Kako se baviti raspadom: 5 stručnih savjeta | BA.GlobalScienceCollaboration.org

Kako se baviti raspadom: 5 stručnih savjeta

Kako se baviti raspadom: 5 stručnih savjeta

Rachel Bilson i Hayden Christensen ulazak legije parova koji su to nazvao otkaz, pitali smo stručnjaka kako se nositi

Rachel Bilson i Hayden Christensen su najnoviji u dugom nizu osoba odnosa (mi smo i dalje ne zbog situacije Pratt) da dođe do kraja. Nakon zajedno 10 godina, izvještaji tvrde da je par idu svojim putem.

Dok je 99% u njihovim životima može izgledati potpuno nevezano za vas, postoji jedna zajednička činjenica među poznatim ličnostima i nas normalan narod podjednako - pauza ups boli.

Dakle, ako ste u sličnoj situaciji ili imate prijatelja koji pokušava bave bol, pogledajte stručnjak ovih tipova.

load...

1. Breathe

Znamo da ovo zvuči kao neka vrsta previše jednostavnih kliše savjet očekujete od baka nakon previše Bristol Kreme, ali pomaže.

Ako se nađete naviru pri pogledu voljene-up par na voz ažuriranja vašeg bivšeg na Facebooku bez obzira Richard Curtis film je, probajte ovo: Dišite polako i brojati do sedam glasno i namjerno u svojoj glavi.

Zatim izdahnite još sporije na broj 11. To onemogućava plače impuls i daje vam vremena da se sastaviti sebe pred kim primeti si jecala u svoju kafu.

2. Napisati

"Pisanje moja" Možete li umre od slomljenog srca 'karakteristika je bila jedna od najtežih stvari koje sam uradio, ali je bilo i čudno katarze ", kaže urednik bivši funkcije Amy Grier.

load...

Studija sa Univerziteta Kolumbija otkrili da ekspresivne pisanje može imati koristi društvenim, emocionalno i fizičko zdravlje kada su u pitanju emocionalni stres i tekuće nametljive misli.

Pokušajte 15 minuta besplatnog pisanja (zapisao svaki zalutale misli u ne bi) svaki dan za sedam dana.

3. Pop tabletu

Ovo je jedan probati ako raspada je vrlo svježe, u prvoj ili drugoj nedelji idealno.

Istraživanje Ethan Kross na University of Michigan pokazala da dijelovi mozga koji se bave fizički bol se takođe aktivira slomljeno srce.

Druge studije Univerziteta u Kentucky su pokazala da aktivni sastojak u paracetamola zapravo može pomoći umrtviti bol društvenog odbacivanja.

To nije dugoročno rješenje, ali ako se uzme odgovorno to moglo pomoći u neposredno nakon.

4. Vježba

Da, sve što želim je da sjede u svojim prljavim trkači jede sladoled, ali čak 20 minuta kardio može pomoći povećati vaše raspoloženje.

Kada si slomljenog srca, vaše nadbubrežne žlijezde ići u hiper pogon, poplavio tijelo sa kortizola i toksične razine noradrenalina ostavljajući vam nemiran, san lišen i promociju opsesivne misli.

Vježba stvara kontra-hormonalne reakcije, endorfin proizvodite će vam pomoći uravnotežiti nivo kortizola, a fizička aktivnost će to sve višak adrenalina u dobre svrhe.

Pokušajte boks. Probijanje nešto pomaže - mi obećavamo.

5. Klonite socijalne

Ovaj je lakše reći nego učiniti, ali vjerujem nama kada kažemo da nije dobro ikad došao iz potezanjem putem društvenih medija nakon raspada.

U stvari, Sir Nigel Shadbolt, profesor Umjetna inteligencija na University of Southampton je predložio da društveni mediji mogu pomoći omesti proces tugovanja.

Šta više, Viktor Mayer-Schönberger, profesor upravljanju internetom na Univerzitetu u Oxfordu, ukazuje na to da bude u mogućnosti vidjeti svoju bivšu profilu može smetati naše sposobnosti da oprosti.

Mi ne kažemo izbrisati svoj profil, ali barem sakrij njihov od svog news feed ili ako ste dovoljno hrabri - ih potpuno izbrisati i napraviti svjestan napor da se ne 'look' za njih na Twitteru ili Instagram. No dobro može izaći iz toga. NONE.

Povezane vijesti


Post Ljubav

Kompletan vodič za kink

Post Ljubav

Kako je biciklizam pomogao da nađem hrabrosti da izađem

Post Ljubav

Telo poželelo

Post Ljubav

Najbolje seksualne pozicije ikada: skokova žaba

Post Ljubav

Ako želite dublju vezu, pitajte svog partnera o ovih 10 pitanja

Post Ljubav

Ovo su top 2 razloga zbog kojih milenijali varaju svoje partnere

Post Ljubav

Da li je ovo (tinder) plus strana putovanja solo?

Post Ljubav

Ovo je iznenađujuća stvar koja uključuje 20 posto momaka

Post Ljubav

Najbolje seksualne pozicije ikada: širi orao

Post Ljubav

Seks: lekar odobrio tehnike za duže zadovoljavajući orgazam

Post Ljubav

Nisam imao seks 7 godina - ovo je bilo kao kad sam konačno to uradio ponovo

Post Ljubav

Tečajna bj pričalica o ovom paru će učiniti da nikada više ne želite da ga date