Luda vježba može imati na vaš seksualni život | BA.GlobalScienceCollaboration.org

Luda vježba može imati na vaš seksualni život

Luda vježba može imati na vaš seksualni život

Podignite ruku ako joga čini pali.

Ako ste udario u teretani kao šampion, postoji šansa da si primetio više definicija mišića, a Pep u korak, a više prljavog veša nego ikada ranije. Ali šta je sa drugim, neočekivane nuspojave udaraju u teretani? Da, govorimo o seksualnu želju.

Istraživanja sa Univerziteta u Teksasu pokazuje da vježba povećava seksualni nagon kod žena prije menopauze toliko da će čak i pomoći ženama čiji je seksualni diskovi su smanjena je za antidepresive.

Kratki rafal exercisetesters visokog intenziteta izdržala rezultirala je skok u početni bori se ili Flight mode-dobiti krv teče u genitalnom području, i suprostavljanje neželjenih efekata njihova simpatičkog nervnog sistema aktivnostima vašeg tela antidepresivi 'libido-ubija.

load...

Efekti vježba može imati na svoju težinu, sastav tijela, i osjećaj povjerenja može imati puno veze sa tim, previše. Justin Lehmiller, Ph.D., direktor programa socijalne psihologije na Ball State University i autor bloga Seks i psihologiju, navodi jedna studija od Duke University povezuju gojaznost sa seksualnim poteškoćama i spušta seksualni nagon.

A čak i ako ne uzimaju antidepresive ili se bore sa svojim težine, vježbanje i dalje može povećati svoj seksualni nagon.

Studija iz University of Texas 2010 mjeriti fizičke reakcije žena na erotski filmovi nakon trčanje na pokretnoj traci. Žene koje je pogodio pokretnoj traci pokazali veću genitalni odgovor od kontrolne grupe koja nije pokrenuti.

load...

"Nalazi ovako ukazuju na to da vježba ima direktan uticaj na to kako uzbuđenje žene postaju kao odgovor na seksualne stimulanse," dodaje Lemiller.

Efekti "visoke trkača" toliko vježbačima da rave about mogao dati spavaća soba koristi, takođe, dodaje Jennifer R. Berman, MD, a vježbanje urolog i stručnjak za seksualno zdravlje žena. 

"[Vježba] može biti odgovoran povećava dotok krvi u mozak i genitalije", kaže ona. Porast endorfina iz treninga pomaže stvoriti osjećaj euforije za cijelo tijelo, dodaje ona. "Sve što poboljšava zdravlje u bilo kojem način ima antioksidativno i protuupalno elemenata, i to radi na sve strane. "

Tako razmotriti znoj Sesh vaš novi omiljeni oblik predigre.

Jedna žena je imala jutra seks svaki dan za 7 dana. Evo što se dogodilo

Ovaj članak izvorno pojavio na womenshealthmag.com

Povezane vijesti


Post Ljubav

Odgovaraju na najnepovoljnija pitanja o seksu

Post Ljubav

6 saveta koje treba pročitati pre nego što napravite svoju prvu seks traku

Post Ljubav

Zašto je seks važno za letnje telo?

Post Ljubav

Decodiraju njegov jezik tela

Post Ljubav

Najbolji seksualni položaji ikada: uporan građanin

Post Ljubav

5 savršenih saveta koji će vam pomoći da flertujete kao profesionalac

Post Ljubav

Šta to znači ako se borite o seksu?

Post Ljubav

21 dan izazov: dating 3 nedelje

Post Ljubav

Dakle, možda ne izlazite sa momkom koji to radi

Post Ljubav

20 polnih pozicija za v-dan i šire

Post Ljubav

9 neprijatnih seksualnih trenutaka koji se događaju svima nama

Post Ljubav

Ključ za veliki seks, prema zoe saldani