11 bradavice koje vam treba u životu | BA.GlobalScienceCollaboration.org

11 bradavice koje vam treba u životu

11 bradavice koje vam treba u životu

Sada razumijemo zašto je toliko žene žele da oslobode bradavica

Jeste li ikada pogledao bradavice i pitao se da li su normalni? Ispostavilo se da oni dolaze u različitim oblicima i veličinama. Šta više, oni mogu vam donijeti neverovatno zadovoljstvo, pomoći hraniti bebu, pa čak i tip ideš na neke potencijalno ozbiljne zdravstvene probleme. Ozbiljno, oni su neverovatno.

Nakon čitanja ovog, mi obećavamo da ćemo imati novostečeno poštovanje ovog dijela tijela. Evo, sve što trebate znati o svom bradavice.

1. Nipples Can Span desetak centimetara

Veličine bradavice i areolas žena može biti tako velika kao pola dolara ili manje od deset centi, a u svakom slučaju je sasvim normalno, kaže Alyssa Dweck, MD, gynocologist u Westchester, New York i koautor V for Vagina.

load...

Goje ili zatrudni, i oni mogu balon još veće, kaže ona.

2. Bradavice dolaze u paleti boja

Blijedo ružičaste, cigla crvena, tamno smeđe: Bradavica pigment ima veze sa etničke pripadnosti žene i zasićenost ostatak njene kože.

Baš kao što je veličina bradavica mijenja kada imate bebu, tako se bradavica u boji, kao i da pomak u hladu često trajno. "To je rezultat hormona udara tokom trudnoće", kaže Dweck.

3. Bradavice su sposobni Mucho Pleasure

Bradavice su erogene zone za mnoge žene, a za 2011. Godinu studija iz Journal of Sexual Medicinebacks ovo.

Istraživači pomoću MRI snimanja otkrili da kada se stimulišu bradavice, zadovoljstvo centar u mozgu upali na isti način na koji se pali nakon stimulacije klitorisa i vagine.

load...

4. Bradavica orgazmi Nije Fiction

Ista studija 2011. Godine da je pokazala vezu između stimulacija bradavica i zadovoljstvo centar u mozgu također podigao mogućnost da stimulacija bradavica sama može dovesti do orgazma, nešto seks istraživači prethodno Procjenjuje se da je samo "mali broj" žena mogla doživjeti.

Čitajte dalje. Raskrinkavanje karlice Mitovi

5. Bradavice ponekad dolaze u trojkama

To nije neobično da muškarac ili žena koja je rođena s tri bradavice (ili četiri, ili pet, ili sedam, kao detalje jedan 2012 studija).

Ove dodatne bradavice, poznat kao "prekobrojni bradavice," nalikuju krticu ili znak. Oni nikada ne razvijaju u stvarne grudi, a mogu se pojavi bilo gdje na tijelu, u skladu s Nacionalnog instituta za zdravlje.

6. Bradavice bi trebalo da bude težak

Pogledajte izbliza bradavice i okolne areolas; oni nekako liče na trnovit, kratera ispunjenih površinu Meseca. 'Oni izbočine na areola mogu biti folikula, kanali, ili ulje žlijezde koje proizvode za podmazivanje fluid ", kaže Dweck. "To je potpuno normalno da ih ima. '

7. Ponekad Bump loša vest

A redak oblik raka dojke pod nazivom Pagetove bolesti može se predstaviti kao crveni neravnina ili osipa na bradavice ili areola, kaže Dweck.

'To će izgledati kao ljuti promjene na koži koje ne ide dalje ", kaže ona. Ako uočite ovo i dalje postoji nekoliko nedelja, imaju svog lekara da pogledam.

Čitajte dalje. Sleep činjenice koje će preobraziti vaše Bedtime

8. Bradavice ne volim teretane

Razrada je super zdravo za svoje tijelo u cjelini, ali može biti grub na bradavicama, što često osuši, negodovao, pa čak i krvave kao trljaju i nazad protiv vaše sportski grudnjak, kaže Dweck.

Nanoseči na nekim vazelina prije pokretnoj traci Sjednica će umiriti iritiranu kožu.

9. Nursing Can Do a Broj na njih

Bol, bol, pucanje, krvarenje-ovo su samo neke od posljedica postojanja gladni novorođenče priključen na bradavice nekoliko puta na dan, kaže Dweck.

Ovi simptomi imaju tendenciju da nestanu kao nova mama dobije naviknem, ali ako bradavice i dalje trpe, dobiti pomoć od svog ljekara ili konsultant dojenja.

10. Bradavice može da curi mlijeko

Nursing mame, možda ćete htjeti imati dodatne bluzu u torbici ili pretinac za rukavice.

To je potpuno freaky fenomen, ali mnogi dojilje su se našli odjednom curi mlijeko čim čuju krik slučajnog bebe ili beba u blizini, kaže Dweck.

11. Sekret mogu Upozorenje Prijavi

Malo pražnjenja koja izlazi nakon što ste stisnuo bradavicu je vjerojatno nije velika stvar. 'Ali bela, kremaste pražnjenja koji je objavio na svojoj može biti znak ne-kancerogeni rast u mozgu ", kaže Dweck.

Zelene ili crne pražnjenja mogu vam dati savjet da benigni kanala problem. I krvarenje može značiti rak dojke. Ako naiđete na ovo drugo, dovesti ga u doktora pažnju.

Ovaj članak izvorno pojavio na womenshealthmag.com.

Želite više pomoći zdravlje činjenica u tvom životu? Pogledajte ove 12 savjete o anxietyand 13 činjenice o plodnosti.

load...

Povezane vijesti


Post Zdravlje

Šta uzrokuje pobačaj? Znajte ove 9 okidača

Post Zdravlje

Koja je vakcina protiv gripa, i da li je trebate dobiti?

Post Zdravlje

Zašto se morate probuditi 17 minuta ranije

Post Zdravlje

Vrlo loša vijest za ljude koji svo vrijeme gledaju svoje telefone

Post Zdravlje

Jedna žena deli svoje bolno iskustvo sa endometriozom nakon 5 godina bez dijagnoze

Post Zdravlje

Koji dodatci treba da uzmem?

Post Zdravlje

Anksioznost je preuzela moj život - vježba mi je pomogla da je vratim

Post Zdravlje

Može li cela zrna pomoći da živite duže?

Post Zdravlje

Millenniali bi ranije dele ovo od svog pametnog telefona i to je zdravstveni rizik

Post Zdravlje

5 najboljih buggy prijateljskih trčanja

Post Zdravlje

10 slika koje konačno dokazuju psi smanjuju stres

Post Zdravlje

Imaš li january blues? Ti nisi jedini