Razlog zbog kojih ne dostižete orgazam | BA.GlobalScienceCollaboration.org

Razlog zbog kojih ne dostižete orgazam

Razlog zbog kojih ne dostižete orgazam

Kada folira izgleda kao jedina opcija

Ako se bore do orgazma, ili možda nikad do sada, osuđeni ste da se osjećaju više nego malo frustriran. Razgovarali smo sa seksperta Samantha Evans iz Jo Divineto razgovor o tome šta bi se vas sputava.

Neki razlozi su medicinski a neki su još pschyological, ali sa samo 4% žena izjašnjavaju 'potpuno zadovoljan "sa snagom svojih orgazama, ovaj savjet je vrijedan čitanja.

1 uticaj bebu

Ako ste imali djece putem carskim rezom, možete imati iskusni anorgazmije (medicinski termin za redovne poteškoća postizanje orgazma). To može biti sve do hormona koji je trebao biti objavljen tijekom vaginalnog porođaja utiče na vašu seksualnu funkciju. Možda će biti potrebno liječenje hormon ili možete sortirati sebe prirodnim putem tokom vremena, ali to je najbolje da razgovara sa svojim lekarom.

load...

2 ste koristili svoju Vibrator Too Much

Žao mi je dame, ako ste leti solo neko vrijeme, vi i vaš dole može se očekivao malo previše od čovjeka. Over-stimulacija koristeći snažan vibrator može uzrokovati de-senzibilizaciju, pa možda uzeti pauzu od Electricals za neko vrijeme.

PROČITAJTE: 25 Činjenice biste poboljšali seksualni život

3 Ginekološki Tretmani

Ako ste prošli radioterapiju, histerektomiju ili bilo koji drugi lokaliziran operacije, možda ćete imati ožiljak ili desenzitivacije vulve i vagine.

4 Medicinski uvjeti

Medicinska stanja kao što su MS mogu uticati na snabdevanje živca, uzrokujući desenzibilizacije, što je teško postići orgazam. Nije sve izgubljeno; često koristeći snažan tijelo masažer na klitoris može pomoći.

load...

Drugim uvjetima kao što su depresija također može utjecati na ravnotežu hormona u tijelu i, zauzvrat, vašu sposobnost da vrhunac.

PROČITAJTE: Kako ne Fake The Big O

5 nema dovoljno akciju u pravom Spot

Ponekad, vi i vaš partner možda neće biti udaranje pravo mjesto. Mnogi vjeruju da mogu orgazam samo kroz prodoran seks, dok je 70% žena zapravo orgazam putem stimulacija klitorisa.

Važno je komunicirati ono što želite - ne samo Udobno se smjestite i mislim Engleske. Uspravi i reci mu da ide lijevo, ili samo potpuno promijeniti položaj!

6 Ti si psihički Yourself Out

Ako ste spustio na svoju pitanjima tijelo ili seksualne nesigurnosti, verovatno ćete biti u mogućnosti da pusti svoje brige idu i potpuno žive u trenutku. Stop over-razmišljanja stvari i uživajte! 

PROČITAJTE: 8 Razlozi Masturbacija je dobra za vaše zdravlje

7 To je pogrešan partner

Prethodna seksualne traume ili zlostavljanja mogu utjecati na to kako ćete uživati ​​u seksu, ako uopće. Ljubavnim problemima, kao što su stres ili nedostatak povjerenja može utjecati na vašu sposobnost da orgazam, posebno ako se osjećate kao seks sa svojim druga polovina je postao posao.

8 Vi prebrzo

Najintenzivnije orgazme su one koje se staved koliko god je to moguće, tako usporiti. Fokusirajte se na disanje i mišiće u vašem jezgru. Čine se kao da ste na jogu, i da rade to dno karlice.

Povezane vijesti


Post Ljubav

10 najvažnijih za povratak na scenu (i seks) nakon suše

Post Ljubav

9 najboljih seksualnih savjeta za žene

Post Ljubav

Da li je ovo (tinder) plus strana putovanja solo?

Post Ljubav

Kako vaš pametni telefon utiče na vaš seksualni život

Post Ljubav

Najbolji seks igračke

Post Ljubav

6 tajni hemijske privlačnosti

Post Ljubav

Vodič za ljetni seks

Post Ljubav

Kako vaš odnos može dovesti do rizika

Post Ljubav

8 razloga zbog kojih ste izgubili svoj libido, prema seksualnom terapeutu

Post Ljubav

Zbog toga ne možete prestati da pređete na facebook-u

Post Ljubav

Da li je vaš partner emotivno zlostavljajući?

Post Ljubav

Ove 5 seksualne pozicije mogle bi proterati stres - za dobro