10 načina da pobedite stres i ostanite mirni na ovom božiću | BA.GlobalScienceCollaboration.org

10 načina da pobedite stres i ostanite mirni na ovom božiću

10 načina da pobedite stres i ostanite mirni na ovom božiću

Ako put sa in-zakoni ste puni sa anksioznošću i sadašnjosti kupovina ima vi naglasio do maksimuma

Tis sezone. Za radnje da se pakuje, raditi na tome da se manične i da imate na milijone ljudi kuvati.

To je i doba godine kada parovi često moraju uravnotežiti dvije porodice. Ako se Meghan Markleyou're provodi blagdana sa in-zakoni, možda ćete morati malo anksioznost zgrade. 

Dok ste se ne mogu otvoriti svoj čarapa u Sandringham, Božić može biti stresno, kao i najljepše doba godine.

Pokušajte Meghan Markle je $ 1.99 spot treatmentand procurio fitness program

Dakle, držite cool i nastavi s ove savjete iz pros.

load...

Pokušajte 3,5 disanje

Slom preko prisutan ste zaboravili kupiti? Huff i napuhati ga. "U trenucima stresa, mozak proizvodi" bori se ili leta "odgovor, dajući nam nalet nervozan energije", objašnjava hipnoterapeuta Chloe Brotheridge.

"Get vaše tijelo u" odmor i svari 'režim disanja u za izbrojim do tri, a onda je za pet. Dok udišete, dozvolite stomak da se proširi kao balon i kao što izdahnite, neka balon IZDUVAVANJE. "

Budite zahvalni

Kad si preplavljen, zapišite stvari koje ste zahvalni za - to može pomoći da se osećate srećnije i manje pod stresom. "A University of Southern California studija je pokazala da je biti zaista specifičan je efikasniji nego što je opšta lista", kaže Chloe.

load...

"Dakle, umjesto pisanja da cijenimo vaše druga polovica, dajte primjere zašto - on čini veliku frku na tvoj rođendan, i tako dalje."

Stavite vodu na

Uzmite time out od medenjaka late i pokušajte čaj od kamilice. "Ova biljka smiruje izlizan živce i zapravo izuzetno blagi sedativ", kaže trener zdravlje i fitness Jamie Lloyd.

"U maloj studiji pacijenata sa anksioznih poremećaja, istraživači na University of Pennsylvania Medicinskog fakulteta prijavio da kamilice ekstrakti doprinijeli do značajnih poboljšanja."

Jesti, spavati, plan, ponovite

Se organizira - lakše reći nego učiniti, ali se isplati vrijeme preuzimanja. "Bilo da zaboravlja telefon ili potrebe da se kandiduje za voz, izlazite iz kuće bez daha žurbi daje ti za stres", kaže Jamie.

"Djeca uče da se torbe, domaće zadaće i uniforme spreman prije spavanja, tako da učine isto, a prije pripremi noći."

Uzmite trenera

Pojačati one Božić melodije i vježbe. "Cilj učiniti najmanje tri treninga nedeljno," preporučuje Džejmi. "Rad od pomaže imunološki sistem i jača endorfina, pomažući da bolje spavate i olakšavanje stresa."

Savršen izgovor za drugi (ili peti) kvalitete Street, previše.

Budite dijeta pametan

Naravno, oni su dobar ukus, ali određene hrane i pića ne učiniti čuda za svoj nivo stresa. "Hot paprike, alkohol i kafu previše stimuliše nervni sistem, što uzrokuje neravnotežu u jetri", upozorava Jamie.

"To onda remeti san i povećava nivo kortizola, hormona stresa."

To odjebati

Da, baš kao Taylor. To je sve o poseduju osećanja. "Iako se čini da je to tvoja majka-in-zakon koji te izluđuje, ti si taj koji odlučuje kako odgovoriti na stvari oko sebe", kaže Chloe.

"Napravite opredjeljenje za sebe 'pustiti stvari idu" i shvatiti da postoje neke stvari koje ne mogu kontrolirati. Reakcijom negativno ćete samo završiti pokvariti svoj Božić. "

 

Tweak kupanje...

Magnezija. "To je super mineral s brojnim prednostima, uključujući i pomaže da se ublaže bolovi", objašnjava Jamie. "Osim toga, ako ste trljati magnezij ulje na noge i ruke prije spavanja, da ćete imati najbolje spavati noć ikad."

Meditirajte, meditirati, meditirati

Plus poena dometa meditacije od niže stresa i anksioznosti na podsticaj optimizam. "Pridruži se lokalni klase ili pokušajte knjigu o sabranosti meditacije - dobar primjer je Mindfulness: praktični vodič za pronalaženje mira u mahnitom svijetu", kaže Chloe.

"I ja volim Headspace aplikaciju." A pogledajte ove tipsto trenirati svoj um za uspjeh. 

Ići na spavanje

Idealno do 22:30. "U tradicionalnoj kineskoj medicini se veruje da 10:30 je najbolje vrijeme za punu ciklus sna", kaže Jamie. "To je zato što, u 11 sati, Qi (energije) u jetri regeneriše sebe i, u kineskoj medicinskoj teoriji, jetra kontrolira mnogo naših emocija.

Plus naše tijelo odlazi u stanju 10:30-02:30 i, ako smo budni prekasno, stavili smo naglasak na sebe kao što smo počeli da oslobodi kortizola. "Ono što bolji razlog da imaju snooze tokom Love Actually ? To nije kao da to niste već danas dva puta gledao.

load...

Povezane vijesti


Post Zdravlje

Kako je jedna žena dobila 6 kg nakon trudnoće i je u obliku njenog života

Post Zdravlje

Kako izgleda kao histerektomija starije od 25 godina

Post Zdravlje

U sedam sati sam ustao u 5 sati da vidim da li mogu postati jutarnja osoba

Post Zdravlje

5 najtresnijih prazničnih situacija i kako se baviti

Post Zdravlje

11 žena dele najgore seksualne savjete koje su ikada pokušali

Post Zdravlje

4 prirodna načina za ublažavanje bolova u periodu

Post Zdravlje

9 poznatih osoba kako upravljaju depresijom

Post Zdravlje

Da li vam kontrola roditelja stvarno teži?

Post Zdravlje

Fotografija ove žene pokazuje kako je stvarno voleti da živi sa ekstremnim pms-om

Post Zdravlje

21-dnevni izazov: sedmica meditacije 3

Post Zdravlje

Možeš li da zaista uspiješ da spavaš?

Post Zdravlje

Internet ga gubi preko tvog čovjeka o kontroli rađanja