Ovo su top 2 razloga zbog kojih milenijali varaju svoje partnere | BA.GlobalScienceCollaboration.org

Ovo su top 2 razloga zbog kojih milenijali varaju svoje partnere

Ovo su top 2 razloga zbog kojih milenijali varaju svoje partnere

Da li ovi izgovori zvuči poznato?

No dva slučaja varanja su potpuno isti, ali prema istraživačima, razlozi nevjere mogu se svrstati u nekoliko kante.

Prema novoj studyof Milenijumovci, postoje dva glavna pokretača koji vas češće varaju.

Da bi došli do tih nalaza, istraživači su analizirali odgovore iz ankete i pismene odgovore od 104 "u nastajanju odrasle" koji su prijavili varanje u posljednjih šest mjeseci. Rezultati, objavljeni u časopisu Journal of Sex Research, tvrde da varanje često se odnose na pitanja nezavisnosti i međuzavisnosti.

load...

Šta te uslove meanexactly? Je "međuzavisnost nevjera" kategorija uključuje varalice koji su veće šanse da bude nevjeran jer su smatrali njihov odnos nije dobija dovoljno pažnje (mislim loše komunikacije, nedostatak iskre, ili ne osjeća voljen).

"Pažnja je oblik ljubavi, to je ponašanje koje održava ljubav na dnevnoj bazi-esencijalni nutrijent", kaže Brandy Engler, Ph.D., psihoterapeut iz Los An.

"Milenijalci imaju jake vjerovanja o zaslužuje pažnju i ljubav i manje stidljivi traži pažnju da su prethodne generacije, u mom posmatranje", kaže ona. "Dobijanje malo ili fragmentiran pažnja neće letjeti sa hiljadugodišnje žene. One su češće ostaviti ili da varaju nego prethodne generacije."

load...

Na suprotnom kraju spektra, "nezavisnost nevjera" uključuje varalice koji su prijavili lutanja jer su htjeli više autonomije i nezavisnosti od njihovog odnosa.

Prema Engler, iz tog razloga nije nužno jedinstveno Milenijumovcima. "Psihološke teorije razvoja tehnički postavite dilemu nezavisnost u tinejdžerskim godinama-ne dvadesetih i tridesetih godina", kaže ona. "Ali ja bih rekao iz zapažanje da je ova dilema o tome kako biti autonoman i biti u ozbiljnoj vezi prostire kroz dvadesetih."

Prema istraživačima, jedna od teorija o tome zašto Milenijumovci varati mora da se sa primarnim prilozima-obveznice formiramo sa ljudima koji su nam najbliži rano u životu. Oni koji su pali u nevjere kategoriji međuzavisnost su veće šanse da bude "avoidantly prilogu", navodi se u studiji, što znači da su imali problema da u neposrednoj blizini partnerima. U međuvremenu, oni u nezavisnom nevjere grupa češće su se "zabrinuto prilogu" -aka strah od gubitka partnera ih je češće da gura jedan daleko.

Iako je većina Milenijumovcima naveo ovih nezavisnost pitanja međuzavisnosti kao razloge zbog kojih zalutao, 40% ispitanika poskočio je do starim dobrim razloga kao što su opijanje, koji su privučeni nekom drugom, i uzbudljiv privlačnost aferu.

Donja granica? Varanje se događa za sve vrste razloga. Ali ako uhvatiš sebe sa dugotrajnom mislima nevjere, to može biti pametan vremena da dobro pogled na ono što želite od partnerstva, i kako se nositi drugih odnosa u vašem životu.

Ovaj članak izvorno pojavio na žensko zdravlje SAD-a.

Hvala nas kasnije. 6 koraka na korištenje Parovi igračke za raspamećujuće Mutual Pleasureand How Long Većina Parovi datum prije vjenčanja.

Gledajte i dobiti svoj znoj na Simone De La Rue:

Povezane vijesti


Post Ljubav

Ovo je znak 1 koji ste u ozbiljnom odnosu

Post Ljubav

Da li su parovi koji piju zajedno srećniji od parova koji ne?

Post Ljubav

4 sokove recepte da probudite svoj libido

Post Ljubav

Treba li mažnja? Postoji aplikacija za to

Post Ljubav

Koliko seksa zapravo trebate imati?

Post Ljubav

8 erogenih zona koje treba pogoditi (+ kako) za bolje orgazme

Post Ljubav

Kompletan vodič za kink

Post Ljubav

Probala sam snagu da obučavam svoju vaginu svaki dan nedelju dana - evo šta se dogodilo

Post Ljubav

Hajde da to uradimo: vašu listu za seks

Post Ljubav

11 suptilnih trikova srećnih parova koriste da se još bliže

Post Ljubav

Sretan bonk praznik: da li su ovo najsaksiji hotelski apartmani na svetu?

Post Ljubav

Pogodite šta je najskuplji grad za davanje?