Više nije u raspoloženju za seks? Ovo je možda razlog | BA.GlobalScienceCollaboration.org

Više nije u raspoloženju za seks? Ovo je možda razlog

Više nije u raspoloženju za seks? Ovo je možda razlog

Iznenađujuće stvar koja bi se mogla utiče na vaš seksualni život

Ima mnogo zbunjujućih informacija tamo o tome kako oralnih kontraceptiva može utjecati na vaše zdravlje, ali nova studyhas rez kroz hype i naslove da otkrije ono što je pilula može raditi na svoj seksualni nagon.

Prema studiji objavljenoj u časopisu Psychological Science, nije bitno da li ste ili niste na pilule; što je još važnije je ako počnete ili prestanete uzimati pilule tokom odnosa.

Zbunjena? Neka nam objasniti.

Istraživači sa univerziteta u Stirling, Glasgow, Newcastle i Northumbria na Univerzitetu Britaniji i Charles u Pragu studirao 365 heteroseksualnih parova. Učesnici su bili zamoljeni o različitim aspektima njihove veze i seksualnog života, uključujući i ženske tekuće i prethodnih upotreba oralnih kontraceptiva.

Otkrili su da su žene koje su bile na pilule kada su upoznali svog partnera i nastavio da koristi to prijavio viši nivo seksualnog zadovoljstva, u odnosu na žene koje su zaustavljena ili počeo koristiti pilule za vrijeme odnosa. Žene koje nikada nisu koristili pilule u bilo kojem trenutku prije ili za vrijeme njihovog odnosa također izjavilo je da su seksualno zadovoljni.

Dakle, u osnovi promjenom tabletu dok je u vezi, mogao bi biti ozbiljno igra sa svojim seksualnim željama. Jao. Istraživači teoretizirati da se to dešava zato što je pilula mijenja svoj hormona, a time i Krivljenje vaša percepcija seksualnog hemije. Dakle, hunky plavuša ste bili toliko privlači prije može iznenada izgledati više bruto nego Gosling ako se odlučite za početak uzimanja pilula. (Ok, možda ne thatdramatic).

load...

Spremni za neke dobre vijesti? Mijenjanje pilula izgleda nije imao nikakav utjecaj na muške seksualno zadovoljstvo, što znači da bez obzira što se odlučite, vaš muškarac će i dalje žele da rip odeću u bilo koje (i sve) sati dnevno.

Povezane vijesti


Post Ljubav

6 najvećih grešaka u parovima

Post Ljubav

Zašto više verujete da želite seks nakon večere

Post Ljubav

Tinder ima twitter talasu, dolazi do moderne diskusije o datiraju

Post Ljubav

Razlog zbog kojih ne dostižete orgazam

Post Ljubav

Ovo je iznenađujuća stvar koja uključuje 20 posto momaka

Post Ljubav

Vodič za sexting

Post Ljubav

Kako koristiti pivo da bi vaš seksualni život bio vreliji večeras

Post Ljubav

Zašto jedna babica stvarno želi parove da prestanu da imaju seks na Božiću

Post Ljubav

Ovo je kada veza dostigne svoj seksualni vrh

Post Ljubav

Zbog toga se toliko parova raspada i ponovo se vraćaju zajedno

Post Ljubav

Kompletan vodič za kink

Post Ljubav

3 se kreće kako biste podigli vaš karlični dno i vaš libido