Može li biti u vezi promijeniti svoju ličnost? | BA.GlobalScienceCollaboration.org

Može li biti u vezi promijeniti svoju ličnost?

Može li biti u vezi promijeniti svoju ličnost?

Iznenađujuća korist spojnica se

Dijeljenje pranje i beskrajne Netflix maratonima nisu samo privilegija kao par. Prema novoj studiji objavljenoj u časopisu Journal of Personality, budući da je u ljubavnoj vezi ima pozitivan uticaj na vaš lični razvoj - barem među ljudima koji postigne visok za neuroticizam.

Istraživači sa Sveučilišta u Jeni i Kassel u Njemačkoj slijedi 245 parova u dobi od 18 do 30 godina za devet mjeseci. Koristeći upitnika, naučnici procenjuju stupnjeva učesnika neuroticizma i koliko su zadovoljni u svojim vezama. Studija je također zatražio od učesnika da procijeniti teoretska svakodnevnom scenarija.

load...

Otkrili su da je tendencija učesnika interpretirati dvosmislene situacije negativno - znak neuroticizma - postepeno smanjivala i odnose napredovala.

'Neurotic ljudi su prilično zabrinuti, nesigurno, i lako iznerviran. Oni imaju tendenciju prema depresije, često pokazuju nisko samopoštovanje i imaju tendenciju da budu uglavnom nezadovoljni svojim životima ", rekao je istraživač koji učestvuju Dr. Christine Finn, u saopštenju. 'Međutim, mi smo bili u stanju pokazati da oni postaju stabilniji u ljubavnoj vezi, a da je njihova ličnost stabilizira.'

Bez kluba? Studija može biti dobra vijest za jednoplodnim previše, a posebno oni koji pate od anksioznosti ili depresije. Prema dr Finn, "teško je reformirati čitav ličnost, ali naše istraživanje potvrđuje: Negativno razmišljanje može biti neuk '

load...

Sada, ako samo ostavljajući bradu ukrasi svuda po podu kupaonice može biti neuk, previše.


Ikada bio zaljubljen na PT? Prospe!Trebamo vas reći sve (anonimno, Natch)

Ikada bio zaljubljen na lični trener? Ikad bilo je potrebno dalje? Želimo da znamo! 

Da li su privukla njegovu teretanu-izbrusio tijela ili njegova sposobnost da Vas šarmirati dok računajući svoj ponavljanja, ispunite naš super-brzim anketi (anonimno, naravno).

Mogao bi da nam čak i napišite priča o ljubavi prema težine stalak u komentarima okvir ispod. Smiješno, romantično ili cringeworthy - igre! To je ponedjeljak, svima nam je potreban razveselimo.


Kako reći da li je to ljubav ili požuda na prvi pogledNauka ima odgovor!

Prema novoj studiji sa Sveučilišta u Chicagu, ključ da li je osoba u požuda ili ljubav je sve u očima (pretpostavljam Dusty Springfield ipak bio u pravu).

U studypublished u časopisu Psychological Science, dvadeset učesnici su zamoljeni da pogledaju seriju fotografija parova i pojedinaca. Za svaku fotografiju, oni su zamoljeni da naprave split-drugu odluku o tome da li parovi su osjećaj "seksualne želje" ili "romantičnoj ljubavi." I prije nego što pitate, no - ništa od slike sadrži nikakve golotinje (to bi bilo previše lako!).

Analizom podataka praćenja pokreta oka, istraživači su otkrili da su učesnici fiksiran više na lice kada su mislili sliku naznačeno romantične ljubavi, ali da je njihov pogled prešao na ostatak tijela kada je slika evociranih seksualnu želju. Efekat je pronađen i za muške i ženske učesnika.

Dakle, sljedeći put kada želite da znam da li je tip u baru je u potrazi za jednu noć ili nešto ozbiljnije, obratite pažnju na njegovo kretanje oko! No budite brzi - istraživači kažu da je to automatski presuda može dogoditi tako brzo kao pola sekunde.

Ali ozbiljno - kako se ovo istraživanje korist ljudi? Ko-autor studije, rekao je John Cacioppo, "An paradigma oka praćenje eventualno ponuditi novi put za dijagnostiku u svakodnevnoj praksi kliničara" ili za rutinsku kliničku ispite u psihijatriji i ili par terapije. "

Mi kažemo, kako možemo dobiti vlastite uređaj praćenja pokreta oka?

Original text  Video: Uvođenje svakog muškarca te upoznao na Tinder... U tri minute

  

  Dating navijači aplikacija, oni mogu zvoni zvono

  Svi znaju Tinder je malo minsko polje - jednim udarcem vas (u svakom slučaju na ekranu) vodi do čovjeka iz snova prije nego što u narednih pet predstaviti neke ozbiljne ne-nos... Da je tvoj prijatelj onda otima vaš telefon čvrsto reći 'da 'da.

  Ali to je sve dio zabave, zar ne? Zbog čega je novi video zaokruživanje svi muškarci smo se upoznali na aplikaciju je tako sjajan.

  U 2min45secs vid je napisao i režirao komediografa i izvođač NY-based Michelle Markowitz, koji se također pojavljuje u njemu, sumira različite zabavljanje stereotipa smo se upoznali putem aplikacije.

  Govorimo o bezbroj momka koji rade u financijama, kao i one sa bojati se (iako pun-mudar vrsta pametno - Žao mi je, mi smo u režim rada ovdje) chat-up linije. Da ne spominjemo Mr Perfect koji živi na drugoj strani zemlje, i kreten stalno na svom telefonu tokom dana. Tinder-ing drugim ljudima.

  Javite nam da li išta zvuči poznato! I provjerite Tinder bitka između WH je Anita i Amy- prevući ili ne povucite? To je pitanje.


  load...

Povezane vijesti


Post Ljubav

Na dva načina možete dobiti KSV bez seksa

Post Ljubav

Kako je biciklizam pomogao da nađem hrabrosti da izađem

Post Ljubav

6 savjeta kako bi začinili svoj ljubavni život

Post Ljubav

23 mjenjaju činjenice i savjete o orgazmu

Post Ljubav

Najbolji seks igračke

Post Ljubav

Zašto jedna babica stvarno želi parove da prestanu da imaju seks na Božiću

Post Ljubav

Zbog toga se toliko parova raspada i ponovo se vraćaju zajedno

Post Ljubav

Kako vaš odnos može dovesti do rizika

Post Ljubav

21 dan izazov: dating 3 nedelje

Post Ljubav

Nisam imao seks 7 godina - ovo je bilo kao kad sam konačno to uradio ponovo

Post Ljubav

Radost neugodnog seksa: vaš vodič za seks u javnosti

Post Ljubav

Bolji seksualni trening