Kako vaš odnos može dovesti do rizika | BA.GlobalScienceCollaboration.org

Kako vaš odnos može dovesti do rizika

Kako vaš odnos može dovesti do rizika

Kako sretni ste u vezi? To bi moglo biti pitanje života i smrti.

Prema nedavnom istraživanju objavljenom u Psychosomatic Medicinejournal, biti u loš odnos može učiniti neke ozbiljne štete za vaše zdravlje (Urednik pretpostavka Značajke Amy je bila u pravu, na kraju krajeva).

Koja je priča?

Istraživači sa Univerziteta u Pitsburgu proveli su studiju od 281 zdravih odraslih osoba i pronašao vezu između nezadovoljni odnosima i oštećene arterije (koji povećavaju rizik od kardiovaskularnih bolesti).

U studiji, učesnici koji su bili u vezi (braku ili živi sa partnerom u bračnom poput odnosa) su praćeni tokom četiri dana. Istraživači posmatrano interakcije između parova i učesnika je ocijenilo njihove interakcije kao pozitivan ili negativan.

load...

Istraživači su mjerili debljinu subjekata karotidnih arterija - velikih krvnih sudova vrata koje isporučuju glave i vrata sa kiseonika u krvi. Zadebljanje ovih arterija ih uzrokuje da se smanji, što može dovesti do nakupljanja masnih plakova u arterijama i povećati rizik od srčanog udara. Nije dobro.

Ali evo stvarno šokantno malo. Studija je otkrila da su učesnici koji su prijavili negativne interakcije sa svojim partnerom alsohad deblji karotidnih arterija. Koristeći svoje super pametna vještine matematike, istraživači su izračunali da ovi predmeti su imali 8,5% veći rizik za razvoj kardiovaskularnih bolesti, u usporedbi s onima koji su prijavili pozitivne interakcije sa svojim partnerom. Ovo je istina čak i nakon uzimanja drugih faktora koji bi mogli utjecati na rizik od kardiovaskularnih oboljenja u obzir. Scary!

load...

Važno je napomenuti da su istraživači istakao da je dokazano samo korelacija između dva, što znači da je biti u samoj loš odnos ne može automatski povećava rizik za srčani udar. Ali, ako je nesretan brak može slomiti srce, onda sigurno happymarriage može povećati vaše zdravlje srca? Sada To je vrsta studija želimo da vidimo!

Povezane vijesti


Post Ljubav

Kako dobiti bilo kog čoveka koga želite

Post Ljubav

Najbolji događaji za zabavu za rezervaciju ovog proleća

Post Ljubav

Razlog zbog kojih ne dostižete orgazam

Post Ljubav

6 najvećih grešaka u parovima

Post Ljubav

9 neprijatnih seksualnih trenutaka koji se događaju svima nama

Post Ljubav

8 razloga zbog kojih ste izgubili svoj libido, prema seksualnom terapeutu

Post Ljubav

Vrhunski quickie

Post Ljubav

Vodič za sexting

Post Ljubav

Pitanje: moj partner ne traje dugo u krevetu. Ja sam zabrinuta - šta možemo da uradimo?

Post Ljubav

10 načina za vašu igru za poljupce

Post Ljubav

Možeš li umreti od slomljenog srca?

Post Ljubav

8 stvari pomorandže je novo crno vas uči o vašem seksualnom životu