Nisam imao seks 7 godina - ovo je bilo kao kad sam konačno to uradio ponovo | BA.GlobalScienceCollaboration.org

Nisam imao seks 7 godina - ovo je bilo kao kad sam konačno to uradio ponovo

Nisam imao seks 7 godina - ovo je bilo kao kad sam konačno to uradio ponovo

Kako je to roniti natrag u?

Nakon troje dece, Rebecca * brak okrenuo bez seksa, i na kraju završio razvodom. To je bilo sedam godina prije nego što je ponovo imala seks. Evo, ona objašnjava kako je to roniti nazad.

Kada sam bio na faksu, ja sam uvijek prva od mojih prijatelja da probaju nove stvari, a koja je uključivala seks. Ja sam bio taj koji je izgubio nevinost najranije, a kad prijatelji potrebni odnos savjet oni uvijek došao do mene. Pretpostavljam da, na neki način, bio sam više znatiželjan nego dosta mojih prijatelja, i mnogo više samopouzdanja u mom izgledu. Biti petite, plavuša, i koji imaju vesela ličnost mislio sam nikad nedostajalo pažnju suprotnog spola (i u nekoliko slučajeva, članovi istog spola). 

Kad su se Jon * i ja se udala pravo iz koledža, bili smo vrlo seksualno aktivni. Mi bismo probuditi rano i imaju seksualne odnose prije posla, i nije bilo neuobičajeno za mene da ga iznenadim u uredu za popodnevni brzaka iza zaključanih vrata. Nakon što smo imali naše prvo dijete, stvari se dramatično promijenilo. Stavio sam na puno težine i izgubila interes za seks. Bio sam iscrpljen i zaslijepljeni Baby Love. Biti intiman sa Jon je zadnja stvar na pameti. Još dve bebe i skoro 10 godina kasnije, bili smo voljene porodice, ali seks je otišao iz uzbudljivu aktivnost na nešto što možda dogodilo jednom mjesečno. I, bar za mene, to nije bilo baš sve što ugodno kad se to dogodi.

load...

U stvari, u posljednjih nekoliko godina mog braka, zaustavili smo imati potpuno seks. Mi smo bili saigrači i coparents, a mi smo smatrali više kao prijatelja nego ljubavnici. Zajednički smo krevet, ali to je bila samo mjesto za spavanje, a ne mjesto za ljubav.

Naš brak je završen bez mnogo borbe ili fanfara. I dalje smo bili prijatelji i ipak htio najbolje za našu djecu, samo više ne par bili. U početku sam bio malo tužan, misleći da će Jon biti tamo dating drugim ženama, ali veći dio mene je laknulo. Očekivanje da seks više nije bio tamo. Bio sam spavao bolje i osjetio na miru jer sama po prvi put u, pa zauvijek.

Odmah moje prijateljice me je ohrabrio da pokušam online dating. Jesam, ali to je bio totalni promašaj. Momci su bili ni nalik njihove profile, a ja jednostavno nije bilo kao seksualno biće. Nakon jednog posebno užasan dan, briše sam profile i odlučio samo da živim svoj život.

load...

Počeo sam kuvanje više, hodanje više, a sve više uključeni u aktivnosti sam uživao pred djecom, kao što je pisanje. Čak sam upisala u kreativno pisanje klase, nešto sam mislio mnogo o tokom godina, ali nikada nije imao hrabrosti da uradi. Na prvi dan klase, seo sam na sto pun žena (klase je sastavljen isključivo od žena) i osjetio malo razočaran da ne bi bilo muških energije u prostoriji. Onda je učitelj ušao. Keith je bio zgodan, izdržljiv, i u kasnim 20-im. Ali je govorio kao stara duša. Govorio je o radovima Henry Miller i Anais Nin, a ja sam se našao uzimajući uključen samo sluša njegov govor.

Jedno popodne uz kafu, razgovarali smo o kratkoj priči koju sam napisao kad Keith ruku preko stola, stavio ruku na vratu i polako se nagnula i poljubila me, tamo u sredini kafiću. Bilo je to kao volti struje šalju kroz moje tijelo. Šapnuo mi se da nam je potrebno da se vrati u svoj stan, koji je bio zgodno odmah iza ugla. Isprva sam rekao ne, ne zato što nisam htio, nego zato što nisam obrijao noge tog jutra. Bilo je tjedna, možda i mjeseci od moje poslednje pedikir, i moje stidne dlake definitivno izgledao kao divlja, neukroćena šuma. Nisam znao da li bi biti u mogućnosti pronaći moju vaginu. Nisam znao da sam čak i više imao jedan! 

Kad me je pitala zašto, priznao sam. "Nisam to učinio u dugo vremena", rekao sam. Dao mi je pogled i shvatio sam da je vjerojatno razmišljao sedmica ili mjeseci. Ne. To je bilo sedam godina. Bilo je ludo, ali istinito. Devojka nekada se-za-ništa nije bilo dobijam bilo u dugo, dugo vremena. Nimalo, jer je napravljen bebu broj tri.

"To je u redu", rekao je Keith mi je dok smo hodali zajedno. "Možemo uzeti usporiti."

I iako je moje tijelo je uzbuđen, mentalno sam ludim. Da li je to kao vožnja bicikla? Da li bih se šta da radim? Da li bi on čak i stane u meni? Razmišljao sam o moj najbolji prijatelj mi govori više od pića, "Moraš ga koristiti ili izgubiti ga, dušo." Šta ako sam imao, zapravo, izgubio "to"?

Kada smo stigli do Keith stan, otišao sam u kupatilo i učinio malo mentalne pripreme. Kako god, on je privukao na vas! Rekao sam sebi. A ja sam bio dovoljno star da zna da velike mogućnosti, kao što je vruće mladi profesor pisanje čeka u susjednoj sobi na zadovoljstvo mi je u svakom zamisliv način, ne dolaze oko svaki dan.

U retrospektivi Drago mi je da nisam imao puno vremena da se pripreme za to prvi put-u-dugogodišnji seks. Ja bih to potpuno overthought. Međutim, u ovom trenutku, samo sam otišao s kako sam se osećao. Kada sam otvorio vrata kupaonice, Keith je stajao sa svojim majicu, a ja sam mogao vidjeti ispupčenje na prednjem pantalona da sam osjetio ispod stola u kafiću. Bilo je to kao da sam iznenada prebačen u fakultetskih dana, kada je seks bio uzbudljiv i novo. I u tom trenutku je bio nov. Nismo zapravo idem polako; sve čega se sećam je ludilo od nas dobiti jedno drugom odjeću, i Keith mi naginje na stranu kauču. Pred kraj mog braka je seks bio neugodno, bolno čak, ali ne sada. Odjednom sam shvatio da je razlika ovdje je da sam bio vrlo uključen.

Iako je naš odnos je bio samo flert, što je sa Keith me naučio da sam zapravo ugodno sa ko sam i da sam jako dobar u seksu. Nisam siguran zašto sam sumnjao da tako dugo. Ovih dana imam prilično aktivan seksualni život samohrana majka troje djece. Moje lubrikant i moji vibrator postali su neizostavni! Ono što sada znam je da je najbolja stvar u vezi suše je da kada konačno završi, možeš da se setim koliko je neverovatno seks može biti.

* Ime je promijenjena

Želite više Savjeti za upoznavanje? Here's10 načina da se vratimo na izlazila nakon suše.

Ovaj članak izvorno pojavio na womenshealthmag.com

load...

Povezane vijesti


Post Ljubav

Radost neugodnog seksa: vaš vodič za seks u javnosti

Post Ljubav

Hajde da to uradimo: vašu listu za seks

Post Ljubav

Vodič za sexting

Post Ljubav

Dakle, možda ne izlazite sa momkom koji to radi

Post Ljubav

Razlog zbog kojih ne dostižete orgazam

Post Ljubav

Prvi saveti za sastanke sa nedeljivim igračima

Post Ljubav

Kako vaš odnos može dovesti do rizika

Post Ljubav

Telo poželelo

Post Ljubav

Najbolje seksualne pozicije ikada: lice-off

Post Ljubav

Profesionalni vodič za seksualne igračke za kupovinu vibratora

Post Ljubav

Evo šta 9 srećnih parova uvek radi pre kreveta

Post Ljubav

Da li su parovi koji piju zajedno srećniji od parova koji ne?