recept za um-puše seks.

Nije ni čudo što 69 posto žena i 72 posto muškaraca kaže da je seks bolji na odmoru, navodi se u istraživanju koje je sajt za upoznavanje Zoosk.

Sa ovim 5 izazivanja odmor Essentials, vreme napolju neće biti jedina stvar koja je pržilo vruće

Silikonska maziva

ZA: Kako jiggy u jacuzziju
ZAŠTO: Voda ispire prirodne vlage vaše tijelo proizvodi. Silikonski Lubrikanti su vodootporni i dugotrajan - problem riješen.

Pjur Osnovni Silikonski Osobni Glide, $ 12.99 iz Love Honey


Mislim da stres uništava svoj seksualni nagon? Razmisli ponovo.Novo istraživanje pokazuje iznenađujuće vezu između seksa i stresa.

Evo nekih zanimljivih vijesti: Žene sa simptomima umjerenog do jakog stresa imaju seks češće nego druge žene, navodi se u novoj studiji objavljenoj u časopisu Journal of Sexual Medicine.

Iznenađeni? Nas. Prethodna istraživanja su uglavnom pokazala kako stres negativno utiče na vaš seksualni život i mogu oslabiti svoj libido. Dakle, u čemu je stvar?

U studiji, istraživači sa University of Michigan anketiranih 952 žena u dobi od 18 - 20 na njihov nivo stresa, sa 23 posto žena pokazuje znakove umjerenog do jakog stresa. Žene su tada završili sedmični anketu o svom seksualnom ponašanju.

Otkrili su da je tokom studija godinu dana, broj seksualno aktivnih tjedna bila je veća u žena sa simptomima stresa. U stvari, naglasio žene su 1,6 puta veće šanse da imaju seks u bilo kojoj danas od žena bez stresa. Osobno, mi smo više šansi da upuštati u zdjelu i Ben i Jerry kada super naglasio nego nered u krevetu, ali hej, možda je to samo nas.

Da li to znači da treba amp svoj nivo stresa kako biste povećali svoju seksualnu želju? Ne baš.

Istraživači nisu pronašli uzročno-posljedičnu vezu između stresa i seks. Prethodne studije su pokazale vezu između neobavezan seks i viši nivo anksioznosti i depresije, što bi mogao biti faktor u ovoj studiji. Još jedna studija je pokazala da žene imaju veće šanse da se uključe u rizično seksualno ponašanje kada su tužni ili zabrinuti.

Ali barem sada znate da prolazi kroz stresno vremena na poslu ili drugdje ne mora da znači sexytime kvarim zabavu. Rezultat.

Evo nekoliko savjeta kako da povećate vašu libido:

  • 7 Hrana za bolji seks
  • Hajdemo ga: Vaš seks playlist
  • Šta da se spakujem za cvrčanje odmor

load...

Povezane vijesti


Post Ljubav

Tečajna bj pričalica o ovom paru će učiniti da nikada više ne želite da ga date

Post Ljubav

Ove 5 seksualne pozicije mogle bi proterati stres - za dobro

Post Ljubav

Flirtmojis: novi alat za sexting koji bi jajčevci izgledali kao povrće

Post Ljubav

21 dan izazov: dating

Post Ljubav

Seks: lekar odobrio tehnike za duže zadovoljavajući orgazam

Post Ljubav

5 seksualnih igračaka za lezbejke

Post Ljubav

8 erogenih zona koje treba pogoditi (+ kako) za bolje orgazme

Post Ljubav

Postoji nešto što se zove kôd priloga i objašnjava kako se ponašate u odnosima

Post Ljubav

Šta znači starosna razlika za vašu vezu?

Post Ljubav

Najbolji seksualni položaji ikada: uporan građanin

Post Ljubav

Može li biti u vezi promijeniti svoju ličnost?

Post Ljubav

Razlog zbog kojih ne dostižete orgazam