Šta to znači ako se borite o seksu? | BA.GlobalScienceCollaboration.org

Šta to znači ako se borite o seksu?

Šta to znači ako se borite o seksu?

.ili novac, ili poslove, ili porodice.

To je stresan radni dan i vi i vaš tako da se svađali prljave sudove u sudoperu za milioniti put. To je sranje, zar ne? Svaki par ima da jedno pitanje uvek se potuku oko.

I dok se ponavlja borbe su česti, oni možda neće zapravo biti zdrav: "Ne bi trebalo da imaju istu borbu iznova i iznova", kaže Kimberly Moffitt, Ph.D., ekspert za veze sa sjedištem u Torontu a.

A verbalne bitke koja neće završiti znači da si zapravo ne radi kroz problem kada raspravljamo, kaže ona. Tako da je srž problema, koji otkriva mnogo o vašem odnosu u cjelini, nije riješen.

Pitali smo Moffitt o najčešćim ponavlja borbe između parova i šta bi mogli značiti za veliku sliku odnosa.

load...

Možete Fight zbog novca

Ako se nađete bore oko novca sve prokleti put, možda zapravo imaju drugačiji pogled tačke na ono što želite od života: "U mom iskustvu, ljudi misle da se bore oko novca, jer postoji nedostatak, ali većinu vremena radi se o razlici par u vrijednosti i ono što je važno u vašem životu ", kaže Moffitt.

REŠENJE: Morate obratiti šta su vam prioriteti u razgovoru sa svojim partnerabout svoj kratkoročnih i dugoročnih životnih ciljeva, kaže Jane Greer, dr, autor What About Me "Vi ćete meso šta ti? žele u svoju budućnost ", kaže ona. Odatle možete razgovarati o tome kako možete kompromis na svoj cilj dobivanja Evropi i vaš cilj kupnje kuće, na primjer. Ako niste u mogućnosti da kompromis na vrijednosti, a zatim upoznati s odnos terapeut koji može da pomogne u posredovanju, kaže Greer.

load...

Možete Fight O kućne poslove

Ovo je jedan od najčešćih par svađa, jer mnogi muškarci i žene bore podijeliti kućanske poslove podjednako. Ako se osjećate kao da ste stalno pitate vaš partner za pražnjenje za pranje posuđa jednom, ti si definitivno nije sam. Ali, kao što svakodnevnih kao ova pitanja izgledaju, oni mogu uzeti najveći danak vezi, kaže Moffitt. To je znak da ste vi ili vaš partner treba da rade na komunikaciji i vještine slušanja, kaže ona. "Dobar partner će slušati i odgovoriti na zahtjev svoje SO-a, bez obzira koliko mali ili glupo čini se da ih", kaže ona. "Ako su dovoljno stalo, oni će na kraju slomiti svoje navike i promjene."

REŠENJE: Moffitt sugerira ova tri-korak kada se bave pitanjima domaćinstva: Prvo, objasni problem ili pitanje. Onda, podijelite zašto se osjećate kao ti o problemu. Konačno, pitajte partnera raditi s vama da dođu do rješenja. Biti jasno o tome zašto vam smeta toliko će učiniti situaciju lakše vašeg partnera da shvate. Možete koristiti ovaj pristup da rade na rješenja za druge probleme uzrokovane loše slušanje, previše.

Možete Fight O Family

Kada se borite o porodičnim sve vrijeme, u samoj srži obično je da je jedan od vas se ne osjeća vrednuje ili važne u vašem odnosu, kaže Greer. Na primjer, ako misli da vas dvoje stalno družiš sa svojom obitelji, dok je samo da mu vidim dva puta godišnje, ili je on uvijek žali kada je tvoja mama dolazi u posetu, uzrok je da vi ili vaš partner ne osećam se kao prioritet broj jedan na drugi, kaže ona.

REŠENJE: Najbolja stvar za učiniti je da se dogovore da niko neće da donosi odluke o rade porodice stvari bez konsultacija s druge strane, kaže Greer. Dok se to može zgaziti svaki budući zet argumentima, također je potrebno da se obrati veći problem, kaže ona. "Može se reći," Ja cijenim da li su dosta vremena provodili sa svojom obitelji i želim da čuvajte to radi. Ali želim da se osjećaju da sam jednako važno kao svoju porodicu ", kaže ona. Zatim, pitajte vašeg partnera, ako možete planirati malo vremena nasamo da izbalansira stvari. U redu je da želite da se stavi prvo kaže Greer.

Možete Fight o seksu

Bilo da se borite za više seksa, manje seksa, ili različite vrste seksa, tvrdeći o tome šta se spušta u spavaćoj sobi može utjecati na emocionalnu i fizičku vezu sa svojim partnerom, kaže Moffit. Često, ova vrsta argumenta proizlazi iz nedostatka komunikacije u cjelini. Trebao bi biti govori o tome šta želite u krevetu i vaše seksualne očekivanja, kao i koliko često želite da se to uradi.

REŠENJE: Odvojite vremena za razgovor o vašem Sexpectations dok ste potpuno obučena. Predigre ili seksualnog odnosa nije vrijeme da bi se pitanja-vaš partner može završiti osjećaj stidi ili defanzivne. Razgovarati o tome kako se osećate i vaše seksualne potrebe. Odatle, olovka u mjesečnim ili dvomjesečni "stanje odnosa" sastancima razgovarati o svim aspektima partnerstva, uključujući i seks. To će poboljšati vaše komunikacijske vještine u svemu, kaže ona.

Ovaj članak izvorno pojavio na žensko zdravlje SAD-a.

Liked this? Check Out: Tajna srećnoj vezi

load...

Povezane vijesti


Post Ljubav

Ono što vaš čovek mora uopšte da izbegne pre-sex i druge vesti

Post Ljubav

Šta znači starosna razlika za vašu vezu?

Post Ljubav

5 savjeta za recesiju dokazuje vaš ljubavni život

Post Ljubav

Najbolji seksualni položaji ikada: uporan građanin

Post Ljubav

9 načina seksa je dobro za vaše zdravlje

Post Ljubav

Evo šta 9 srećnih parova uvek radi pre kreveta

Post Ljubav

To je ono što je stvarno kao da date na antidepresivima

Post Ljubav

Ovaj 5-dnevni plan će vašu masturbaciju igrati do sledećeg nivoa

Post Ljubav

Seks: lekar odobrio tehnike za duže zadovoljavajući orgazam

Post Ljubav

Najbolji seksualni položaji ikada: pomoćnik cowgirl-a

Post Ljubav

8 razloga zbog kojih ste izgubili svoj libido, prema seksualnom terapeutu

Post Ljubav

Iznenađujuća kontrolna kontrola kretanja na vašem seksualnom putu